We're done if who we're undone, finished if who we are incomplete...

Jag passar på att bjuda på ett av mina favvocitat (i rubriken)...

Nu har jag visst massa tid kvar innan jag ska gå till skolan... Det brukar bli så för mig när man ska upp första gången på länge. Men det är skönt, har kunnat ta det superlugnt :)

Idag är jag glad.
  • Uppsatsen ska vi lämna in idag och man behöver inte tänka mer på att skriva på den(iaf på ett tag).
  • Vi ska ner på stan efter skolan och käka lunch och inhandla utklädnad till imorn. Mys :)
  • Brännbollsyran börjar imorgon vilket betyder fest hela helgen!! :)
  • Vi kommer kanske inte vara bäst på brännboll men kul kommer vi ha!!!
  • Igår såg jag och Mel Borta med vinden. Nu har jag äntligen sett den oxå så nu är man ett steg närmare att kunna hänga med i alla konversationer :)
  • Snart är det sommarlov i tre månader
  • och jag har sommarjobb!
  • Det lutar mot att det blir en kortsemester till Tyskland i höst :)
  • Låten Dreams gör mig på gott humör.
Och sist men inte minst:
  • Det är vår ute!!!
Nope, nu ska jag kila iväg till plugget. Hoppas att jag får nån bra att oponera mot *håller tummarna*
Tjingeling!

There's nothing we can't reach...

Idag är det tisdag och bara två dagar kvar tills uppsatsen ska vara inne. Jag tänkte gå iväg till skolan idag och skriva lite på min sammanfattning. Det är dagens plan. Sen har jag skickat iväg uppsatsen till mor och far också så de ska höra av sig ikväll med lite synpunkter. Imorn blir det finliret som gäller, på torsdag 10.00 ska den vara inne och på fredag är det brännboll :D

Jag tror att det är något som går här i Umeå nu för jag känner mig helskum i huvudet och kroppen. Kanske är uppsatsnerver eller? Det blir nog superbra tills brors student. Som jag btw har köpt en klänning till nu - jättefin :)

Nope, nu ska jag betala lite räkningar, borsta tänderna och gå iväg till skolan...
Tjingeling!

Im getting me an Aussie man ;)

Så här i uppsats-tider blir det ju att man sitter hemma endel och väntar på inspiration eller bara slappar. Så jag har hittat mitt nya favvoprogram på 5an - McLeod's daughters. Och jag vet att det är töntigt men det är ju spännande(tänk bara att de var tvungna att sätta djuren i karantän!!). Plus fina killar att vila ögonen på(fast vissa säger att en viss ser ut som ett arsle i ansiktet!) och härlig engelska.

Romantik, spänning, intriger, vänskap och problem...Ja, den har allt såhär när man sitter och tar en paus i skrivandet...

image75

Nu är jag superhungrig så det ska bli gott med tacos hos Ev snart :)
Tjingeling!

You're so hypnotic on my heart...

Sitter å ska snart ta itu med He's uppsats till morgondagens handledning. Å jag som läser så sakta kommer säkert sitta längre än vad jag tror. Men men...Snodde en lista ev El som jag tyckte var lite kul så här kommer den...

DAGENS VILL-HA: Sommarlov hos familjen!
DAGENS CITAT: "Undrar om han fortfarande gör så?" Haha, jaaadu So, det har jag med funderat över :)
DAGENS GODIS: Godis för mig? OST ;)
DAGENS KÖP: Tuggummii, strösocker och florsocker - jiha :)
DAGENS DROG: Musik!
DAGENS MISSLYCKANDE: Inget alls...
DAGENS PRATGLADA: Haha, tänkte just på det och det måste väl vara jag själv (sitter instängd på rummet och skrivet hela dan så då klart att man vill prata lite! Lr mkt :p )
DAGENS DUMMASTE: Att det är sol ute och jag måste sitta inne :/
DAGENS ROLIGASTE: Mina roliga samtal med So :)
DAGENS SÖTNOS: Gavin DeGraw - han är så söt i slutet av Follow Through videon - It made my day!!
DAGENS BÄSTA: Att jag känner mig nöjd med det jag skrivit.
DAGENS SAKNAD: Sällskap över huvud taget!
DAGENS PLANER: Läsa He's text, äta, duscha, baka och se Melodifestivalen (semin) hos Ev :)
DAGENS LÅT: Gavin DeGraw - Im in love with a girl. Can't stop listening to it!
DAGENS FRISYR: Lite olika :p
DAGENS SMINK: Nada
DAGENS KLÄDSEL: Mjukisar och t-shirt.

Okej, nu åter till plugget - wish me luck :)
Tjingeling!

Cause the heart can't erase once it finds a place to be warm and welcome...

Idag blev det inte mycket skriva vill jag lova. Eller för mig vart det inte mycket skriva, others disagree...:p Blev cirkus 1 å en halv sida men det e bara babbel för nu kommer jag in på avslutande diskussion å då kan det bara bli flum..Tänkte höra mig för lite på handledningen vad man ska skriva där oxå..Sen e det bara sammanfattningen kvar och det går nog bra det...fast jag e ju dålig på sammanfattningar men men...

Nu måste jag springa å fixa lite mat innan jag ska på prommis med em...
Tjingeling!

...

Nu drar jag ut nätsladden, fixar lite kaffe och börjar skriva..... Jeeez

Oh, out of the light, like a star, like a hero...

Å det blev ingen medalj för Sverige...Förlorade med 4-0!!! Skit...Men men, det kommer säkert mer gånger..Å Umeå spelade lika i hemmamatchen så det var kanske inte det bästa heller. Får hoppas att de vinner mot Frankfurt senare då...

Å filmen Confessions of a dangerous mind igår var väldigt spännande. Lite flummig kanske(sagt av säkra källor) men det gjorde inget, sånna filmer är bra ibland. Fast det var nog inte den bästa jag sätt om jag säger så men helt klart bra. Skådisarna var ju oxå super så...Å Brad Pitt och Matt Damon fick vara med där på ett hörn..:)

Idag gick jag och tränade, alldeles själv :) Superjobbigt Afro-pass men det kändes bra ochdet var skoj. Fast nu har jag inte dansat på ett tag så att fötterna blev lite möra :/

Resten av dagen har mest vart slapp. Inte gjort mkt alls förutom tittat TV, surfat nätet, skrivit lite på uppsatsen å ätit. Såg nyss Inför Eurovision Song Contest. Kalla mig töntig men jag tycker att det ska bli spännande att se finalen på lördag. Och såklart kom Sverige högt upp när de röstade. Men det fanns faktiskt andra låtar som var bra oxå..Fast jag håller ju fan alla mina tummar för Perrelli på torsdag så att hon kommer med till finalen..

image74

Nu e det dags för brännbollsträning känner jag så kom igen nu alla!
Tjingeling!

I am here still waiting though i still have my doubts

Ikväll blir det slappkväll tror jag bestämt. Jag har ingen större matlust eftersom det är den där speciella tiden på månaden. Blä...Men ah, A girls gotta eat så jag får väl ta mig ut i köket lite senare...Måste iaf vara klarduschad, ätit mat å så till 21.15 då filmen Confessions of a dangerous mind börjar på fyran. Hade tänkt se den ikväll jag eftersom ah, den verkar spännande. Sen dras jag till filmer med intressanta titlar(se bara Fried Green Tomatoes och What's eating Gilbert Grape - underbara filmer) så ja, det är nog därför jag vill se den...



image73


(För att bilder gör inlägget så mkt roligare!!!)

Idag är det fint väder ute men det är fortfarande kallt som attan. Idag gick jag till bibblan och läste lite om kulturbegreppet och etnicitet. Mkt intressanta böcker å det hade väl blivit kuligare om jag var på humör men idag är jag lite seg, av en del anledningar.

Var ju lite fest igår, var ok..Vi gick på Origo och det var ett liveband som spelade covers. De var väl sådär men jag och Hanna dansade järnet iaf :) Kom hem vid halv två och somnade som en stock. Gud vad jag är trött nu för tiden! Vaknade vid tio och efter jag sett på Miami Ink tänkte jag - näe nu får det vara nog!!! Så även fast huvudet gjorde lite ont och även om jag var trött masade jag mig till duschen.

Å igår förlorde ju Tre Kronor oxå. Det var tråligt men man visste ju att Kanada skulle bli svårt. Fast 5-4 var ju inte såååå farligt. Jaja, nu får man hoppas på en bronspeng då. Och så hejar ju jag så klart på Kanade i finalen!! Oavsett vem de möter är det mitt favvolag i hockey (efter Tre Kronor såklart)...Jag vet inte varför jag tycker om Kanade egentligen? Eller jo, coola namn på städerna, fin natur, snygg flagga,känns mer "dowm to earth" än USA å ah, snygga killar...Ja, jag måste besöka Kanada jag...

Efter att ha tryckt i mig lite jag-blir-så-sugen-på-sötsaker-en gång i månaden-godis så sitter jag här. Nu ska jag glo lite på internet, kanske lite So you think you can dance? - Scandinavia? Skandal att Robin åkte ut!!!!!!
Just, måste ju se hur det gick för Umeå fotboll oxå...

Oj, det blev ett långt inlägg men men...
Tjingeling!

Do you have a flag?

Haha, klockrent Eddie Izzard:

http://youtube.com/watch?v=uEx5G-GOS1k

Idag har vart en bra dag fast inte ur pluggsynpunkt.
Vaknade tidigt då jag hade tvättid mellan 7 och 12. Hann med allt i tvättkorgen iaf fast man känner sig ju lite som en miljöbov när man inte har så att man fyller tvättmaskinen men men...Hade iaf ingen inspiration på förmiddan att skriva eller läsa. Det blev lite Romani Kultura men mest slapp. Vid ett träffades jag och Ev för att träna. Klarade 50 minuter på träningscykeln idag i bra tempo *stolt*...Nämen det var bra att träna, skönt och man känner att man börjar få lite kondis iaf.

Kom hem vid 3 å slappade framför datorn, alldeles fräsch å allt :p Men sen duschade jag för att hinna läsa lite innan jag skulle till Ev å käka middag. Blev lite läsa i boken men bara lite för far ringde å det blev lite prat ist. Men det var kul :) Mor å han skulle på musikalen ikväll. Åhhh, vad spännande! Syster ska ju sjunga...Hoppas att fars inspelning vart ok så att jag kan titta på det sen i sommar :)

Iaf, fick supergod mat hos Ev - fisk å pasta :) Å god sallad oxå...Sen blev det hockey. Sverige gick till semi :D Å sen var det Grey's oxå. Sen nu e jag hemma...E trött men ah, kmr nog inte sova än på ett tag.

Igår var det tacos hos Gr. Kul att se henne igen, har inte setts på ett tag. Sen DH...
Å fästingvaccinet är redan slut!
Å jag tror att jag vet vad jag ska ge syster i present..Och bror med :) (Måste prata om det med syster) Aja, nu blir ni allt nyfikna va..:)

Aja, Tjingeling och gonatt :)


If I get it all down on paper, it's no longer inside of me

Varför ska det vara så svårt att släppa? Varför känns det som att jag har så bråttom? Hur kommer det sig att jag känner mig ensam ibland när jag har så många fantastiska kompisar?

Enough deppsnack, imorn är en annan dag...

Helgen...

Så, nu är jag nyduschad och klar efter dagens träningspass och hårfärgning av Ev. Min första så jag hoppas att det går vägen. Idag har det med andra ord inte blivit så mycket skrivande även om det skulle ha behövts. Har dock börjat och när jag väl kommer igång med saker kan det gå fort så jag är inte orolig.

Igårkväll kom jag hem efter en alldeles underbar helg hos kära mormor i Sundsvall. Det var första gången jag hälsade på henne själv och det var ju jättelätt att ta bussen härifrån till henne. Mkt rekomenderat och inte så farligt dyrt iaf :) Kom dit i fredags och mormor hämtade mig vi bussen och sedan for vi till hennes lägenhet. Har aldrig vart där under en längre tid, bara sovit över och hälsat på på landet så det var mysigt att vara där ett tag. Iaf, vi åt jättegod gös, satt på verandan och mös och tittade på TV. På lördagen for vi till landet och fixade lite där. Var jättebra jobbväder eftersom det var varmt men solen stekte inte hela tiden. Vi satte på vattnet, fixade med blandaren, bar ut möbler, krattade och fixade med grusgången...Mkt gjort :) Vi hann sola en del och äta mackor och dricka kaffe och bulle :)

image72


På kvällen var vi lite möra efter dagen så vi tog det lungt och sen åt vi oxfilé, klyftpotatis å så...Gooooottttt :) Sen blev det Körslaget och team Cans vann. Det var bra att de vann, dom var ju bäst tycker jag, mkt proffsiga :) Sen på söndagen tog vi en prommis förbi gamla huset där de bott, mysigt :) Sen blev det lunch och sedan kaffe på verandan. Kl. 2 for bussen och efter fyra timmar var jag hemma i Umeå igen. Det var en härlig helg och jag skulle kunna stanna längre men inte utan att man längtade efter kompisarna i Umeå litegranna.

Nu ska jag försöka skriva litegranna. Efter jag sett klart That 70's show det vill säga :p
Tjingeling!

Fifty nifty...

Oj, idag vart det en del inlägg. Kanske inte varit de mest kreativa men ibland så vill man skriva ändå :)
Nu tänkte jag brilljera med min kunskap om de amerikanska staterna som jag dessutom kan i bokstavsordning. Å det är inte för att jag är någon nörd som suttit å pluggat in alla. Nej, det beror på att jag under besöket med familjen i USA 2002 lärde mig en liten sång där alla stater räknas upp. Den gick varm hemma hos familjen vi bodde hos...Så, here we go:

Alabama, Alaska, Arizona, Arkansas, California, Colorodo, Connecticut, Delaware, Florida, Georgia, Hawaii, Idaho, Illinois,Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Maine, Maryland, Massachusets (????hur fan stavas det???), Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, Vermont, Viginia, Washington, West Virginia, Wisconsin , Wyoming....

Å jag har inte fuskat en enda gång!!!
Snacka om onödigt vetande men men...

Nu ska jag se Vänner..
Tjingeling!

Lite lista i brista på ork att skriva nått annat...

Två saker som skrämmer dig
1. Att jag ska bli sjuk -igen  
2. Att falla

Två saker du har på dig just nu
1. Jeans
2. Kofta

Två av din favoritlåtar just nu
1. Leona Lewis - Better in Time
2. Maroon 5 - Makes me wonder

Två saker du vill ha i ett förhållande
1. Kärlek
2. Humor

Två sanningar
1. Jag är för ambitiös ibland
2. Jag vill aldrig aldrig göra någon besviken - inte ens nån jag inte gillar...

Två saker som du attraheras av
1. Humor
2. Förståelse

Två av dina hobbys
1. Umgås med kompisar och snacka massa
2. Hitta på nya saker!

Två saker du verkligen verkligen vill ha
1. Mer pengar (allt blir ju lättare då för en fattig student)
2. En kamera

Två saker som gör dig till en stereotypisk tjej
1. Jag älskar att shoppa.
2. Jag skriker när jag blir rädd

Två saker som gör dig till en stereotypisk kille
1. Jag älskar sport
2. Jag är ibland inte så känslomässigt inblandad i saker.

Två saker du tänker på just nu
1. Att jag måste börja skriva uppsats
2. Och hur jobbig det är att vara FÖR ansvarstagande


It really makes me wonder...

Åh, nu hade jag skrivit ett långt inlägg som försvann! Skit...Lika bra att börja på ett nytt då eftersom jag har tid :/

Började läsa till uppsatsen idag, det var väldigt intressant och jag kände att jag lärde mig massa nytt. Att folk fortfarande diskriminerar romer på det sättet! Jag trodde att folk var mer upplysta än så men att inte släppa in en kvinna i affären för att hon är rom är ju bara trångsynt. Jag fattar inte hur man kan vara så ignorant att man behandlar en människa på det sättet! Jag som trodde att detta var ett Sverige under 2000-talet där folk inte var så längre..Jag hade väl fel :( Fast i andra länder var det ännu värre, fyyyyy..

Å när jag ändå berör det ämnet - jag såg ett intressant program på UR(!) om Nordamerikas indianer och hur deras reservat hotades av miljöförstörelse eftersom "vita" företag kom dit å hittade olja eller släppte ut förorenat vatten osv. För det första kom ju den vita mannen till USA å tog mark från indianerma. Sen när de ville "numb their pain" eller nåt så gav de ju indianerna reservaten. Å sen kan det iaf inte hålla fingrarna borta från marken eftersom den är så viktig för USA ekonomiska. Ursäkta? Sist jag kollade var USA ett av de rikaste länderna i världen...Jag blir så sur asså..Dom kan väl lämna den marken (som btw inte är en stor yta av landet) så att indianerna kan fortsätta att odla, äta sin fisk å så om de vill. Visst alla kulturer utvecklas och det anser jag att det måste göra men herregud, låt indianerna använda den mark (som är så liten i jämförelse) till det dom vill!!!

Näe, nu ska jag gå å titta på Desperade Housewives - det gör mig iaf mindre upprörd...!
Tjingeling!

Hectic...

Jaha, så sitter man här. Det e skumt väder ute, jag tvättar och måste läsa lite inför uppsatsen men ah, ni märker ju hur det går :/ Har inte gjort ett dugg idag. Eller jo, jag å So va å tömde allt papper vid centrum. Inte mysigt vill jag lova! Sen har jag mest bara inte gjort nåt alls. Å jag som hade tänkt vara så duktig å börja läsa idag. Efter detta inlägg då så...

Helgen har vart ganska lugn. I lördagsmorse åkte El hem :( Jättekul att hon kom upp!! Jag somnade om som en stock när jag kom tillbax å vaknade av telefonen kl 11. Efter det var det bara att klä på sig, det var ju trots allt tid att gå upp. Det var så himla varmt i lördags och efter det att jag sett att solen sken och det var molnfritt började jag höra mig för om det var nån som ville ut i det fina vädret och picknicka eller käka glass. Efter lite om å men träffade jag He å vi gick ner på stan. Efter ytterligare 45 minuters väntan kom Ma och Li och vi kunde köpa vår efterlängtade glass. Efter att ha ätit upp begav sig jag å He hemåt igen medan resten letade kläder på stan. Jag var superhungrig eftersom jag inte hann äta nån lunch men eftersom jag helt plötsligt skulle iväg på brännboll på Mariehem blev det bara en snabb omelett och lite sallad.

Sen mötte jag upp Ma och Li på bussen för att bege oss till Mariehemsängarna. Där blev det efter ett taf lite brännbollspel - mkt kul :) Träffade Li kompisar (tror jag) och de verkade supersköna :) Blev bara lite spel innan vi blev less. Jag fick sjuts hem av Li's kompis och sedan var det bara hem, duscha och stoppa ner nudlar i fickan för att bege sig till Me. Det var bara jag å hon så vi tittade Lemony Snicket's: A Series of Unfortunate Events. Kul film och jag älskar ju Jim Carrey så..Efter det vart det det allra sista avsnittet av Sex and the city. Har nog sett lite av det men iaf, det var iaf bra... Under tiden vart det lite snack om allt å inget - mysig kväll :)

image71

Å så igår. Det blev solning på Tvistevägen, slappning, grillning av korv å tittandes på TV samt städning av korren.

Nope, nu måste jag verkligen gå..
Tjingeling!

Home sweet home...

Nu var det då min tur att skriva lite.El är och borstar tänderna å så å jag passar på att skriva lite..Idag har vi vart på stan å gått runt lite, ätit på Frasses och bara tagit det lugnt. Efter det var vi hos Ma på korrefest men vi gick vi 8 eftersom El ska åka hem imorn klockan 8 :( Så nu är vi hemma, har ätit lite sallad, tacochips och dipsås - mums.

Nu ska jag gå å borsta gaddarna :)
Tjingeling