Dagar

Okej, nu var det ett tag sen jag bloggade men solen tar helt enkelt musten ur en. Är trött på att solen nu faktiskt och även om man är inne blir man seg som en geting i den gassande solen. Jag tänkte berätta lite snabbt vad som har hänt i mitt lilla liv sen sist...

Lördag:
Var på Rosendals Trädgård med farmor och familjen. Det var hur varmt som helst och hur fina blommor som helst. Tog massa bilder men jag har inte laddat upp de ännu på datorn så... Fick ett samtal om jobb på kiosken på kvällen och efter ett otroligt stressande från staden så hann jag i tid. Jobb 17.30-21 och sedan i säng.

Söndag:
Jobb på kiosken 8-12. Lunch med Jennie i hamnen i några varma timmar <3. Jobb 17.30 - 21. Sovasovasova!

Måndag:
Var så slö idag och jag satt inne och fixade lite vid datorn. Läste lite och sen kom Elin hem. Sen blev det årets första dopp i Hamnvik tsm med Emelie. Och jag som trodde att jag var seg doppade mig först av alla tre! Det var hur skönt som helst :) Kom hem och åt Fish and Chips innan jag gick till sängs.

Idag ska jag till Handen på jobbhunt igen. Nu ska jag borsta gaddarna.
Bilder kommer när jag har ork att ladda över dom, det är ju så jobbigt :p


Lördag

Nu åker jag in till stora staden och Djurgården för att umgås med familj och farmor.
I det fina värdret har man inte ork för bloggning men jag lovar att det kommer bilder...

Later!

Världen

Är det inte intressant hur man kan bli helt förälskad i ett land? Jag fick det bevisat för mig igår när jag tittade på TV. Det var fotboll, Sydafrika - Brasilien. Sydafrika spelade bra och det var otur att Brasilien pillade in det där målet. Det började med att jag fick ordentliga rysningar och ögonen tårades när de spelade nationalsången, precis som när de spelar den svenska. Jag kan varenda ord i sången! Efter det satt jag och bet upp mina naglar och pratade för mig själv, jag ville ville att Sydafrika skulle vinna. Det slutade med att jag kände en otrolig stolthet när presidenten Jacob Zuma inte satt på hedersläktaren i kostym som alla andra utan hade en likadan jacka som Bafana Bafanas tränare.

Sydafrika ligger nog närmare mitt hjärta än vad jag trodde.
I alla fall för andra orsaker...










Sedan att SVT börjar sända matchen i SVT1 för att sedan efter 25 minuter byta till SVT24,
en kanal inte alla har, tycker jag är fånigt. Vadå "haha, ni får se 25 minuter men sen så..." Näenäe...




Livet på en pinne

Sitter inne ett tag nu för att vila min hud och huvud. Tyckte att jag förtjänade att sitta på balkongen, läsa och bara vara efter att jag skickat iväg åtskilliga CVn.



Juice med is is, hur gott är inte det?!?!

Middag och glass

Nu sitter jag ensam hemma i lägenheten efter att Elin har åkt till Eskilstuna på äventyr. Igår var jag också själv så jag for hem till familjen för lite middag och fika. Alltid lika mysigt :) Vi satt ute, solen sken och när jag for hem var det fortfarande 20 grader ute...

I tisdagskväll träffade jag som sagt tjejerna i hamnen för lite glas och skvaller.
Eftersom lilla Jack vart lite orolig beslutade vi oss för att ta en liten prommis runt Svandammen. Det var trevlig att träffas igen och jag ser fram emot tjejmiddag och namnfest :)

 
  Glassen var god med chokladdopp men ack så kletig. Hade glass över hela mig! Tror att det blir strössel nästa gång :p












Ja, nu börjar dagen med att borsta tänderna...
 

Paus

Nu har jag suttit ute på balkongen nästan non stop sen 10 så jag kände att det var dags att gå in för att via lite från solen.... Har lärt av mina misstag och nu har jag smörjt in mig :p


Haha, medan jag sitter och läser Long Walk to Freedom om Nelson Mandela läser Elin Att älska som en porrstjärna om Jenna Jameson. Ja, lite skillnad kanske :p

Nu ska jag ut i solen igen tror jag, har bara lite sidor kvar av min 700-sidors bok :)

Dagarna flyter ihop!

Sitter ute på balkongen. Solen har gått bakon huset och ibland blåser det kallt men jag har ingen lust att sätta mig inne i lägenheten så då får man sätta på sig mer kläder surru...

Igår när jag och Elin kom hem från stan var vi ju som sagt ganska sega. Men vi fick i allla fall våra numrerade kondomer från kondom08 ;) Jag har nummer 44977 for your info :p Som sagt blev det mest sexig shopping för Emma och Elin men även jag kom hem med lite godsaker som strumpor och trosor och solskydd. Ha! Satte oss i Kungsan och pratade/glodde/åt lunch/solade ett tag.



Efter det vart det tåg hem. Väl i Nynäs slappade vi innan vi mötte upp Emelie nere i hamnen för att äta mat.
Men där var det tydligen moln även fast det inte var det hemma så vi gick hem till Emelie istället för att spela minigolf. Träffade hennes gulliga katt och fikade te. Jag blev btw dödsförälskad i hennes lägenhet! Sååå fin och en perfekt etta! Hemma vart det slapp vid TVn/datorn och lite chips och dipp. Mitt huvud gjorde ont så jag skulle gå och lägga mig men efter Skypande med Jimmy så vart allt bättre :)

Idag då?
Tvätt imorse, ringt om jobb, pratat pengar, vart på gyn, blivit glad, handlat och suttit på balkongen. Snart är det dags att fixa mat. Blir kyckling i Creme Fraiche Franska Örter men paprika och zucchin med pastai. Sen ska jag träffa tjejerna nere i hamnen. Kulkulkulkul med massa prat och roliga tjejer. Det är kul att träffas så nu när man tyvärr har börjat sina liv på lite olika håll eller i alla fall med olika scheman. Tjejkväll snart?!?!

Tjo.

Sommar?!?!

Nu är det så att jag har visst råkat bränna mig rätt mycket på hela ryggen och baksidan av benen. Det är inte skönt vill jag lova! Och jag som brukar vara så försiktig och smörja in mig tänkte att "den svenska solen är ju inte så stark och en och en halv timme i solen är väl inget". Tji fick jag och nu bränner det på hela ryggen :/

Idag har vi varit inne i stan och jiddrat runt lite så nu är både Elin och jag helt slut.
Igår blev det som sagt solning i Nicksta sen kom min familj hit med fika etc. och det roade vi oss med en stund innan vi var bjudna till Elins föräldrar för grillmiddag. Elin tvättade bilen och jag tog igen mig efter dagens bränna (det tar på hela kroppen, nu är nacken min helt stel :/).

Blev inget dopp men vi kände i alla fall på vattnet :)

Nu ska jag hoppa in i dushen...

Midsummer

Nu är det söndag och min lördag var deppig. Men nu är det en ny dag och jag är fit for fight igen... Jag älskar att vara roomie med sin bästa vän... Plus att kommentarerr i bloggen från lika bra vänner värmer, oavsett vad de handlar om.

Nu ska jag ta och berätta om min midsommar.
Jag vaknade när jag vaknade och Elin for till sina föräldrar. Jag packade mina saker och tog bussen hemhem. Där var jag ensam eftersom resten av familjen var på Grönan och körde femkamp med en liten grupp Janssons. Tog det lugnt hemma, det regnade och jag åt mammas hemgjorda pizza och tittade på Vänner. Sen kom alla hem hit och mat började planeras. Eftersom vi inte ätit sillunch blev det det till förrätt, grill till huvudrätt och en fantastisk glassbomb signerad syster till efterrätt.




Såå fin och så god :D

Sen blev det kaffe i soffan och som traditionen säger när vi är tillsammans med Janssons även ett sällskapsspel. Ikväll blev det Rappa Kalja. Jag tycker om det spelet. Vet ni att OLM är ett groddjur från Balkanhalvön och att APKÄRLEK är föräldrars blinda kärlek till sina barn.. Nu vet ni :p

Vid 12 gick vi och la oss. Jag har ju en gästsäng nu och gissa om den var hård! Fick ligga på magen för att stängerna inte skulle kännas igenom. Jaja, sen dagen efter vart det frukost, prommis och Sorundatårta :)

Inte någon dans runt en midsommarstång för mig inte men det gör inget...





Ibland känns allt bara hopplöst.

Jag känner mig nere och lite ledsen så jag återkommer...


Idag har det varit torsdag

Usch, idag har det regnat hela dagen igen.  Nu sitter jag och Elin i TV-rummet och sitter framför varsin dator och flipprar. Jag försöker förjäves fixa ett lösen till det här himla Mxit. Mxit är typ som MSN fast på mobilen och det blir billigare att sms ner till Sydafrika då.. Men det funkar för allt i världen inte så nu har jag mailat supporten och hoppas för min ekonomis skull att det fungerar snart. Aja, i alla fall har jag, Elin och Emelie ätit kebabtallrik och vi har tvättat vår tvätt.

Imorgon är det midsommar. Förhoppningsvis blir vädret bättre tills dess. Elin ska till sina föräldrar och jag åker hem till mina för lite grill med Janssons. Mysigt mysigt! Sen ska jag sova där också.. Det var ett tag sedan.

Näe, nu är jag trött faktiskt så nu får det vara slut för nu..




Lägger in en bild tagen från perrongen här utanför. Så himla fint! Det är otroligt att det ändå är "stan"!


Vad gör man inte...

Åh, jag blir lite smått rastlös av att gå hemma. Men jag har faktiskt gjort saker...

Fram till nu har jag:
Skypat
Käkat frukost
Diskat
Duschat
Sorterat tvätt
Vädrat istoppstäcken och kuddar
Dammsugit och tvättat i badrummet
Mailat Malmö Museer
Mailat om en del jobb

Sen att det faktiskt har varvats med lite dator och TV och så tycker jag gör mindre..


Bilder från igår...

Igår var de sol. Hoppades på samma öde idag och tänkte sitta ute på balkongen och äta frukost men icke sa nicke. Så nu laddar jag upp bilder...


Det kom en del båtar...


Detta var min favvo av "de riktiga" båtarna. Coolt med rött segel :)


Lekte lite med självutlösaren på Kastellholmen. Är inte Stockholm vackert?!?!


Biologpappas flicka. Sånna här bilder har vi många av :p


Jennie i Kungsträdgården.

En härligt dag helt enkelt. SommarSverige i vår vackra huvudstad när den är som bäst :)


Bafana bafana

Bara så att ni vet så vann Sydafrika mot Nya Zealand i fotboll.



Jag är mycket glad över det :)

Två

Igår blev det att träffa Karro i stora staden. Det var för en gång skull soligt och vi satt ute oh åt vår mat. Efter det blev det att vi prommenerade lite, runt operan och tillbaka till Gallerian som vi gick igenom för ett snabbt toabesök på deras flashiga toaletter. Sen begav vi oss längs Drottninggatan där det blev en 24 Carat Latte eller nåt med massa mums i. Och det var så trevligt att träffas igen. Till en början blev det väl prat om det vanliga men sen så vart det prat om allt möljigt :) Och så går tågen visst 20 över nu i sommartider och inte 10 i som i alla år så jag fick vänta en liten stund.
Tågresan hem blev inte alls lång eftersom jag hade min mobil med mig.

Idag var jag åter igen i stora staden fast denna dag med Jennie. Åkte redan vid 10 eftersom sommartiden har spelat ett spratt med oss alla när det kommer till tågtider. I alla fall, efter lite strul tog vi bilen till VH där vi tog pendeln. Väl framme i Estocholmo tog vi språng mot Kastellholmen. Fast innan dess letade vi lite mat i Gallerian som vi sedan tog oss med ut i vädret som faktiskt ar helt okej..:) Där träffade vi visst brors fotbollskompis som var militär eller nåt.. I alla fall satte vi oss vid kajen för att äta våra goda mackor och invänta båtarna. Volvo Ocean Race har ju hamnat i Sthlm nu så vi ville se världsomseglarna en gång. Men gud vad båtar! När segelbåtarna kom in i hamnen blev vattnet fullt av massa andra fritidsbåtar och mitt i allt kom Djurgårdsbåtarna också plus att de sköt skott och helikoptrar flög över oss. Ja, jag säger då det, från att ha varit lugnt vatten var det fullt med båtar...

Efter det var klart gick vi in mot centrum igen och sedan blev det mjukglass i Kungsan. Vädret blev mycket bättre och det blev varmare och jag tror minsann att min bränna i ansiktet har bättrats på betydligt...

Nu är man hemma, detta har varit två trevliga dagar. Nu ska jag slappa och sen är det So You Think You Can Dance?!
(Det går inte att ladda upp bilder nu så det tar vi senare :))

Trevlig förmiddag


Idag är det sol.
Kanske inte så jättevarmt men det gör ingenting för man kan vara ute i alla fall. Nu sitter jag på balkongen och skriver. Hur mkt har jag inte saknat att bara kunna öppna en dörr och sedan vara ute i det fria?!?! Hela mitt liv har vi haft en trädgård som alltid har varit tillgänglig. Så flyttade jag upp till Umeå och utan en egen balkong blev allt lite mer komplicerat. Även fast vi satt ute dagarna då det var fint hade man inte chansen att bara sätta sig ute med frukosten, ofixad i ens PJ... Men men, nog om det... Jag njuter i alla fall :)

Har varit hemmafru idag vill jag lova. Efter att jag vaknat, ätit frukost och slappat till 11 blev det dammsugning av näst intill hela lägenheten(måste kolla upp dammsugaren btw som suger ganska dåligt), diskning av disken som stod i köket och sedan en dusch. Effter det gick jag ner till centrum, lämnade in ett CV, tittade lite på Lindex och sedan handlade jag lite på Konsum. Bland annat en sån där grej man har till all skit som hamnar i slasken... :p

Så nu sitter jag här och funderar vad jag ska koka ihop till lunch. Det blir nog köttbullar skulle jag tro. Och potatissallad? Jaja...
Later!

Kärlek

Jag är helt otrolig. Jag vet inte hur man klarar ett långlånglångdistansförhållande för de påverkar mig så mycket. Att inte få ett svar på sms, att inte kunna prata hela tiden när man vill, att inte vara med, att inte veta... Men jag kommer att klara det, oavsett hur jag känner för känslan jag får av honom är obetalbar. Den är värd mycket mer än att jag går runt och är nojjig, nere, ledsen och kramsjuk. Jag blir glad de få gånger jag ser honom och min mage vänder sig. Han får mig att känna mig så otroliigt trygg och jag tvivlar inte ens på honom. När det piper till i mobilen och jag ser James på telefonen blir jag spänd och jag får ett så där löjligt leende på läpparna. När han ringer vet jag inte vad jag ska säga till en början utan bara bara suckar åt att få se hans ansikte.
Inget går upp mot den känslan!

My heart

Helgen i Sveriges mitt...

Nu är det måndag morgon och jag är ganska trött. Blev en hektisk helg och inte nog med det fick någon i huset för sig att bygga lite eller ja, låta mycket klockan 9 imorse. Men. Jag somnade om och vaknade för en stund sen. Idag är det en trip till centrum som står på schemat plus att jag ska träffa Fia (och Tessan tror jag?). Men innan dess ska jag käka frukost, duscha och berätta om helgen.

Jag kan ju börja med att dra till en klyscha som vi hade i alla fall tur med vädret. Hela vägen upp i fredags spöregnade det. Men när vi kom upp till Sundsvall klarnade det och medan vi tog en kvällsmacka tillsammans med morbror uppenbarade sig en vacker regnbåge över havet :)


Jag, syskonen och flickvännen sov i en mysig gästlägenhet de har där. Lördagen var full av saker att göra. Frukost, fix med spellista, ut till Alnö och hälsa på, tillbaka, fixa sig och sen var det fest...Det var väldigt trevligt. De flesta på festen var ju i mormors ålder, det vill säga 70+ men jag hamnade bredvid kusinen min. Maten var så otroligt god. Det var lax och mormorsås :) Sen blev det ost och kex och efter en bensträckare blev det jordgubbstårta. Det hölls en massa trevliga tal och det sjöngs lite gamla låtar som jag och kusinen ibland hade svårt att hänga med i :p Hela dagen var regnfri och det var först när vi skulle fara hem vid halv 12 som det började småregna.
Tyvärr har jag inga kort från festen eftersom dessa togs med mors och fars kamera..


På söndagen var det förfärligt väder! Det regnade och regnade och regnade! Efter att vi hade fikat på landet började vi vår resa hem vid 13 tiden. Och det regnade och regnade. Vi hade i alla fall mkr godis :)



Och nu vet vi exakt vad som hände under friidrottsgalan i Berlin och att Fairytale vann Diggilistan.

Nu ska jag ta mig upp ur sängen.. Klockan är ju faktiskt efter 11!

Det regnar här i Nynäshamn

Ute regnar det som bara den! Men jag klagar inte förutom att mitt hår blir som ett enda ruffs när det regnar men det är det ju nästan alltid så det är ganska lugnt. Imorse var jag på Ungdomsmottagningen och det gick väl okej. Jag blir bara så less att det inte bara funkar. Att det alltid är nåt himla problem med mig!! Jaja, men sånt är livet och det är väl inte så mkt att göra än att göra det bästa av situationen. Och det vet jag att jag göra så. All good...

Sitter och lyssnar på musik och packar lite smått. Vid 13 far jag in med tåget, möter upp syskonen och flickvän. Vi ska hälsa på farmor på Söder. Sen ska vi upp till Sundsvall. Mormor har nämligen 80-årsfest imorgon. Det får mig att tänka. Tiden går så fort att det inte är sant. Det var ju igår hon fyllde 70 ju! Det finns så mycket man vill hinna med, eller i alla fall jag, och det gäller att inte ligga på latsidan. Men det bra är ju at min mormor fortfarande reser och hittar på saker och förhoppningsvis har man väl oxå 60 år + att hinna med allt man vill göra...


Vi höres på söndag kväll hurrni!
Trevlig helg och så håller vi tummarna för att det slutar regna och att solen tittar fram och det blir varmare...


Lilla lilla syster blir stor...

Jag är så stolt över min lilla syster... Idag gick hon ut 9an och blir än större. Inte nog med att hon fick stipendium på 2500:- för att hon är en så härlig person och att hon sjöng så fint i kyrkan så lyckades hon kamma hem full pott med betygen. Alla MVG utom ett som var VG. Och det får hon ju räkna bort! Min lilla syster är bra hon.

Her and Me <3




För övrigt känner jag mig lite nere. Jag saknar James och jag är trött och stressad och vuxen. Men efter en mysig kväll med Elin kan nog mitt humör bara bli bättre.
Bye!

Vad gjorde du i Sydafrika?!?! frågar ni....

Nu kommer en sammanfattning som jag har lovat av min tid i Cape Town. Och bilder så klart eftersom jag inte har kunnat lägga upp dem där nere... Men fler kommer säkerligen.

Jag kom till Cape Town den 12 april på morgonen.
Eftersom det var påskaftonen fick jag sitta och vänta medan familjen Baatjes var i kyrkan. De hämtade upp mig och sedan började äventyret på riktigt. Den 14 april började praktiken. Var sååååå nervös, som jag tror att de flesta av mina kursare var just den dagen... Min handledare var lite sen men när han kom in som ett yrväder blev jag förvånad. Han var inte alls som man hade tänkt sig en chef. Och jag kände redan den där första dagen att vi skulle trivas bra ihop.

Första veckan blev lite introduktion mest, jag fick ett kontor, en mail och jag lärde mig rutinerna.
Vi besökte också Mayibuye Arkiven...

Busstur runt Robben Island


Båten i hamnen. Nelson Mandela Gateway till höger...


Vi hade våra kontor på ön i gamla byggnader från Andra Världskriget.


Kontor :)

Det bestämdes att jag skulle forska om 1989 och leta filmer etc.
Ska inte avslöja för mkt, det får ni helt enkelt se/läsa om när utställningen öppnar i höst. Men mina dagar bestod mest av att leta fakta vilket ibland blev lite långtråkigt. Men jag fick hjälpa till med andra saker också. Underhållning av utställningar, vara med på möten och spännande tillställningar. Och jag fick chansen att höra så mkt spännande historier av före detta fångar på Robben Island. Under min praktikperiod var hela Robben Island Museum ganskai upplösnigstillstånd för det var massa praktiskt som var strul med och så. Och det blev så otroligt påträngande där eftersom personalen sjunger, protesterar och pratar högt om saker de inte tycker om. Jo, skulle bara vilja jämföra med ett svenskt personalmöte :p Jag lärde mig så mkt, inte bara om museum men även om hur det är att jobba, att vara ute i arbetslivet...Jag åkte tåg och buss varje morgon till jobbet och det gick bra bra :)

Livet utanför Robben Island gick tillbaka till det som jag hade när jag bodde hos familjen Baatjes i 6 månader 2006.
Alla är lite äldre men fortfarande samma personer.

 

Det var ganska slappt, jag var tvungen att lära mig att planering inte är något att tänka på. Men ju längre tiden gick kändes det som hemma. Men det är så mkt man tänker på när man är äldre och kommer dit. Förra gången var jag nog ett litet naivt barn men denna gång var jag vuxen och hade nya erfarenheter. Det är mkt jag inte kan förstå, mkt som jag blir ledsen över och mkt som jag inte tycker om. Men det är mkt som jag älskar också.

Jag hann under mina 7 veckor där träffa familjen i Edgemead som jag bodde hos i 4 månader, bästa Dylan och massa massa nya människor. Hann tyvärr inte träffa Vaunda :( Jag trivdes så otroligt bra på jobbet med alla härliga människor där.

Från avslutningslunch med jobbet:


Sandra, Lebo och Mavis
                                                                   

Des, Thando och James





Och jag vet att alla är nyfikna på denna man som nu kommer på tal lite då och då i min blogg.
Och vad jag kan säga är att jag är kär, mkt kär. Han bor i Sydafrika, är 35 år och jag träffade honom på jobbet(som vissa uppmärksamma läsare kanske ser). Vi pratar varje dag, flera timmar blir det... Jag vill inte sluta prata med honom bara för att han bor så långt borta även om det är lite opraktiskt. Och jag känner att jag inte måste. Jag vet att han tycker om mig en massa och oavsett om folk tycker att jag borde kanske ge upp det så vet jag att många även märker att jag är kär, att jag är så lycklig jag kan vara. My man!



Vill ni veta mer är det bara att fråga på :)

Nu är jag tillbaka i Sverige, en erfarenhet rikare, kär och redo att möta sommaren i lyan i Nynäs...

From the bottom of my heart...

Man blir deppig och seg när det regnar ute. Och nu regnar det ute... Jag älskar svensk sommar, det gör jag men jag kan inte rå för att jag blir lite anti när det är grått ute... Tyvärr. Usch och fy...
Förmiddagen har ägnats åt lite städ, jobbletande (som btw tar kålen på mig!), fixande och så har jag dushat oxå...Och lyssnat på musik och sjungit med. Hellre än bra kanske men jag tycker om att skråla :p I alla fall när jag är själv...
Förresten har man ju visst fått vara med på bild i en blogg på Finest.se. Ja, jag säger då det.. Dådetdådet...






Har just pratade med my man ett litet tag på Skype. Lunchdate surru.
Nu sitter jag med gråten i halsen och saknar han som in i vassen. Det är inte meningen att man ska sitta själv när vädret är som detta. Det är nog aldrig meningen att man ska vara ifrån sin man?!?!





Nu vart detta ett spretigt inlägg men sån är jag..




Home

Nu ligger jag i mitt rum, msn:ar lite och slappar vid datorn.

Idag har jag som sagt varit i stan för att träffa Melanie.
Det var supertrevligt! Först var vi på Hallwylska för att se en utställning om aftonklänningar. De fanns både fina och mindre fina och både jag och Mel kunde välja ut våra favvo. Melanie valde en som Audrey Hepburn haft, mkt gullig, mkt Mel :) Efter det gick vi till Kungsan och åt mat på restaurangen där... Vad den nu heter :p Blev macka men pommes (och mayo!! ) för min del.. Sen efter det visade Melanie hur man tar sig till Söder, gående... Haha, jag som typ kommer härifrån har ingen koll.. Men jag har aldrig sagt att min Sthlms kännedom är bra och man lär sig alltid nåt :p Sen blev det en kaffe på Medborgarplatsen innan vi for åt olika håll med pendeln... Det var hur som en mkt trevlig dag och jag ser fram emot fler sånna :)




Kändes lite vuxet att gå hem hit från tåget.. Att inte gå av i Ösmo... Komma in i mitt och Elins hem.. Mysigt!






Leave time to wake...

Nu sitter jag vid köksbordet och är klar. Idag ska jag in till Sthlm och träffa Mélanie :) Så ska vi se historiska aftonklänningar och umgås. Det ska bli härligt. Skönt att komma ut ur lägenheten oxå för även om jag trivs tycker jag att det är skönt att göra saker oxå.

Som att jobba. Men jag försöker få något. Om det är någon som har ett ledigt jobb eller känner någon som behöver hjälp är det bara att slå en pling till mig. :)

Juste, jag ska berätta om Sydafrika oxå!! Men faktiskt har jag inte haft tid ännu. Jag lovar att det ska komma upp innan veckan är slut. Så länge får ni nöja er med en bild, en av de finaste bilderna jag lyckades ta med min kamera.

Klockan är 08.00 i Cape Town, jag står på "Sikululekele" påväg till ön:



Later!

Lets have some fun...

Skulle kopiera från min sambos blogg men sen kom jag på att det verkligen inte är jag att skriva så så jag tror att jag tar och enbart kopierar en del för Elin är bäst på att berätta saker. Men jag är ju trots allt lite pryd av mig.. Eller i alla fall mer pryd än vissa andra :p


Såhär kan det se ut en söndagskväll i min å Elins lya
:

Emma kommer över, vi tre knatar ner till Konsum, inhandlar lite bröd & chips, knatar hem igen å äter upp chipsen å gör aiolimackor, Emma & jag dricker upp vinet som råkade bli över från kvällen innan, blir lagom salongis å får för oss att dricka öl. Ungefär då får vi onda blickar från Fernström men hon smälter ganska fort när vi börjar kolla EMD-videos :D Elin glider in på sitt rum för att ha en private dejt å jag och Emma lägger oss i min säng å snackar erövringar haha. Vid elva-halv tolv ska hon gå hem å då ser vi att Elin fortfarande är vaken, jag knackar, öppnar dörren försiktigt å ba "Eeelin, är du fortfarande vaken.." och chocken från hennes sida var TOTAL hahahaha :D






Nu ska jag söka jobb jag... Vuxen som jag är ;p



This is...

Nu är jag officiellt Nynäsbo och jag kommer trivas som fisken i vattnet här :)
Nu håller jag på att fixa massa efter att mamma och pappa varit nere med saker här. Nu fattar bara lite saker så det är lugnt.. Men shit vad grejjer!! Jag orkar inte så då satte jag mig här...

Igår var det mysig kväll med de fyra Ena
. Vin, ost, jordgubbar och gott... Elin hade manligt besök, jag var slutkörd och gick och la mig och Emma och Emelie gick hem till sig.. Trevlig kväll och perfekt invigning av lyan :)

Idag då? Uppackninng, röstning i EU-valet, Skypande med J och slapp. Trevliga grannar här som vi fick mat av.. Nu är jag bara så himla nojjig över pengar. Men det ordnar sig...
Nu ska jag ta igen mig och packa upp...



I hope you feel the same way to...

Nu har jag kommit hem och det har lugnat sig lite så nu orkar jag skriva lite blogg.

Bussresan ner till Sthlm gick bra den fast den första chaffisen var lite läskigt :p I alla fall är det bra att ha en laptop som jag kunde häva fram och Skypa lite så att resan gick liiiite snabbare.
På fredag morgon var jag nere i Nynäs och hämtade min nyckel till fina lägenheten. Den for jag hem till mamma och pappa för att slappa, ringa en himla massa samtal och bara vara. Sedan kom bror och flickvän hem och sen blev det Magnus studentmottagning, Kul kul :)

Lilla Magnus är student



Idag ska jag ner till Nynäs och sova första natten i lägenheten efter lite vin, räkor och ost med tjejerna.


Nu blir det lite lunchaktigt...

Always

Idag har det varit en seg dag. Efter det att vi vaknat och käkat frukost gick jag ner och packade om lite lådor. Gick snabbt och bra :) Nu har jag lagt över massa saker i väskan min och en låda har jag tagit till Adam för att han ska ta med den till Uppsala. Lämnar två lådor här så länge... Det är bra det, det funkar allt bra...
Sen är det dom där himla pengarna i sommar men det ordnar sig på ett eller annat sätt...

I alla fall har vi vart på stan och slappat lite. Ätit middag, spelat kubb och Skypat...

Nu ska jag Skype lite till with my man....
Nattinati

You are my last, my first...

Nu ska jag snart krypa ner i sängen. Saknaden är stor nu och jag har gråten i halsen. Jag har träffat min stora kärlek. I Sydafrika av alla atällen... Det gör ont men samtidigt får det mig att må så bra när jag pratar med honom. Han får mig att känna mig behövd, att känna mig uppskattad. Han får mig att känna mig trygg och glad. Jag är så kär!




Nu ska jag skriva om dagen och inte uttråka alla med kärleksdravel.
Idag var det dags för redovisning i skolan av praktiken. Det var jag, Emma, Henke, Micka, Peter, Sofia, Ulrika och Erika som skulle redovisa idag. Det gick bra för alla och det var faktiskt väldigt intressant att höra andra studenter prata om sina praktiker. Synd att man inte kunnat umgås med Peter mer för han verkar som en snäll person.

När vi kom hem på eftermiddagen bjöd jag Micka på en pizza. Mycket gott :) Sen var båda helt slut så vi låg och glodde ett tag. Nu är det sommarlov surru och då kan man göra vad man vill.



Vid halv 8 vart det kubb utanför Emma coh Erik med nästan hela gänget. Det känns overkligt att vi om ett tag kommer att spridas med vinden över landet. Det känns lite sorgligt för jag kommer att sakna den härliga gemenskap vi har och jag är rädd. Rädd för att vi ska tappa kontakten och det vill jag verkligen inte för dessa människor betyder så otroligt mkt för mig.

Nu har Anna varit hemma hos Micka och vi har pratat och druckit varm choklad. Myysigt! Jag trivs med att vara roommate och det bådar gott inför framtiden. Jag längtar till jag får möblera mitt lilla rum i Nynäs precis som jag vill. Tills jag kan komma in i en egen lägenhet. Tills maten i kylen är det vi vill ha. Tills....

Nu ska jag zappa från Lost och tänka lite...

You are always on my mind

Nu är det kväller och jag och Micka har just ätit gräddstuvad pytt i panna :) Gottis! Nu ska vi snart ner till affären och införskaffa diverse onttigheter till senare ikväll då det blir glass, godis och chips för hela slanten.

Idag då... Dagen började med att jag och Micka läste klart rapporterna.
Sen gick jag och hjälpte Mel med flyttstädningen. Blev trött efter bara ett kort tag. Vi gick sedan hem till Emma och Erik. Så kul att träffas igen!! Jag hoppas att vi snart träffas lite längre! Men det gör vi nog :)

Nu är jag seg, har duschat och sitter bara vid datorn och slappar utan pluggtänk att vara stressad över. Jag är så glad man kan vara...



Det är mina drömmar vävda av...

Nu har jag kommit upp till Umeå. Det är sommar här. Just nu bor jag hos Micka och det är trevligt... Idag ska vi nog ta oss ut i solen, läsa lite praktikrapporter och snacka en massa. Igår träffade jag alla kära igen (utom Emma och Erik men det kanske blir idag?!?! :)). Det var trevligt! Vi har så mkt att prata om..Och en glass i solen är ju aldrg fel...

I lördags var jag nere i Nynäs och tittade till min och Elins lägenhet. Så himla fin var den och jag vet att jag kommer att trivas där. Måste bara få upp lite på väggarna så att det inte ekar så där tomt... I helgen blir det eventuellt inflyttning för mig :) Sen blir det fest!

Sen måste ju jag packa och bestämma hur jag ska fara hem också men det är en annan femma...





I left a big piece of my heart in Cape Town.