Dead or Alive

Skulle egentligen titta på störtloppet som skulle börja klockan 11 men nu har det blivit framskjutet till 13. Så nu vet jag inte riktig vad jag gör. Jag borde kanske ta tag i synopset och skriva lite på det men jag orkar inte nu. Vill bara vara en hel dag. Plus att jag vet vad jag ska skriva så söndagen kan användas till det tror jag.. Om jag inte får för mig att börja skriva vill säga :p

Igår var jag, Grace, Henle och Mattias hos Micka och såg TV.
Massa snacks hade vi: godis, ostbollar, popcorn, dip, chips och onyttig dricka. Efter På spåret, där vi var duktiga faktiskt och Filip&Fredrik vann, kollade vi på American Psycho.





Den var äcklig men med otroligt bra skådisar måste jag säga. Det var en bra äcklig film :) Kom hem vid 11 och då fixade jag lite innan jag gick och la mig. Efter smsande och fredagslistande :p











Nu är klockan snart 1 så nu ska jag slå på TVn.
Later...

Fredagslista

Låtar som jag har ett speciellt minne till:

1. Don't Cha - Pussycat Dolls. Aulan var så himla fin under Matric Dance Edgemead High School 2005. Vi dansade och njöt av alla fina kläder.
2. Mandy - Westlife. 2004 och tiden för magnetröntgen och de timmar jag spenderade i "röret" med radio i lurarna. Mandy var då ett mycket populärt låtval på radiostationerna vill jag lova.
3. Långa bollar på Bengt - Svenne Rubins. Jag och bror min hade som söndagsnöje att dansa (läs: springa i en ring i vardagsrummet :p) till låtarna på Svensktoppen.
4. Complicatet - Avril Lavigne. Var det någon annan än jag som upptäckte hennes snygga musiker?!?! Det var ifrån en av gitarristerna jag fick min pösiga manchesterbyxor-look. :p
5. Animals - Nickelback. Våren innan studenten, så var det bara... Den där Ryan är verkligen arg eller hur?!?! :p


Godnatt!

One day in your life...

Nu har jag vart på stan med vännerna. Mormors födelsedagspengar gick till smink för mig del :)





En mörkare brun och en "hudfärgad" vart det för mig. Emma har likadana och jag älskar dom, sminkning ska vara lätt!!! :)








Sen blev det lite hårprodukter, ett paraply och systemet.
Sen såklart: fika på Schmäck. :)

Sen fick jag ont i huvudet lite men jag antar att det kanske är alla mina anspänningar som släpper nu när jag känner mig bättre. Jag hoppas att det är så i alla fall. Så nu ska jag vila lite innan det blir middag, fredagslista och TV hemma hos Micka :)



Nu har jag också hunnit prova de nya sminket jag fick. Finfinfinfint!! :) Party nästa!
Alla kommer att falla som furor för mina lilaglittrande ögon :p

Open hearts will be the rhythm of the day

Ni vet sådana bilder som har fastnat på näthinnan och som man bara behöver blunda för att se? Igår kväll läste jag min braiga bok och förlåt om jag tjatar men minnen från Sydafrika poppade upp innanför ögonen när jag skulle försöka sova.

Det hade gått några månader av min Sydafrika - vistelse och YFU erbjöd sina studenter en rundresa i landet. Vi började i Cape Town och slutade i Johannesburg/Pretoria. Det var december och det var mitt i sommaren. Ju längre vi kom från Cape Town ju mer tryckande blev värmen. Efter ungefär halva resan skulle vi gå på en 5-dagars vandring längs Indiska Oceanen i Eastern Cape. Det var en jobbig vandring och vi gick upp till 9 timmar/dag i den stekande sydafrikanska solen. Just denna dag hade vi bara gått i 2 timmar innan vi kom fråm till den lilla byn vid havet som skulle bli platsen där vi övernattade. Jag har inget minne av vad vi gjorde de där timmarna innan det var dags att sova, säkert satt vi och pratade, gick på lite upptäcksfärd och bara slappade. Men när kvällen kom och det var dags att lägga sig gick jag och Stine från Norge ut bakom den runda hyddan för att borsta våra tänder.

Det var mörkt ute och havet var kolsvart så när som på några vita vågor som slog emot land. Mellan hyddorna och havet fanns en blandning av lera och mörkgrönt gräs. Det var varmt och det var tyst.

Jag vet att jag aldrig kommer komma tillbaka dit men bilden av Indiska Oceanen där bakon en hydda i en liten by i sydöstra Sydafrika kommer aldrig försvinna. Det kan låta ofattbart för dig som läser men det var en av de vackaste syner jag någonsin sett.
Jag tror till och med att jag sa det till Stine för jag vet att jag tänkte det.



Tracing her way through the constellation

Idag hade vi väl den mest onödiga föreläsning någonsin. I en 20 minuter gick vi igenom vad alla hade för praktiskplatser (vilket vi redan gjort) sen gick vi igenom ett papper om praktikrappporten(som vi redan fått). Möjligtvis var det väl referenslitteraturen som var nytt?!?! Jaja, bättre än att sitta hemma och uggla och tänka en massa skit tycker jag. För nu har jag lånade en massa böcker till C-uppsatsen. Visst, alla kommer väl inte funka så bra men man kan ju titta på dom i alla fall :)

Efter att ha suttit och fikat och snackat massa helgplaner och Systetemet-presentkort så var det MUSUMmöte. Roligt som vanligt och ah, what more can I say.

Sitter och lyssnar på musik nu och jes, Drops of Jupiter med Train kommer ur mina små datorhögtalare.Oj vad jag älskar den låten!! Han har så fin röst och jag kommer ihåg att jag fick den på den gamla goda tiden när man hade singlar hemma i bokhyllan. Mitt blåa rum

Troubled minds; it's only fair after all

Efter en helkväll på Magistervägen med god tacopaj, kakor och TV-tittande är jag nu, halv tio på kvällen, ganska slut. Man är inte van vid heldagar i skolan längre! :p Som tur är har vi skön sovmorgon imorgon och sen en ganska slapp eftermiddag...

Måste bara rekomendera en jättebra bok. Jag har bara läst 50 sidor av totalt 750 men jag är redan fast.
Long Walk To Freedom
, Nelson Mandelas biografi...



Jag kan inte lägga ifrån mig den! Nelson Mandela är en så fascinerande person. Jag längtar tills april och till att få börja arbeta på Robben Island :)

It's even better

Idag har det varit en mycket bra dag...
I skolan gick det bra, mycket tänk med redovisningarna som vi hade. Sen var det massa prat om artiklarna och så. Potatis och sallad börjar bli lite segt nu.. Fast det är ju ganska gott :)

Dom där nya subs från Pågen är supergoda, var tvungen att äta en NU.. :) Yummy.


Nu ska jag lägga in foton på Facebook :) Check them out!!

Happy happy Birthday

Nu så, nu blir det the story som ni alla har väntat på... Eller hur?!?! :p

Lördag och det var min födelsedag.
Började dagen med att öppna lite paketer. Pengar, plånbok, kläder, té, doftljus, presentkort och en massa kort. Har fått en fint bärbart fotbad nu också :)

I alla fall, gick som sagt till skolan fram och tillbaka sen vart det en sallad innan jag gick ut i köket för att börja hacka, skala och blanda. Emma kom förbi och hjälpte en massa (hur hade jag hunnit annars??!?! Tack!). Vid 5 satte jag potatisarna i ugnen och fixade med bord och dukning. Vid halv 6 hoppade jag in i duschen, hade en halvtimme på mig att fixa mig. Men som tur hade jag alla kläder klara så när Micka kom först var jag redan klar så när på det sista sminket. Potatisarna vart klara i ugnen och fler kom... Tyvärr kunde inte Eve komma, hon saknades :( Efter att vi hade väntat in alla så började vi äta. Mums, det vart gott och jag tror att alla tyckte det, dom sa det i alla fall :p Drack vin och pratade en massa skit.

 Och jag fick sååååå fina presenter: ett inramat foto på oss och smink som Mel's makeupartistkompis rekomenderat. Åh, det var fint det...

Vi år mer, snackade ännu mer och sedan var det dags för efterrätt och Körslaget. Kladdkakan vart lite hård tycker jag(glömde visst den i ugnen medan jag pratade med Laura :p) men den var ganska god ändå... Pojkarna beslutade sig för att gå till festen hos Emma&Erik redan efter bara någon låt i Körslaget men tjejerna stannade och tittade klart. Sofia kom :) Bollnäs gick vidare :D Nu är det Team Hanna mot Team Erik i final nästa helg :)



Efter det plockade vi lite sen blev det att gå mot Emma&Erik. Blev friad till på vägen :p

  Take a ride on the wild side!!!
 
                  

Väl där vart det party med lite shots och dans. Massa olika musik och skönt snack(även om det var på fyllan :p).. Folk droppade av och till slut insåg vi att vi var kvar sist där och Emma&Erik nog ville sova så vi gick till Baloo som vanligt... Vänner och Strips hemma hos Micka innan jag gick hem och somnade i min sköna säng.



Det var en underbar härlig kväll! Tack alla som gjorde den till det den blev! :)

This is how you remind me

Nu ska jag bara slänga in ett kort inlägg innan jag hoppar ner i sängen. Imorn är det skolan igen, sen blir det VBM på eftermiddagen. Känner dock att jag försummat plugget lite nu men ja, jag har inte haft lust att skriva nå långt. Därför dröjer foton mina kära vänner, lovar lovar lovar att fixa det snart snart snart. Har vart lite tjejkväll hos Mel ikväll med Sex and The City, té och choklad. Efter det var det fika i korren. Vi har kul tillsammans och det är lätt att prata med alla - bra bra eftersom det är folk man kommer att träffa när man är som mest kalas men också när man är mest bakis och nere.

Nu ska jag borsta gaddarna med min nya blå/vita tandkräm och sen blir det lite TV innan jag släcker.
Hoppas på en bra dag imorgon. Det vill jag ha... Det behöver vi!


Everything

Fly like the wind

Idag är man ledig från skolan men då är det plugg som gäller. Jag har faktiskt vart i skolan nu på morgonen och kopierat lite. Sen har jag gjort nada. Fast jag måste väl börja snart...

Jag återkommer med en resumé över födelsedagens händelser snart...



Det var en mycket trevlig kväll...



Och finns det något bättre än vänner som ställer upp i vått och torrt?!?!

Idag är ingen vanlig dag :)

Har just vart på bibblan med Micka och Emma. Hittade inte den himla boken idag heller!! Hm, vet inte hur jag ska göra men det ordnar sig...

Nu sitter jag och äter på en sallad som jag handlade när det sista till ikväll inhandlades på ICA. Nu är min kyl ännu mer full :p
Klockan 6 kommer alla. Vad kul det ska bli, jag längtar :)

Näe, nu ska jag äta upp...




It's not healthy

Känner ni igen känslan när man bara vill slänga något i väggen?! Så känner jag ibland. Men imorn är det mitt dygn. Inget ska få stå ivågen för att det ska bli en kul dag/kväll imorgon!! Ingen...




Och jag måste bara säga återigen att jag har de finaste vännerna någonsin.


Nu är jag snart inne på mitt 22 år...

Fredagslista

Idag blir det en lite svår lista för min del för jag har så många favvofilmer men ja, här kommer:

5 filmer jag kan se om och om igen:

1. What's eating Gilbert Grape. Jaadu, Johnny Depp är bra som alltid och Leo Dicaprio gör en superbra insats. Say Thank you Gilbert. Say thank you! passar nog in på listan över fina moviequotes skulle jag tro...
2. Grease. Har kanske inte den bästa storyn men det spritter i benen när jag ser den. Har dessutom en massa minnen och vi såg den nog 100 gånger när jag och Jennie var mindre.
3. Breakfast Club. Judd Nelson gör hela filmen till var den är. Älskar musiken!!!
4. Forrest Gump. Måste jag ens kommentera?!?!
5. Ace Ventura: When Nature Calls. Man måste väl inte alltid vara så djup?!?! Jim Carrey är bäst att se på när man är sjuk och inte orkar förstå en massa. Ett gott skratt bara... :)






Btw så flyttar det in en ny kille i korren snart.

Och eftersom jag känner mina kompisar: jepp, han ser helt okej ut och verkar vara mycket trevlig ;)


Show me what it's like

Hemma från Strömpilen och 1700 mindre på kontot. Men vi tar det från början...

Vid 11 gick jag till skolan för att kopiera lite plugg. Tyvärr var böckerna inte där(jag misstänker någon i den andra gruppen..). Jag pratade lite med Anna och sen gick jag hemåt. Tog bussen 12.41 mot Strömpilen. Nu började virret :) Jag var ju tvungen att hitta något att ha imorn. In på Vero Moda, MQ, H&M, Lindex för att tillslut hamna på H&M igen efter massa provande av diverse klännnigar. Men det blir en outfit som jag nog visar imorn. Det blev en tröja och lite smycken oxå :)

Sen blev det Systemet en kortis och sen började MAXI-äventyret. Jag har typ vart nervös för att handla all mat sen i torsdags men faktiskt så gick allt superbra men hjälp av lite personal. Klockan 14.58 kliver jag ut från affären och jes, jag skulle hinna med 15-bussen. Men till min stora bestörtning har de flyttat busshållplatsen och jag ser bussen fara förbi... Jaha,var tvungen att vänta till nästa buss 16 och det blev lite McDonalds och prat med syster i telefon.

Sen började färden. Mina armar är slut och jag var nog tvungen att stanna 10 gånger påväg från bussen (en sträcka som tar 3 minuter!!). Gymet nästa?!?!
Men nu är i alla fall min kyl full, mina kläder för imorn fixade, dricka inhandlat, pengar kvar på kontot och jag har dessutom massa paket som ligger här och väntar på mig :)


En full kyl är en glad kyl eller hur?!?!
Vittnar om att det kan bli en trevlig kväll i alla fall :)


If I just lay here...

Nu är jag uppe och jag har redan duschat. Trots att jag har ett späckat schema idag så bestämde jag mig för att sova tills jag vaknade. Nu sitter jag och försöker komma på om jag ska till skolan och kopiera först eller om jag fara till Strömpilen och handla. Tåls att tänka på under frukosten som jag nu ska äta. I alla fall så ha pengarna kommit och jag är relativt rik :) Inte ofta man kan säga det som student inte :)

Sitt bänkade för en Fredagslista senare.
Nu är det dags för mig att dricka té och äta macka.

That's what you said...

Jäkligt surt att Sverige förlorade :/ Men nya tag...
Har fikat och pratat med vännerna. Ni får mig att vara migsjälv.
Och värmande sms gör inte saken värre, you know me so well.


Nu blir det nog lite Seinfeld sen sova, hektisk dag imorn surru..

To do:

  • Kopiera i skolan
  • Handla mat
  • Handla kläder
  • Plugga

Sen blir det ju att se på TV hos Mél på kvällen :)

Hoppas man får pengar snart :)

I will be there

Idag var det en relativt lång dag i skolan. Vi började redan vid 9.00 och slutade inte förens 15. På förmiddagen lärde vi oss att filma vårt Second Life-projekt. Det var kul, jag och Emma satt och fnulade med vår inspelning. Det kan bli bra men det tar tid!! Lunchen ägnades åt just ätande och sedan sprang vi runt och kopierade(eller försökte i alla fall, himla universitetskopiatorer att vara så få!!!!), letade Nordisk Museologi och jag hann med att gå till kåren. Inte så bra nyheter där om stipendium men men..

Efter lunchen hade vi en föreläsning med Pär. Och inte nog med att man började bli lite trött efter en dag i skolan, Pär's föreläsningar är allt annat än lugna. Så när vi gick därifrån snurrade det i huvudet och ögonen var supertrötta.

Nu sitter jag här, har suttit här en timme och tittat lite. Nu ska jag nog läsa? Eller kanske duscha?! Hm?

I'd like

For your information: Jag har inte läst Blondinbellas blogg sen i lördags. Kommer bli en lätt match det här :p

Sov gott!

I guess it wasn't meant to be...

Sitter och lyssnar lite på Nickelback och väntar på att folket ska komma. Har köpt lite godis. Vi ska se filmen Emma idag. Mélanie har den på VHS och som den enda i gänget som fortfarande har en videospelare så blir det hemma hos mig vi ska se den.

Idag sov jag länge och hade en skön ingen-stress-morgon. På eftermiddagen hade vi föreläsning om Positivism och Hermeneutik. Den var väldigt intressant och lärorik tycker jag, Boken Vetenskapsteoretiska grunder som vi ska läsa är också intressant och jag har läst lite nu på eftermiddagen.

Nu kom Grace så nu blir det filmtajm.
Har ett toppengäng runt om mig. Jag är så lyckligt lottad!
Hörs sen...

Don't ever be afraid to ask for more

Nu är jag hemma och sitter med en kopp té. Vernissage i HUMlab och Sevond Life var det ikväll. Det kom en del folk i verkligheten men tyvärr inte så många i SL för vi tror att de flesta tittade på Obamas installationstal. Som jag personligen inte fattar varför det är en så big deal?! Man visste ju redan att han skulle bli president nu eller?! Fast tänk om han ba: nej, jag vill inte, jag svär inte eden... Haha... Jaja, nog om det. Vernissagen gick jättebra och alla tyckte vi hade gjort ett brabra jobb. Trevligt med lite "försnack" hos Grace och sen e öl på Corona. Nu är vi klara med terminen, Nu är det bara tentan kvar...

I helgen blev det O'learys. Inte vårt första val men REX var fullt ("en ut en in" vid 11, helgen innan löning, VA?!?!) Hursom, O'learys var väl inte så hippt och jag har mina anledningar att inte gills stället, men vi satt och snackade massa skit. Nice.
Kvällens bild: Det är otroligt intressant med cider som kommer spelas i sugrör efter ett antal öl :p



En bild på flickorna oxå <3:











Nu sitter jag här och tänker. Jag är lite ledsen i hjärtat. Det är jobbigt. Saker bilr inte som jag vill och jag måste handskas med saker jag inte trodde. Jag vill att allt bara ska vara så lätt att man kan trycka på en knapp och det är borta. Jag orkar inte. Det känns hopplöst, som att det aldrig kommer att bli som jag vill. Jag har svårt att prata om det. Tårar faller i min ensamhet men jag tror att jag faktiskt kan släppa det med mina kompisar nu, jag känner mig säker. Är det jag som pratar eller är jag bara trött?! This is life...





Extra time

Nu är det måndag kväll. Har inte bloggat på ett tag för jag har inte känt för det.

Idag har jag dock gjort en massa grejer:
Jag har ringt neurokirurgen.
Jag har städat.
Jag har handlar.
Jag har tränat.
Jag har hämtat saker hos Mattias.
Jag har ätit en supergod korv Stroganoff.
Jag har sett när Sverige vann mot Spanien i handbolls-VM.


Nu är det
Idrottsgalan men jag tror snart att jag ska sova. Är sjukt trött!!

Can't say no

Nu så är det lördag morgon och idag ska vi fara ner på stan, jag, Emma och Mélanie. Jag måste ha något ikväll. Fast det klart, jag kan ju om jag inte hittar något, säkert komma på nåt att ha på mig av det som hänger i garderoben. Det är okej. Sen är det lite andra ärenden som oxå ska fixas. Det blir härligt med no worries :)

Ikväll blir det REX. Ska dansa hela natten.
Förfest hos Mattias och Körslaget. Som sagt är ju Bollnäs dom vi hejar på :)

Näe, nu ska jag nog faktiskt duscha och fixa mig..













Ibland blir jag arg på mig själv :(

Fredagslista

Nu är man hemma från tacokväll med alla och efter en del förslag som jag inte tänker skriva här i bloggen och som jag dissar tänkte jag nu göra en fredagslista:

5 samtalsämnen vi nästintill alltid kommer in på under våra luncher:

1. Sex. Idag var Micka iväg en stund och mycket riktigt, när hon kom tillbaka hade vi visst kommit in på detta ämne igen, från att ha pratat om tånaglar. Hm?
2. Grisar. Eve har alltid en intressant historia på G. :p
3. Hm, vad ska jag säga??!? Alkoholpåverkan och anektoder under dessa fyllor. Vem glömmer Mattias incidenter?
4. Matlådor. Lunchen börjas alltid med en liten genomgång om vad man har med sig. Och framför allt: varför har man inte med sig matlåda om man mot förmodan inte har det... :p
5. Hur tråkigt det än låter men tyvärr pratas det ju en del om skolan också under lunchen. Men så är det...

Nu ska jag gå och sova, eller i alla fall krypa ner i sängen.

Jag är mycket glad! :)
Och eftersom jag inte har gjort det så vill jag krama alla mina härliga vänner från ikväll. Ni är bra ni!




Schoolbag in hand...


Det roligaste hände imorse  på Vakna med the Voice.
Paul, Josefine och Jacob snackar om att Gisele Bündchen ska gifta sig med en ameriksansk fotbollsstjärna. Hur som kommer dom in på att en av Josefines kompisars hundar heter Gretzky.
Efter fotbollspelaren hävdar Josefine.
Några minuter senare ringer en lyssnare in och påpekar att detta är ju helt galet och att Gretzky är en hockeysppelare vilket är helt rätt. Josefine vet att hon har sagt fel och ah, de pratar lite. Efter ett tag i diskussionen säger lyssnaren att Wayne Gretzky var en jättebra hockeyspelare, han var ju till och med målvakt. Då får Jacob hoppa in och rätta lyssnaren.

Min fråga är: Skämtar den här lyssnaren eller trodde hon verkligen att hon hade rätt? Pinsamt att påpeka en sådan sak och sedan ha fel när det kommer till fakta.

Jag satte händerna för ögonen där jag låg i sängen och utbrast för mig själv: Men åh....
Det gjorde min dag!



Och idag är det klar himmel, massa snö och -20°! Jag blir glad! Det här kallar jag riktig vinter jag!


Release me

Woho, nu var man äntligen klar med redovisningen av Second Life. Jag är stolta över alla och det roligaste är att lärarna tycker att det är sååååå bra att vi gör detta :) Brabra..
Nu väntar en helg av bara massa kuligheter. Här ska faktiskt inte börjas plugga förens tidigast på måndag. På tisdag börjar C-kursen och jag måste komma på ett ämne att skriva om. Hm...

Måste bara lägga upp en bild på Lauren Brie från Top Model. Jag är kär i bilden. Perfekt.






Nu sitter jag och funderar på vad jag ska äta till middag. Jag är hungrig men orkar inte laga mat. Får gå ut i köket och kolla vad kylskåpet har att erbjuda.



Untamed

Ni har kanske eller kanske inte sett reklamen för Kanal 5's nya torsdagsprogram Gränspoliserna England... Hursom ska jag väl kanske kika på det på torsdag för ja, jag tycker sånt är kul (om det inte handlar om parkeringsvakter förstås :p).

Reklamen är hur kul som helst!
En av bevakrna har tagit in en person i ett förhörsrum. Då utspelar sig ungefär detta:

Polis:


You are allowed to take 200 cigarettes into the country. You brought 18000!!!!!

Rädd liten man:


Uhm, I'm so sorry...


Klockrent!


Slipping throug my fingers

När man är 16 år är man fortfarande barn. Visst, man har åsikter och vljor som borde höras. Man är snart vuxen. Man man är fortfarande ett barn som borde slippa ta ansvar för allt för mycket.

När man är 16 år ska man börja gymnasiet och man ska ta ett beslut som på ett eller annat sätt kommer att påverka ens vuxna liv. Personligen hade jag ingen aning om vad det var vuxen. Jag hade tyvärr inte som vissa en speciell karriär jag visste att jag skulle satsa på. Jag var glad att man kunde välja gymnasium men jag tycker att det är så otroligt jobbigt (även fast det passar andra) att det fanns så mycket olika saker att välja på. Jag ville gå i skolan och lära mig masa saker. Och är det inte nyttigt att få prova på saker som man kanske int trodde att man skulle gilla? När man är 16 år har man mycket att lära. Jag kom att älska gympalektionerna på gymnasiet (redan den första året Elin!! :p). Det kändes bra att blanda den teoretiska delen som faktiskt var den största delen av mitt program, Samhällsprogrammet, med något praktiskt som dans.

Gymnasiet bör inte vara ett universitet där man måste sätta ihop sin egen utbildning och ta en massa eget ansvar när man är 16 år. Detta ansvar kommer tids nog. Tänk bara vad saker har krypit ner i åldrarna redan? Mobil i 2:an. Smink i 4:an. Mina föräldrar påminner mig om att de saker som jag gjorde i 9:an var saker de fick göra när de pluggade på gymnasiet. Vill vi verkligen att man ska gå in i vägen när man är 18?! Vill man att ingen ska orka plugga vidare?!

Låt barn vara barn så länge de kan utan massa onödigt ansvarstänkande. Det är så mycket som händer i en tonårings liv att det räcker. Jag menar att ansvar är något man ska lära sig i tonåren, på gymnasiet. Inte förväntas ha redan...

Gotta be a wild one...

Sista rycket på terminen nu. Second Life ska vara klar. En tenta ska lämnas in. Sedan är det dags för Museologi C med uppsats och praktik. Idag har vi suttit i HUMlab hela dagen och nu är vår utställning KLAR :) Så gott som... Imorn blir det utvärdering och tentainlämning...

Helgen kommer att bli skön! EPP på fredag och säkert taco på kvällen. Det var länge sedan.. Vad som händer resten av helgen vet jag inte ännu men jag tror och hoppas att det kommer bli en bra en. Och gissa vad som händer helgen efter denna?! Jo, jag fyller år och då blir det party vill jag lova :) 10 dagar to go innan jag blir 22 år :)

Ville bara lägga in en fin bild oxå...


Allt känns så himla bra nu faktiskt.
Jag tänker inte på det lika mycket längre. Jag är glad att jag och mina vänner har det så himla kul tillsammans och att jag känner att jag kan prata med dom. Jag trivs i korren.


Nope, då var det dags då... Tjingeling!

A thousand times

Finns det något annat än datorer?!? Idag har vi suttit i HUMlab och jobbat med vår utställning som jag tycker går mycket mycket bra. Den ser jättebra ut och jag är nöjd med resultatet än så länge. Kom hem för ett litet tag sedan och nu ska jag sätta mig med tentan. Tycker faktiskt att det är ganska intressant att skriva denna så jag tycker inte det känns alltför jobbigt.

Imorse vaknade jag vid 7. Typiskt att jag inte somnade om heller tills klockan ringde. Jag hann bli nervös tills klockan slog 8.30. Det roliga är att jag inte har en aning om varför jag var nervös. Försökte komma på men näe, det är nog inget jag bör vara nervös för... Hm,,

Ja, nu ska jag skriva lite tenta då. Ikväll blire fiskbullar :)

When you were young...

Trodde inte att det skulle bli något mer bloggande men eftersom utbudet på TVn var skit efter det att Sporten var slut och jag kände att jag inte kommer kunna sova nu så tänkte jag fördriva lite tid framför datorn.

Kom att tänka på när man var "ung och dum"... Haha, det är man väl kanske fortfarande men ja, när man var yngre då. Pinsamma saker man har gjort i sina dar alltså! Jag kommer ihåg när jag gillade en kille. Jag försökte med alla metoder för att få tag på hans msn och det kunde inte vara mer uppenbart att jag gillade han. Jag var som ett litet barn när jag tänker efter. Kul att tänka på såhär idag och jag fick till slut hans msn som jag fortfarande har kvar... Sen att han var seg och inte intresserad är ju en annan femma som vi inte behöver tänka på. Men det är roligt vad man har gjort i sina dagar :) Oj, vad gammal jag låter nu då... Kanske är för att man faktiskt fyller 22 om två veckor. Fan, jag kom ihåg när man var 14. Den som var 22 var ju vuxen, den som visste hur allt funkade, som aldrig hade några problem med killar och som bara levde ett liv av party hela tiden. Men nu när man är så "gammal" kan jag säga att så är inte fallet... Jag önskar att livet för mig som 20+ kunde varit mer som mitt 14-åriga jag trodde... Vilket härligt och enkelt liv det hade varit :)

Fast å andra sidan, det hade nog inte varit så kul... Livet ska vara ett liv, med allt det för med sig :)



Nu doftar rummet Jasmin och jag ska borsta tänderna. Nattinatti!


Happy Birthday

Härlig födelsedagsfika med vännerna här i Umeå. Mel och Eve bjöd på tårta och massa fika och av oss fick de presenter.






Nu ska jag koka lite te, äta lite macka och gotta ner mig framför TVn. Tentan är faktistk klar för idag och huvudet värker...
Höres imorn...

I've been waiting for my luck to turn...

Idag blir det tentaskrivning som gäller. Jag har visst inte ens börjat och den ska vara inne på onsdag. Fast jag vet typ vad jag ska skriva om så. Och eftersom jag har lätt för att skriva så tror jag att det här kommer att gå super.

Sen blir det lite tvätt och städning, typiskt söndagsgöra känns det som.

Igår var vi hos Mel och tittade på Körslaget och hejade på Bollnäs. Mel känner ju typ alla i den kören :) Jag tycker faktiskt att Bollnäs-kören var den enda som egentligen fungerade som en kör igår. Eller ah, jag vet inte hur jag ska förklara. Bra var dom i alla fall tycker jag.







Nej, tenta var det...





Someone else's story



Åh, nu såg vi ju inte Chess när jag var hemma under jullovet...
Vafan! Sitter och lyssnar på Helen Sjöholm. Hon är bäst! Och jag tänkte ladda upp till Körslaget ikväll och höra lite Gabriellas sång men såklart kom jag in på lite Chess-låtar också.


      Fast det gör inget för de är såååååååå bra!! :)                                      
                                                                        


I'm blue

Idag har det varit en lördag som ingen annan. Jag har varit i skolan, och läst!! Och jag vet inte vad jag fick det ifrån faktiskt. Jag skulle läsa min E-bok men ah, helt plötsligt tänkte jag att det är skönare att läsa den riktiga boken så innan klockan var 11 satt jag i Röda Rummet. Nu ska jag inte säga att jag lästa allt så jättenoga för det handlade som vanligt mest om feminism vilket inte har så mycket med det vi läser nu men nu har jag i alla fall tagit mig igenom boken. Jag tog också en liten sväng förbi HUMlab där jag hade glömt mina glasögon igår och som tur var låg de på samma ställe där jag lämnat dom :)

Egentligen borde jag börja skriva lite och jag kanske gör det också. Efter att jag tagit ett litet break..

Talk to you later :)



Fredagslista


"Traditioner" vi har har här i Umeå:

1. Uhm, vart ska vi fika?! Shmäck får det bli... Kommer inte ens på några andra caféer vi har vart på :)
2. Inte en tradition än men kommer att bli vill jag lova: Baloo-grillen, hem till Micka och se Vänner efter krogen.. Myysigt :)
3. Destperate Housewives-kvällar + fika = heligt...
4. Systemet på fredag. Don't kill us, we are students after all :p
5. Lunch. Lunchen i skolan avnjuts alltid vid samma bord om inga elakingar kommer och snor det från oss. Ajabaja!

Don't stop me now...

Nu kom jag just hem från staden och jag har faktiskt handlat ett par nya jeans på Carlings och det var välbehövligt. Jag är nöjd :)
Sen var det såååå mysigt att sitta och fika med Emma och Mel på Schmäck. Jag vet inte hur länge vi satt men vi pratade en massa kul minnen från München och Oktoberfest. Klart att vi ska dit igen!!!!!!




Jonas, be prepared :p



Who knew?!?

Jag orkar inte skriva så mycket nu men för min egen skull (det är kul att komma ihåg vad man gjort) och för att alla läsare ska ha något att läsa ska jag nu rabbla upp vad jag gjort idag:

Examinerande seminarium som gick bra.
Fick tillbaka förra tentan som oxå den gick bra :)
Satt och åt en härlig lunch med alla.
Pratade S.L
Läste på UB.
Snackade med Annelie.
Läste mer.
Åt middag.
Såg Indiana Jones hos Eve med nästan hela gänget,


Nice dag, En students dag.

Roller coaster ride - 2008

En vecka in på 2009 och jag tänkte som de flesta andra skriva en liten detta-har-hänt-under-2008-redovisning. Here we go:

Januari:
2:a terminen här uppe i Umeå. Jag var lite deppig och glad om vart annat. Jag opererade bort mitt födelsemärke på magen och fick ett äckligt R och lite svårt att somna. Jag fyllde 21 år.

Februari:

Det var mest skolsnack i bloggen och jag kämpade på. Helgerna fylldes av fest och av Melodifestivalen som hade börjat. Jennie kom på besök. Jag köpte mig en ny mobil som höll ett tag...

Mars:
Lillebror hälsade på. Det var museologsittning på NH. Jag hade skollov och var med familjen i Göteborg och tittade på konståkning och det var hur mysigt som helst. Jag fick också ett sommarjobb :)

April:
Vi museologer var i Stockholm och besökte lite museer. Alla i gänget fyllde 20+ så vi kunde gå ut nere på stan. So you think you can dance? - Scandinavia började. Elin kom på besök :)

Maj:

Jag skrev på min allra första uppsats. Var och hälsade på mormor min i Sundsvall och hjälpte henne med att flytta ut till landet.

Juni:
Brännbollsyran och slutet på första året i Umeå. Sommar! Bror tog studenten. Fotbolls-EM och mitt favvolag Spanien vann :). Jag började lite smått jobba. Midsommar firades på Gotland.

Juli:
Jag, mamma och syster såg Sex and the city-filmen. Mer sommarjobb och DN-galan. Åkte till Spanien med familjen :)

Augusti:
Kom hem efter en härlig vecka i Spanien med familjen. Jobbade lite till. OS i Peking. Hälsade på Eve i Västerås. Var med Elin i Junsele. Tjejmiddag. Såg Mamma Mia. Och återfärd till Umeå :)

September:

2:a året i Umeå börjar. Star Wars-utställning i Ö-vik. München och Oktoberfest med tjejerna :D. Jag längtade efter snö och Mél bjöd på en helt underbar middag :) Jag trivdes jättebra i korren.

Oktober:
Korrefest med Oktoberfesttema. Bullbak i köket. Ny design på bloggen. Blev en hejare på Rockband :). Jag, Emma och Mél var på hockey.Jag upptäckte hur kul Russell Brand och Noel Fielding är. Och så var det fin-sittning på Corona.

November:

Det var val i USA och hela världen satt på nålar. Obama vann. Emma och Erik flyttade till Magistervägen och det var fest. Vi var på innebandy och hejade...Såg The Shining för första gången. Praktikplats vart klar :)

December:

Jag skaffade ännu en ny mobil. Vi firade Lilla julafton hos Mattias och Linnea och jag fick paket at Henke. Final i Idol och Kevin vann. Det blev jullov och jag var hemma  och latade mig och träffade massa folk :)


------------------------------------------------------------------------------------

Så var det med det året då. Ett år som har varit upp och ned, känslomässigt. Jag kanske har gråtit mer men jag är nog lyckligare än vad jag någonsin varit. Nu är det dags för 2009 :D

That's the way it goes...

Första skoldagen. Upp och ner och en massa prat. Stefan är en bra föreläsare. Jag läste klart boken på eftermiddagen. Jag och Emma satt i Röda rummet hela eftermiddagen. Kom hem, pratade i telefon och sen vart jag JÄTTE-hungrig! Det blev lax och ris - nice :) Sen var det korre-möte och lite härligt snack med kompisarna i korren. Det kan bli en bra vår.

Nu har jag just sett Top Model. Elina är nog min favorit skulle jag tro...



Det var min dag då...
Nu är det Grammy-galan. Takida är bra dom...

Sometimes, I guess there just aren't enough rocks.

Ja, jag är nog en känslomänniska jag, i alla fall innombords. Nu känns allt mycket bättre, det är skönt.
Har läst mer än 100 sidor idag och fler ska det bli, förstått 70% och kommer ihåg 30%. Men jag har läst som en galning.



Forrest Gump är bara en för härlig film, den går på 4:an nu. Den är nog på min favvofilmslista!



I'm not a smart man... but I know what love is.



Nu tror jag att jag ska hoppa in i duschen, snart är det Top Model och efter det ska jag läsa de sista 20 sidorna för idag.

Imorn börjar plugget och som jag längtar att få träffa alla igen.


There’s no escape

Egentligen borde jag väl sitta och läsa nu men jag bestämde mig för att ta en liten paus. Mest för att jag har massa annat på hjärnan och min mage känns nervös. Varför ska det alltid bli så och varför ska jag alltid tänka 100 tankar innan ens något har hänt. Jag är hoppfull, inte hoppfull, nojjig och fast. Tankarna bara snurrar runt i ett enda virrevarr...
Dessutom känner jag lite stress inför seminariet och tentan och Second Life. Inge bra planerat från min sida denna period.

Nu ska jag läsa om sekularisering.

Love lockdown

Det är väl bara för mig att krypa ner i min renbäddade säng nu. Imorn blir det bibblan med Emma.
Jag har lite huvudvärk och känner mig nere, skönt att lägga sig i tid då...

Måste bara säga att jag råkade hamna framför Apollo 13- filmen idag och den är så spännande. Love it :)




Och förlåt mig men Kevin Bacon är j***ligt snygg :p





Natti natti my angels....




Not a halo

Åh, hur ska jag hinna med allt som ska läsas?!? Jag får ångest. Men jag har i alla fall skrivit en halv sida på tentan redan, bara lite snack sådär... Usch och fy säger jag bara :/

Keep your head held high, ride like the wind

Umeå. Nu är jag hemma i mitt lilla rum. Det är kallt här i Umeå. Har just blivit lite smått ruinerad på affären här men var faktiskt tvungen att inhandla batterier, glödlampor och rakblad vilken gör plånboken lite mindre tjock. Har varit jätteduktig och redan packat upp alla saker och fixat med alla nya grejer jag hade med mig upp. Är nöjd :)

Flygresan hit gick som smort, in, flyga, ut, bussen.. Perfa. Men det var något himla tant-och-gubbe par som satt brevid mig som inte alls var kul. Han var sur och hon undrade vad och hur hon hade köpt något medan hon stirrade på ett kvitto. Spelar det någon roll!?!?! Ja, sånt kan jag sitta och irritera sig på i en trång flygplanskabin när man inte har något annat för sig. Läste lite dock :)

Snart bär det av för Rockband hos Emma och Erik. Back on track <3

Fredagslista

Nu är det återigen vardag efter att de senaste veckorna har varit en gytter av massa helger och jag har väl varit lite dygnsvild så jag har inte haft koll om det är fredag eller måndag. Men nu är det dags för en liten lista igen...

5 onödiga saker jag inte kan:

1: Gå fort. Jag är värdelös, måste jogga bredvid om någon får för sig att gå fort...
2: Titta i kors. Jag antar att det har med min operation på ögonen som jag gjorde när jag var 1... :p
3: Vissla melodier. Jag kan knappt vissla.
4: Trä fingret genom dom andra fingrarna. Svårt att förklara men jag har försökt som en galning. Kan pappa ska banne mig jag med kunna!!!
5: Inte blöta ner hela allt när jag duschar... Ja, det torkar ju sen, så det är onödigt att kunna right? :p




Imorgon bär det av till nordligare breddgrader. Finns saker jag saknat :)


Sometimes...

Klockan är snart halv 11 och medan föräldrarna sliter på jobbet sover resten av barnen. Så innan jag stiger upp ordentligt tänkte jag skriva lite jag...

Vi börjar med nyårsafton. Syster gjorde scramblade ägg till frukost och sedan blev det påklädning. Då var klockan 11. Mor fnulade med maten och syster och bror spelade Falling slowly på gitarr och piano medan jag satt och tittade på. Sedan kom familjen(-1) vi skulle fira med vid 15 och det blev en lååååång fika. Sedan var det dags för middag.



Trerätters. Förrätt var en avocadosoppa med rom i som var sådär. Mamma och pappa provade något nytt men jag vet inte jag... Huvudrätten var inbakad oxfilé med persiljeslungad potatis. Det var mumsigt. Men godast var nog efterrätten: Lingonparfait och meloner. Yummy... Sen var klockan 22 och jag hade redan skickat mina Gott Nytt år sms för att slippa vänta på att det skulle skickas när näten blir övertrakasserade :p

Och som vanligt drogs ett sällskapsspel fram när vi umgås. Rappa Kalja vart det och det är kul :) Vem som vann kommer jag inte ihåg men pappa kom i alla fall sist. Kanske ödet för han vinner alltid TP :p Och några nya ord har man i alla fall lärt sig. Visste ni till exempel att otera betyder förorena!??

Vid 12-slaget stod vi klara med champagne och Pommac i högsta hugg. I år hade vi inga egna raketer och det var skönt, vi tittade på de andras istället.


GOTT NYTT ÅR!!  :)


När de "vuxna" ville gå och lägga sig innan 1 sa vi nej men när klokan blev kvart över 1 kunde vi inte stoppa de längre. Halv 2 låg jag i sängen men med en huvudvärk som hette duga.

Nyårdagen då?
Jag for ner till Nynäs till vid 13.50 och då jag inte skulle träffa tjejerna förens 15 tog jag en liten prommis i Nynäs Centrum. Det var ganska stängt allting där men jag köpte en tandborste och tuggummi på Konsum. Sen mötte jag upp tjejera och det vart fik på Jannis. Det var så himla kul att träffas igen och även om vi inte har setts på att lååångt tag har vi alltid saker att berätta. Emelie hade fått en liten bebismage också :)

Sen fick jag skjuts hem till Elin och vi mest bara va. Blev massa killsnack som vanligt och vi kom fram till att vi är så himla lika asså. Nu är jag nojjig. Men allt löser sig :) Kom hem vid 21.30, tittade lite TV (i brist på annat Latin Grammys - Juanes tog hem det mesta :p). Sov.



Snipp snapp snut, så var sagan slut :p


Sleep in heavenly peace

2009. Nytt år :) Ett bra år...

Men nu är jag så trött att en redovisning över dagen och gårdagens händelser och 2008 får vänta till imron för nu är redan mina ögon halvt slutna och jag tror att det är dags att borsta gaddarna och tvätta av sminket. Låt oss lämna det vid att det varit bra dagar sen sist jag skrev så länge :)

På återseende mina kära läsare.
Natti