Two Beds And a Coffee Machine...

Besiktningen gick bra :) Dock var jag nere på Classe och införskaffade spackel för jag skulle tydligen fylla igen lite hål. För att vara första gången jag spacklar helt själv får man vara nöjd tycker jag :) Det var kul...

Ja, var nere på stan en snabbis ag och Emma efter en killer-dag i skolan. Imorn ska uppsatsen bli klar! Handlade dock vantar och skärp och Emma fyndade på Body Shop och Indiska :)

Nu ska jag fika med korren.. Eller snart. Men det är inte kul att sitta inne i rummet, det är så tomt :/



Let me see...

Vad jobbigt det var att gå upp idag och vad svårt det var att sova igår... Jag tror att det är omställandet av klockan som spökar.

Sitter i köket medan golven torkar i mitt rum. Klockan 10-12 är det besiktning. Så har det blivit stopp i toan också.. Tänkte gå till skolan efter lunch för att läsa och fixa lite det sista med uppsatsen. Imorn bor jag hos Emma och Erik :) På onsdag är uppsatsen klar och vi ska äta på restaurang. I helgen är det fest! Trevligt trevligt...

Igår fick jag hjälp av Micka som sagt med att bära lite lådor. Pulkan jag fick i födelsedagspresent kom väl till pass :) Sen kom hon och drack lite té och vi tittade på Wipeout. Peter vann!! Woho... Det var så spännande när man faktiskt känner någon också :) Skoj!!


I must move on ...

Mitt rum är tomt nu. Inget på väggarna, inget i bokhyllan, inget på skrivbordet. Nada...
Vad jobbigt det har varit att städa allt... Eller det jobbigaste var att packa ner i lådorna. Sen kommer det ännu jobbigare, packa med allt till Micka... Men det är inte långt och jag har ju pulkan som jag förhoppningsvis kan använda :)

Tomt...

And my wasted heart

Idag har vart en sån dag som bara har flytit på. Vi var på stan på dagen och efter att jag kom hem och slappat lite har jag börjat packa ner rummet mitt. Vad mycket saker man har samlat på sig då?! Det är inte klokt! Så just nu ser mitt rum ut som kaos. Två flyttlådor är klara, imorn blire resten plus städ...

Nu på kvällen har jag och Mél varit hemma hos Emma och Erik.
Vi spelade spel, pratade, hade lamporna släckta och ljusen brinnande under Earth Hour.
Jag fick en liten släng av ledsamhet idag. Många säger att det är bra för mig att komma iväg och bara tänka på annat. Jag håller med.
Och jag ska bara ta med mig mina fina minnen härifrån. Den här kvällen är ett av dem. Ni är guld värda!

Glöm inte att ställa om klockan, utemöblerna fram :p


I'll keep waiting...

Nu är jag slut. På eftermiddagen/kvällen har jag spelat in med Grace,fikat, fixat med stipendieansökan, bokat biljett hem, mailat med syrran, pratat i telefon, fixat adressändring, betalat Telia, fått ett FB-inlägg av Eve, pratat mer i telefonen sett How I met your mother och ätit ägg/majonäsmacka.
Nu är jag trött!
Love Elin

Drops

Nu har folket gått hem. Dagen till ära blev det en god våffelmiddag som avnjöts med en mängd olika tillbehör och för att inte tala om massa skratt. Härligt! Jag behövde er ikväll...

Dagen har varit si å så.
Har lyckats skriva en del i uppsatsen vilket betyder att jag är näst intill klar och kan ägna helgen åt att packa ner mitt rum. Det känns lite sorgligt när packade väskor står på golvet och väggarna är tomma :/ Jag kommer att sakna alla här uppe så mycket, det hoppas jag att ni alla vet! Och jag kommer att sakna Umeå.



Idag är också dagen för slut. Åntligen fick jag lite fason på det hela och det var väl ganska väntat. Men jag börjar tvivla på migsjälv vilket jag inte borde. Det känns bara, oavsett vad alla säger, som att jag aldrig kommer att träffa någon som blir kär i mig. Jag känner mig dum, att min personlighet bara går att vara vän med! Men det kommer gå över. Och hela situationen känns bara tråkig för jag hade i alla fall hoppats på ett ordentligt avslut men så är det ibland.

Mycket roligare var det dock att prata med Elin hemma i södern i telefon.
Vi har inte pratat på jättelänge och jag tror att vi babblade på i en och en halv timme innan det var färdigt. Tycker att det är så skönt att bli lite utskälld ibland för då fattar jag att jag tänker fel <3

Min blogg är inte min klagomur utan mitt bollplank
Nu ska jag sova! Nattinatti!

Lovestory





Så himla härlig låt! Eller hur Eve?!? :)

Heartless

Jag hade skrivit ett långt och blödigt inlägg förrut men jag publicerade det inte. Sen gick jag och tränade och jag tänkte och tänkte. Träningen gick så himla bra och nu är jag inte så ledsen längre. Mest sur. Sur för att jag tycker att det är fegt att inte höra av sig och säga att nej, det funkar inte.. Det hade jag kunnat ta och då hade jag fått vara ledsen. Men nu har jag insett att varför ska jag vara ledsen för? Om han nu är så här så är det inte värt det. Han kan vara hur gullig som helst mot mig när vi ses men det måste han ju vara på alla plan. Och hör han av sig vill jag ha en förklaring. Och jag vet "man ska inte höras för snabbt efter ma har setts och yadayadayada" men det skiter jag i för jag tycker att man i alla fall borde ha vettet att svara på ett sms. Och ja, han kan ha glömt men jag personligen tycker att han borde höra av sig ändå efter 3 dagar, för jag har gjort det redan.

Nu stryker vi ett streck över det här och blickar framåt. Jag är värd mer och jag har äntligen kommit över spärren som gör att jag inte kan bli arg och sur. Nu får vi se vad som sker. Kan ju inte komma över att jag tycker att det är tråkigt men. Jag kanske överreagerar but so be it...


Och om två och en halv vecka är jag i Sydafrika. Jag längtar!!!

Stuck on you

Nu sitter jag här och tittar på How I met your mother. Så himla bra program, jag älskar Barney :)
Idag har jag varit i skolan hela dagen. Har skrivit lite uppsats och fixat lite. Sen var det MUSUM-möte också och det gick bra. Nu har jag ätit mat. Köttfärssås med franska örter i. Supepergott var det! :) Ska göra det igen tror jag...

Jag är trött. Trött på mig själv och enbart trött på grund av sömnbrist :/ Jag orkar inte vara nojjig längre, jag orkar inte bli sårad, jag orkar inte med mer. Och faktiskt så känner jag mig mycket bättre nu.


Nu ska jag fika hos Eve.

Mine alone

Jag vet att ni saknar min bloggning men tyvärr har jag tankarna på andra saker än att skriva blogg för tillfället.
Ni får ha överseende med det :)

Nu är jag trött trött så nu ska jag glo lite YouTube.
Tjingeling!

This is the way we feel ...

Har ännu inte öppnat dokumentet med C-uppsatsen men nu fick jag en kick. Så så fort jag har läst om Robinson 2009 så ska jag ta tag i saken. Och hämta tvätten...

Ni vet hur jag suger på att förklara saker? Därför tänkte jag att denna video får tala för sig själv.
Eddie Izzard är så klockren!


Dead and gone

Men åhhhhhhhhhhhhhh. Nu försvann det dokumentet jag jobbat med idag så alla mina ändringar idag har varit i onödan. Jag blir så less för jag fattar inte de här datorerna. Jag lovar att jag har sparat ibland, som man ska, men det verkar som att programmet inte har svarat eller något himla annat irriterande för nu när jag skulle skicka det på min mail finns det bara det gamla. Himla skit rent utsagt.
Nu vill jag bara gråta.

And I swear I still do

Nu sitter jag i HUMlab och försöker skriva lite. Jag är trött och jag äter godis. Min mobil har lagt av och jag är allmänt less och rastlös. Jag är glad och pirrig. Och jag tycker absolut inte att det är värt att knalla hem själv så jag sitter här ett tag till med uppsatsen uppe och väntar så att jag kan få sällskap hem med Emma.

Born to run free

Jag tänkte, som vanligt, att jag skulle skriva lite idag. Men jag är alltför trött, ostressad för att jag ska hinna klart och nervös. Imorn tar jag nya tag helt enkelt, då blir det stan också :)
Igår kväll var några tjejer här för att fika och se på Desperate Housewives. Det var ett spännande avsnitt.

Juste, imorse när jag hade hoppat in i duschen och var insmord med min nya Apricot Creme kom jag på att visst ja, de skulle stänga av varmvattnet idag... Så det blev en snabb dusch vill jag lova!
Och den 30 mars är det besiktning av rummet...

Nu ska jag snart fixa.

Under my umbrella

Oj, bloggtorka ett tag. Jag har helt enkelt inte orkat sätta mig ner och skriva.
Idag var det universitetet som gällde för en grupphandledning. Tyckte det var kul och jag känner mig bra :) Efter det blev det lunch på skolan och nu har jag kommit hem för ett tag sedan. Mina fötter var dyngsura och jag måste införskaffa ett par skor som inte läcker så här i slasktider. Men stan på torsdag så :)

I söndags var jag trött. Lördagskvällen spenderades med Eve och hennes vänner på REX :) I alla fall, största delen av söndagen låg jag och kollade TV. Bölade som en gris till Spårlöst och tittade på The Hills. Orkade verkligen inte laga mat och pizza var ett lockande alternativ. Så vid 6 snåret blev det pizza med Mél och Micka och det var så trevligt. De gick inte förens vid 22 och då hade vi pratat av oss en hel del. <3

Igår var det skola på dagen och träning på eftermiddagen. Och nu har jag sökt ett antal sommarjobb också :) Håller tummarna!
Nu tänkte jag gå in på studera.nu och anmäla mig till Socialantropologi i höst.

Oh, you're so vain

Det är söndag och en erkänd slappdag. Men jag ska försöka få lite gjort i alla fall.
Men det visar sig att man betalar 250 spänn till stipendier.se och så skickar de ut förslag på stipentider att söka där redan ansökningstiden gått ut innan man fått mailet. Score.


Nu luktar det cigarettrök här i korren också. Fy,
Jag blir less..

Fredagslista - Melodifestivalen

Ja, jag hann visst inte med någon lista igår så jag kör idag istället.

Mina favoriter i Melodifestivalen:


1: Stay the night - Alcazar. Dansant låt som fastnar på hjärnan direkt. Härlig! Otroligt snyggt framträdande också. Den vill jag se i Moskva!
2: Love love love - Agnes. Inte så starkt framträdande men låten var bra för det. Snygg outfit. Har fastnat för strofen Take me higher than high...
3: Baby Goodbye - EMD. Har en tendens att bli lite tjatig men jag tycker att den faktiskt växer när man hör den fler gånger. Ändra framträdandet bara!
4: Så vill stjärnorna - Molly Sandén. Den absolut bästa balladen detta året och jag tycker att Molly är duktig. Inte alls den bästa låten men förtjänar en plats här.
5: You're my world - Emilia. Emilia tycker jag inte klarar låten med sin röst som låter lite klen. Men en okej låt som fastnar.


Time stops...

Igår var jag först hemma hos Emma och Erik och åt god pizza tillsammans med dom och Emmas bror. Det var jättemysigt och pizzan var supergod :) Sen var jag hemma hos Mattias och Linnea och sjöng lite Lips och spelade lite Rockband. Det var en trevlig kväll men jag blev helt slut ju mer kvällen gick så Mattias kompis och hans polare fick gå ut själva.

Ikväll blir det party dock. Eve's kompis Sara har fest och det är Melodifestivalen :)

Juste, min lista... Den kommer nu!

As we go along...

Nu ligger jag och tittar på slalom från Åre. Heja svenskarna och Ted Ligety...
Jag är lite ledsen att jag inte kan följa med familjen till Åre, jag saknar att åka skidor mer än vad jag trodde att jag skulle göra. Förr har det varit som ett måste och man har inte funderat på att man egentligen tycker att det är något speciellt. Men nu saknar jag det verkligen! Vit snö, kyla, liftköer, sol.

Nästa år är det inget som står ivägen, då måste jag åka! Det är ett löfte! Någon som är på?!?!


Cheese please

Nu blir pappa glad... Äntligen har jag slutat med något som han tjatat på mig att sluta med.



Nu skär jag ända ut i kanterna på osten :p

Rehab

Magen kurrar och jag ska snart gå och fixa god frukost. Med marmelad, kalkon, gurka och ost.

Idag är det första dagen i min så kallade internetreahab. Igår låg jag och funderade, det är inte nyttigt och jag är nästintill besatt av att kolla bloggar, logga in på Facebook, slappa på YouTube, titta om jag fått något spännande mail eller skriva här. Men nu får det vara nog. Jag går ut hårt! Två gånger per dag gäller nu... Såklart får jag lyssna på musik på YouTube om jag fortfarande gör något vettigt också och jag får blogga när jag känner för det men sedan är det stopp. Jag ska läsa, gå prommisar,träna, äta frukost på riktigt eller något annat viktigt. Det här blir great!

Fint väder är det idag också.

Swedish summernights are hot...

Underskatta inte Ace Of Base!
Kanske låter töntigt, kanske låter som att jag är fast i nittiotalet, kanske har jag en fruktasvärt musiksmak men det struntar jag i för jag älskar deras andra skiva The Bridge.



Det finns låtar jag kan utan att jag lyssnat på dem speciellt mycket. Det är låtar med text jag kan relatera till eller som jag vet att jag skulle kunna relatera till... :p

It's only words, and words are all I have...

Här sitter jag nu och ska inom kort hoppa in i duschen. Träningen idag var seeeeg men jag gjorde i alla fall mycket bra ifrån mig och jag är nöjd. Känner mig dock lite frusen nu och funderar på om jag kanske håller på att bli sjuk? Eller är jag bara allmänt nere?!?
Har suttit i skolan idag och skrivit sen 9, det var väl bra jobbat? Men jag blir sur på de himla datorerna i HUMhuset men what to do liksom. Ny datasal? Yes...
Tror ni inte att dammsugaren är borta fortfarande? Nu börjar jag bli riktigt sur... Jag vill ju städa innan helgen ju...

Näe, nu slutar jag för nu. Idag blir det These Streets med Paolo Nutini :)


Woke up late one tuesday...

Idag ska jag:

Gå till skolan med Emma.
Skriva till 12 typ.
Äta lunch.
Skriva lite mer.
Träna med Eve.
Dammsuga!
Laga mat.
Fixa med sommarjobb.

Så ser min dag ut!
Hare...

Day

Sitter och tittar lite på Semestersvenskar och fnular på mitt personliga brev som jag vill ändra lite. Yep.
Och nej, dammsugaren fanns fortfarande inte i städskrubben så det blev bara att dammtorka lite. Typiskt. Hoppas den är tillbaka imorna i alla fall.

Titta vad vårigt det var i Stockholm senast jag var där :) Nu är det snö där igen visst...


Och jepp, Nordiska museet är en häftig byggnad. Tänk om det legat i skogen, helt obebott? Vilket spökslott!

Tell me

Nu har jag varit nyttig. Först var jag i skolan och hjälpte Emma och Grace att fota lite. Sen satte jag mig i datorsalen och skrev lite. Sen blev det lunch och ännu mer skrivande på eftermiddagen.
Vi var i Studenthälsans ljusrum. Så mysig och vi satt där i mer än en timme och bara pratade i våra vita rockar. Det var härligt. Kan förstå om det behövs mer på vintern för nu bländade snön när man kom ut. Det snöade igår igen. Våren verkar seg i år.

Nu ska jag titta om dammsugaren finns i städskrubben för nu måste jag verkligen städa!
Tjingeling!




Short on money but long on time

Bara en liten fråga som gör korridorslivet lite jobbigare:
Vid två tillfällen, igår och i måndags har det blivit fika över som vi lämnar i köket för vem som helst att ta.
Diskar man inte upp och fixar om man tar den sista biten då!?!?!
Vad är det här...

Bäst att gå till skolan och skriva lite...:p

Just like the river, I've been running ever since...

Det här med att flytta:
Om mindre än en månad sägs mitt rum upp och jag är officiellt inte Umeå-bo längre. Och jag ser verkligen fram emot att bo med Elin och komma till Stockholmsområdet igen. Och resan börjar när Stockholm är som vackrast. Jag och Elin kommer att funka så himla bra tillsammans, det har jag inga tvivel om och jag längtar tills vi får inreda vår lägenhet. Jag längtar tills vi har inflyttningsfest. Jag längar till vardagen i vårt nya hem.
Men jag känner mig lite ledsen att lämna det liv som jag har här. Jag tror att för att det här är första gången som jag verkligen har bott själv och som jag har fått skapa mig mitt egna liv. Kanske är det en effekt av att jag nu har lämnat Sydafrika och jag vet hur livet som man tar för givet enbart efter ett litet tag blir krystat och känns långt borta. Jag får dåligt samvete över att det inte kändes så tungt och jobbigt att flytta från föräldrarna och de bästa kompsiarna hösten 2007.  Men det här har varit mitt egna. Mitt vuxna liv. Det var med en liten klump i halsen som jag sa upp mitt gymkort. Det är på riktigt.
Jag vet inte varför jag känner så, kanske är jag lite rädd för en ny fas i livet? Men näe, sån brukar ju inte jag vara. Och jag är absolut inte rädd. Jag ser fram emot att plugga vid Stockholms Universitet och att bo i en riktig lägenhet. Jag kommer att tänka på när min mamma och pappa pratar om studenlivet. Visst har de kvar några vänner som de träffar sällan men många gånger är det bara historier från en svunnen tid. Jag vill inte tänka att alla mina härliga vänner här i Umeå och det liv jag lever enbart blir ett minne. "Its the end of an era, you might say"

Jag vet egentligen inte vad jag vill komma fram till, det här är bara för att jag vill skriva av mig lite...Kanske är det trötta Elin som babblar? Eller den stressade? Men det är i alla fall Elin.

Nu ska jag sova, natti...

In the heat of the night...

När jag fixade mig imorse för att gå på handledning i skolan märkte jag att jag inte sminkat mig eller för den delen fixat mig ordentiligt sen i fredags. Frågan är då om detta tyder på att jag har varit duktig och suttit hemma och pluggat dagarna i ända? Nej, det gör det definitivt inte. Jag har helt enkelt inte behövt för även om jag varit ute, utanför rummet, har jag spenderat tiden hemma hos vänner eller på gymet. Man behöver perioder ibland som är slappa till tusen och då man verkligen kan dra benen efter sig, käka chips, titta på film och bara snacka massa skit. Jag har en liten känsla av att resten av tiden här i Umeå kommer vara fullspäckat.

Nu ska jag plugga innan det är dags att svettas lite när det blir Step muskel på IKSU. Nu kan vi det här, pumpa :p


Good times

Gonatt alla härliga!

Det blev en lång lång fika med korren och vi satt tills nu. Pratade om allt. Melodifestivalen, politik, relationer... Det var trevligt. Och min engelska blir bara bättre :) Perfa träning!

Får skylla mig själv om jag är trött imorn. Ibland kan det vara kul att bo i korridor :)

Take me higher than high...

Skrivit en massa så nu har jag 15 sidor varav typ en och en halv är stödord om det jag ska skriva. Blir bra :) Har dock fastnat i min himla beskrivning av Sápmi, det går inge vidare nu. Har tröstat mig med MSN och YouTube ett tag. Kaffe har jag druckit också. Lyssnat på Melodifestivallåtarna som research inför fredagslistan är också ett roligt tidsfördriv jag har haft för mig.
Men vid 6 ska jag laga mat, hoppas få iite gjort tills dess i alla fall.

Plugga på...


My head right round

Morningmorning!
Idag är det att skicka in det som man har skrivit till Pär. Ska skriva lite mer innan jag skickar det till honom, det blir bra...
Nu ska jag titta lite på Top Model  och dricka lite té tror jag...
Tjingeling!


So nobody hears

Nu har jag och Grace vart på Core Control. Det var jobbigt för min mage men fy vad man blir irriterad över att balansen inte är som den varit. Måste utmana kroppen så att jag kan träna upp en lika bra balans igen som jag hade innan 2003!!!

Idag har jag skrivit en massa. Eller massa och massa men endel. Och jag har läst. Det känns bra och jag vet vad jag ska skriva. Imorn ska jag skicka in till Pär för på tisdag har jag den sista enskilda handledningen. Bra bra :)



Videon är sjukt dålig (därav denna stillbildsvideo), verserna är tråkiga och texten är väl inte den bästa men sångaren har så fin och len röst. Älskar den! Och jag vill festa när jag hör låten! Nästa gång blir det R'n'B golvet va?!?! :p

My life

Godmorgon!
Idag är det molnigt här i Umeå. Perfekt dag för att plugga, för det ska jag göra idag...

Igår kväll var jag, Micka, Grace, Mattias och Henke hemma hos Mél och tittade på Legends of the Fall. Jag har sett den förr men jag kommer inte riktigt ihåg hur den var. Den var okej. Jag gillade Anthony Hopkins i filmen, han spelade bra... Sen såg vi lite Sex and the City innan vi gick hem jag och Micka vid 00.40. Senare än jag trodde!

Vaknade vid 3 av att det var efterfest i korren. Så kan det vara på lördagar i korridorslivet och det är lugnt, bara det inte är på en tisdag!! Det låter ju här som att folk står precis utanför ens dörr även om de inte gör det. Fast jag somnade om.
Nu har jag varit uppe sen 8.00 och tvättat.

Trevlig söndag!! :)

The winner...

Jes, nu har Johan Wissman vunnit EM-guld. Han är bäst i Europa :)

Bild: dn.se

Hey, I put my new shoes on...

Blev inte mycket plugg idag men det är lördag så jag har gjort roliga saker. Som att titta på skor :)


Visst ser de mycket mycket bättre ut på fötterna än den förra bilden jag visade?!?! Yep...

Dessutom kunde jag inte hålla mig från bianco.com och då hittade jag dessa:


Åh!! Jeansshorts, vit skjorta, solglasögon, en slarvig tofs och ett brunt tjockt träarmband med snygga naglar. I wish!

As our lives change

Idag är jag seg. Jag har fortfarande inte masat mig upp ur sängen men snart är det nog dags. Jag är lite hungrig nu också.
Måste gå och handla. Och så ska jag plugga innan vi ska se på film ikväll hos Mél.

Note to self: Boka tvättid!

Home sweet home + Fredagslista

Först: oj, vad mkt snö som har försvunnit här på vägarna på bara några dagar!!
Kom hem för ett litet tag sedan efter nästan 12 timmar på resande fot. Jag känner mig lagom mör.
Fram till Sundsvall gick tiden ganska fort men sedan blev det jobbigt. Min mobil la av i Ö-vik och mellan Nordmaling och Umeå kändes det som att vi aldrig skulle vara framme.
Men, jag har hunnit med att skriva endel, läsa massa, äta min matsäck och tänka på saker och ting. Det är bra att få tid ibland åt att bara sitta och ägna tiden åt att tänka.
Jag kom också fram till en fredagslista:

5 saker som jag måste äta i Sydafrika och som jag saknar:

1. Vetkoek. Ja, man hör ju på namnet - en fet kaka. Det är någon sorts deg som man friterar i olja så att det blir härligt fett sen äter man det med sirap. Mums!!
2. Mango. Det kan man ju äta här också men den är långt ifrån lika god som den är när man har köpt den på ett torg i Cape Town.
3. Butternut. Typ pumpa som man kokar tillsammans med en vaniljstång och så blandar man och mosar. Åhhhh, vad gott det är!!
4. Mrs. Ball's Chutney. Har letat som en galning här i Sverige men här verkar det bara finnas Mango Chutney på burk och det är ju fel.  I SA ska jag äta massa!
5. Bryani. Ris med massa kryddor blandat med kött, fisk eller kyckling. Såklart ska det var sån där sallad till som jag inte vet vad den heter men som består av några ingredienser och som är sådär syrlig.


                         1                  2                         3                          4                            5                
(Bilderna är klickbara)             

Nu ska jag sova gott!
Natti!

When it's good

Om en timme ska jag ta bussen in till staden. Ybussen går inte förens 13.20 men här är det inte så lätt att ta sig till Sthlm så jag får sitta och vänta nån timme innan.


Har laddat upp med pluggböcker, VeckoRevyn, Long Walk to Freedom, godis, dricka, macka, frukt och yoghurt. Tyvärr har jag glömt mitt mobila bredband så det blir inget Internet för mig... Kanske lika bra eftersom jag måste plugga...

Nå mig gärna på min mobil, 9 timmar på en buss kan bli lite ensamt ibland :/
Och ni kan ju förvänta er ett å annat sms från mig när ni minst anar det :p

One night in Bangkok

Okej, idag var jag i Sthlm. Det börjar verkligen bli vår här nere nu! Så skönt.
Innan jag skulle på Nordiska sprang jag runt och tittade efter skor. Det blev inte sånna som jag sett på H&M men väl fick jag två par för 348:- på Skopunkten. Och eftersom jag inte gillar att beställa saker, jag vill kunna ha på mig det nya direkt, så blev det att jag köpte ett par liknande skor som de jag sett. Men dom här var minst lika bra! :) Finfina! Finare i verkligheter än på bilden dock...



  Dessutom behöver jag ett par tygskor till i vår.

Efter det tog jag bussen ett stycke, sedan satte jag mig på Strandvägen och åt min apelsin i det fina vädret.
Tog en bild av Nordiska museet som blev bra, lägger upp den här men min USBsladd är tyvärr hemma så det får bli senare...

Mötet gick bra. Väldigt kul att pratas vid och många idéer fick jag.. Nu blir det bara att börja skriva.
Så nu på kvällen har jag ätit, handlat matsäck och saker till morgonens bussfärd samt tittat TV.
NU ska jag sova!

Up, up and away...

Jag ska ta bussen om en timme in till Sthlm och Nordiska museet. Det blev lite ändrade planer eftersom det kört ihop sig för den jag ska träffa. Men det är lika skönt att åka in idag. Behöver inte släpa på någon väska plus att jag kan kanske få åka med pappa hem :)
Jag tänkte också springa in på H&M och se om de har de där skorna. Jag vill ha dom nu!! Förhoppningsvis har dom väl ett större sortiment här i Sthlm så det finns inte bara ett par skor i min storlek. Dessutom kryllar det av H&M i stan så jag har ju några att välja på.

Vi hörs ikväll kära ni....

Oops

Nu har det visst gått en timme sen jag skrev att jag skulle sova.
Men jag känner inte för det. Vad jobbigt det är att inte ha tider att passa på mornarna :/

Lalala

Nu är jag hos familjen. Men bara en snabbis denna gång.
Imorse for jag ner med planet till Bromma. Smidigt gick det. Landade 10.35. Hämta väskan på bandet. Ut till flygbussen. Gå av vid CityTerminalen 11.10. Växla pengar och slänga in väskan i ett sånt där förvaringsfack på Centralen. Ta 69:an ut till Etnografiska. Sitta i entrén och vänta vid 11.45. Jepp, bra jobbat där..

Träffade Staffan som är intendent på Etnografiska. En pratglad och lustig figur men jag tyckte att besöket var otroligt välbehövligt. Jag fick gå igenom utställningen tillsammans med honom och jag fattade allt tillslut. Han sa att jag hade bra frågor och jag vart glad :) Efter det blev det lite kaffe och pratandes om de frågor jag ännu inte fått svar på innan jag vid 14 skulle vara med på en visning som en av pedagogerna skulle ha. Med en högstadieklass. Vilket tålamod hon måste ha haft för dom där tonåringarna visade ingen respekt alls. Men det var en trevlig tur.


Idag fattade jag att jag har valt rätt väg...

Sedan vid 15.30 for jag tillbax till Centralen och tog bussen till Flempan där mamma hämtade mig från jobbet.
Nu har vi fikat och nu är det dags för mig att sova. Har varit en händelserik dag.

Cause you're the fire...

Imorn far jag ner till Stockholm en snabbis för att jobba lite med uppsatsen. Kommer hem hit till Umeå på fredagkväll efter några timmar på en buss. Det blir bra det, jag har ju min lilla dator och en massa böcker att läsa.
Tänkte också försöka smyga in lite under intervjuerna att jag gärna skulle vilja jobba på ett museum i Sthlm i sommar. Har ju faktiskt redan skickat CV till Etnografiska och det vore en dröm att jobba där. Och jag fick ju den coolaste praktikplatsen ever så lite tur verkar det som att jag har i alla fall :) Håller tummarna!

Jag ville bara lägga in en bild för jag tycker att inläggen blir roligare att läsa då så här är en liten bild:

Är det någon som har lust att bjussa på en weekend i New York?!? :p


Nu ska jag göra kväll, klockan ringer 7 imorn...
Nattinatti

You don't even recognize

Nu har jag pluggat nästan hela tiden från 10.00. Med undantag för en timmes lunch det vill säga. Orkar nog inte mycket mer. Det går segt men framåt. Blir nog mer taggad efter att jag varit på intervjuerna. Har i alla fall tagit tag i lite vad är ett museum? och det känns ju bra. Så uppsatsen är jag inte alls stressad för.
Men att jag inte har tagit tag i det här med sommarjobb är det jobbiga. Vet att jag kan jobba i kiosken i år igen,har sagt att jag kan hjälpa på helger etc. Men jag måste ha lite mer pengar om jag ska klara att leva denna sommar.

Ibland önskar man att det inte krävdes pengar för att leva eller att det för den delen fanns pengaträd.
Jag hatar hur de ska styra ens liv!



When there are clouds in the sky.

Det är typ storm här i Umeå. Kom just innanför dörren och det var så skönt vill jag lova.
Nu har jag vart i skolan, pluggat lite och varit på möte.


Jag och Emma vår 2008.
Längtar till våren. Soliga promenader ner på stan.

Queries

Min mamma fyller ju faktiskt 50 i år och då måste jag se till att ha något extra fint på mig.




Klänningen har jag provat i butik så jag vet att den passar, men är den för "tung" för en vårfest?!
Kjolen såg jag idag och jag tycker den är jättefin. Skulle vara så fint med en vit top och någon fin hårupsättning.
Hjälp mig mina läsare. Vad tycker ni?!

Är hursom helt förälskad i dessa skor och jag funderar på att köpa dem:




Nu ska jag äta lite lunch och gå till skolan. Tjingeling!



Night terrors

Usch, jag hade en hemsk mardröm inatt :/
Det var koblod och vi jagade någon som hette Magnus, som var typ 14. Men när vi var ute i en villa på landet hittade han visst en pistol och jag (och någon som såg ut som Liam Neeson) var i ett rum med den här Magnus. Hursom fick han för sig att skjuta mig och att jag skulle hålla i avtryckaren tillsammans med honom och det var då jag vaknade.
Fy, jag låg skakis jättelänge innan jag kunde somna om... Undrar vad det här betyder?!?!

Honey honey

Nu ska jag nog snart stänga av.
Sitter och lyssnar på Rihanna - Rehab och Justin och T.I - Dead and Gone. Bra låtar det där :)
 
För övrigt skulle jag inte ha nåt alls mot att se ut som Rihanna. Eller leva som tjejerna i The Hills.



Fast å andra sidan är jag rätt nöjd med mitt liv som det är nu...
 



Paradise City

Nu är jag kall och jag har ännu inte tinat upp helt även om jag kom hem för en timme sen. Jag och Mél var på Teg och såg hockey. Hejade på Timrå och hennes bror och dom vann :) Skönt att komma ut lite och kul att se på hockey. Vi var nästan som två små tanter med kaffe i termos och mandariner. Men skit i det, vi är ju studenter, vår budget är begränsad :p

Igår var en hur kul kväll som helst. Började med att vi träffades alla i centrum och skrev kort och så innan vi begav oss till Emma för att fira henne. Hon fick Lips till Xboxen av oss och det uppskattades verkligen :) Kul, bra Moa :) Så det blev lite Lips, lite ölspel och mycket snack innan vi begav oss ner på stan vid 11 där vi gick på REX. Där dansade vi nästan hela tiden! Schlagergolvet was the place to be :) Sen blev det såklart Vänner - the one where Ross smokes pot och Baloo hemma hos Micka innan kvällen slutade vid 3.

Här bjuder jag på lite bilder:


Efter lite trixande var det dags för Emma och Mél att prova Lips :)

Födelsedagsbarnet och Erik


Jag och bästa Eve


Y M C A!!

Det var en jättetrevlig kväll och jag hade superkul :)