And I would have stayed up with you all night...

...om det behövs!!!

Dagens tentauppdatering då :p

Satt på UB och skrev från klockan typ 9 till 11 tilsammans med Emma, Anna och Grace. Sen gick det utför...Kom hem och åt en mycket konstig men otroligt god lunch. Satte mig framför TV:n och sydde i mina vantar (som jag till min stora bestörtning upptäckt hade ett hål i pekfingret). När det var färdigt skulle jag fortsätta skriva men sängen verkade allt för lockande att det råkade bli lite vilande istället. Vaknade inte förens en och en halv timme senare och då skrev jag lite till. Måste bara titta upp det här med citat av kvinnligt/manligt nu. Katarrzyna nämnde det på sin föreläsning men i vilken bok står det om det tro? Får fråga runt lite och ska kolla kurswebben med...
I alla fall, nu har jag 6 sidor, får inte vara så mycket mer. Men jag måste skriva en halv sida på bakgrund, det får bli imorn. Oj, kom just på att det är onsdag imorn - wonderful!!! Då har jag ju massa dagar att skriva på...:)



Annars är det lugnt här i Umeå. Höstvädret idag var, som vi är bortskämda med varje dag, hur fint som helst. Och idag var det frost oxå, det börjar bli vinter - me like! Hoppas att det blir en riktigt snöig och fin vinter i år!



Pricken över i vore bara om jag kan hitta någon mysig att dela de kalla vinternätterna med....





Vi

Ville bara skriva att jag har världens mysigaste korridor här uppe i Umeå.
Trivs som fisken i vattnet. Nu är det bara att vänta och se vem som flyttar IN- spännande...

Onödigt inlägg tycker ni men sån är jag ibland :p

The life of a student...

Här sitter jag och fnular på tentan.
Har idéer som för tillfället verkar omöjliga att få ner på papper. Ute i köket hör jag folk prata och laga mat. Mina sociala gener vrider sig av längtan att gå ut dit. Dessutom är jag lite hungrig. Men jag har bestämt, tyst för migsjälv, att fram till 19.30 ska jag sitta här och fundera på hur, vad och när den här tentan ska ta form. Det ska nog ordna sig ska du se, jag har ju faktiskt ägnat mycket av dagens timmar till att tänka på kvinnomuseer och dess vara eller icke vara... Wish me luck!!



Bara 15 minuter kvar nu :)

Beauty need only be a whisper

Nu är det dags att sova.
Tjejerna har gått hem nyss efter en härlig kväll med mat och massa massa prat som vanligt. Myys :)

Dessutom känner jag mig på G med tentan och jag vet vad jag ska skriva så nu känns det mycket bättre. Känns faktiskt ganska intressant ibland till och med...

Nu ska jag borsta gaddarna och läsa lte ut Sexing the groove - Popular music and gender tror jag. En mycket intressant kursbok må jag säga :)



Nattinatti

Luke, I am your father

Igår var vi på den mycket eftertraktade, välbesökta och världsberömda Star Wars-utställningen.
Nu hade den kommit till Sverige och till Ö-vik och om några dagar drar den vidare till andra platser. Men det här, tänkte vi som museologer och vissa som allmänt intressade Star Wars- fans, kunde vi ju inte missa.



Jag, jag har inte sett någon av filmerna.
Så med risk att trampa någon mer insatt på tårna ger jag mig in i en värld med namn på saker jag inte riktigt vet någonting om men det får ni har överseende med. Jag hade bara kunskaper om att det finns personer som heter Han Solo, Darth Vader, Anakin Skywalker(som för övrigt är det coolaste filmkaraktärnamnet som finns) och så vidare i filmerna. Jag hade höga förväntningar på denna omtalade utställning. Och det hade nog många andra med mig också för museet var proppat av besökare.

Det var intressant att se, att ha varit där. För mig var kläderna det mest spännande, tänk att få se Darth Vaders kostym!! Det hundratals modellerna av podracers, speed bikes(?) och hus var också intressanta men inte det som jag föll för. Utställningen var snygg till designen. Pluspoäng för de intressanta ritningarna av scenerna som fanns och för den informationsrika filmen. Också aktiviteterna för barnen var kul. Snyggt uppdelad var utställningen också med de olika planeterna i olika rum etc. Men tyvärr fanns det minus också. Uttrymmet var för litet för att så många personer samtidigt skulle kunna vistas där och njuta av utställningen. Vissa figurer saknades. Ljuset, detta ljus, som är så viktigt, funkade inte på vissa ställen. Funktionshindersanpassat - nja... Ljudet var lågt.

Så för mig, som endast en besökare och inte en fantast, vad tyckte jag?

Det var en bra utställning men kanske inte den bästa jag varit på. Skulle vilja att det var mer upplevelser istället för massa föremål bara. Men jag tycker ändå den var värd att se... 3 toasts av 5 möjliga :)

Nattliga funderingar...

Jes, kom just hem från NH och två öl nu för tiden är ju piss i Mississippi så att säga. Men kul hade vi!
Träffade en cool kille som åkte snowboard, var arkeolog och, håll i er, - same... Hur coolt som helst! Jag blir ju typ kär i tanken bara!!! :) Luktade gott gjorde han oxå!!! :p Men näe, not for me...

Imorn kommer en liten redovisning om dagens trip till Ö-vik och Star Wars-utställningen men nu ska jag sova för nu är jag trött!
Natti!!

Oktoberfest i München, del 2

Så slog klockan 12 .00 på lördagen och ölen beställdes in. Det gick segt i början men efter ett tag var alla på G och det var kul plus att jag provade en såndär vit korv :). Men den var borta när vi kom från toan efter en timme - det var kaos där, minst sagt!!!! Resultatet: när klockan var 16 och vi var tvungna att lämna bordet var vi fulla, andra mer än vissa. Efter massa springande runt tältet bestämde vi tjejer oss för att fara hem ett tag, vila och sedan ta oss ut på stan igen. Sagt och gjort. Hemma slocknade vi mitt i en diskussion och vaknade inte förens Mel väckte oss vid 20.00. Då var det dags för middag och efter att ha fixat oss for vi till Münchner Freiheit för att äta middag på en pubaktig Drugstore. Vin och pasta blev det. Sen kom Jonas och fick oss att skratta. Sen kom Peter och var lite sårad men på ett glatt humör efter att ha virrat i München ett tag. Vi tog kort, Jonas sjöng, vi sjöng, vi filmade och vi skrattade tills vi fick ont i magen. Efter att vi betalat var ju grabbarna, och vi för den delen, fortfarande på G och därför gick vi till nån skum liten pub där man var tvungna att knacka på ett fönster för att komma in. 1 euro senare och vi var meddlemmar. Vi slog oss ner med varsin öl, i alla fall tjejerna och medans Peter sov lite så satt vi andra och sjöng...Sen var det dags att fara hem men inte innan vi hade inköpt ett alkoholtest i automaten utanför... Hemma hos Jonas slockande vi. Men natten var kall och jag frös så att jag hackade tänder...

Klockan ringde 06.15 på söndagen. Och denna morgon var det killarna som var sega. Men kul hade vi ändå (hur kul man kan ha det när man är bakis, trött och ska fixa sig men i alla fall). Vi kom inte iväg förens 8 efter att vi ätit en macka. Men vilken röta vi hade när vi kom fram till Hacker-nånting-tältet! Klockan var kvart i 9 och vi trodde vi aldrig skulle få bord då de öppnar 9. Men oj, vad turturtur vi hade. De öppnade dörren typ där vi stod först så Jonas kunde bara strosa in och sätta sig. Å så beställde vi in öl... Sen får bilderna tala för sig själv. Låt mig bara säga att det var kul och vi festade från 9.00 till 23.00.





Ölen gjorde oss mätta men vi åt lite kyckling. Eves ex-korrekompis kom förbi. Fler killar satte sig. De sista timmarna hade jag ont i halsen och var lite olyckliga efter en massa otrevliga känslomässiga slag. Vid 23, när tältet stängde, hade redan halva styrkan som bodde hos Jonas begett sig hemåt men jag, Eve och Emma beslutade oss för att stanna. Killarna virrade, kunde inte bestämma sig och efter mycket fram och tillbaka, och en korv, bestämde jag, Emma och Eve oss för att fara hem. Sa hejdå till alla och med en hes röst lyckades jag guida mina kära vänner hem till Milbertshofen med U-bahn. *stolt* Vi somnade, jag frös lite mindre.

Vaknade på måndagsmorgonen av att Jonas och Peter samtalar: "Jag har räknat huvudena, det är tre" :) Men vi segade i sängarna tills 9. Eve gjorde ett bejublat försök med att sjunga Unchained Melody med den hesa röst hon ådragit sig. Jonas var tvungen att bege sig till jobbet och vi sa hejdå. :( Sen blev det packning, lyssnandes på YouTube med lite Christian the lion emellanåt. Vi kom iväg vid 11. Sista turen med U-bahn var kanske inte den kuligaste för alla :/ Sen blev det S-bahn (typ pendel) till flygplatsen. Vi checkade in och åt. Sedan var det dags att gå ombord. Roligare flygresa kunde man väl haft - man var minst sagt sliten. Hamnade brevid en trevlig tysk och Peter och Mel fick sitta i Business Class. Hemma i Sverige igen! Vi sa hejdå till Mel och Peter, som skulle hem respektive ta bussen till Umeå igen. Men jag, Emma och Eve hade föreläsning på tisdagen så vi tog ett plan upp. Snorig och dan var väntan på Arlanda lång. Eve hade ingen röst. Emma var sliten.

Å så kom vi äntligen hem till Umeå vid 18.00 på måndagkvällen. Erik hämtade oss(tack tack tack!!!!!) å sen bar det hem!!

Sammanfattningsvis: Killar och tjejer tänker olika. Öl är gott, till och med 9 på morronen. Man kan skratta och ha kul nästan en hel helg. Det går att dansa på tunna bänkar. Servitriserna är djävulskt starka(servitörerna med!). Tyskar är inte det vackraste folket. Och sist men inte minst: DET VAR SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ KUUUUUUULLLLL. Vi ska dit nästa år med!!!

                                                                

Och hur avslutar man ett sådant inlägg?!?!? Hm:
I hade the time of my life med kära nära vänner och massa nya bekanta!
Bli inte förvånade om det kommer fler bilder... :p

Danke och Hejdå!





Oktoberfest i München, del 1

Klockan var 20.20 torsdagen den 18 september. Bussen började rulla mot Stockholm och Arlanda. Vi var ett gäng trötta studenter och partysugna tjejer som satt på bussen och åt matsäck och försökte sova. Men det var lättare sagt än gjort med spanjorer pratandes hela tiden och tanter som rumsterade och hade det klockan 2 på natten.Väl framme på Arlanda klockan 6 var vi utmattade. Nu var det fredag.Trötta som få blev det lite té och frukt innan vi hittade en bänk att sussa på. Och så fick man för sig att börja arbeta på toaletten och det var omöjligt att fortsätta sova i oljudet från borrmaskinen. Vi begav oss upp och checkade in. Väl innanför säkerhetskontrollen vart det en macka. Mel är livrädd för att flyga och visst ska man alltid hjälpa en kompis i nöd så vid 10 satt vi och drack vin på Arlanda. Så väl på planet: Mel var rädd, Emma orädd och stöttande, Eve sovande och jag var den som tog hand om det praktiska. Vi åt en macka. Så var vi framme i München.....



Tog S-bahn till typ centralstation där vi lämnade vårt, för att endast vara för tre dagar, stora bagage. Sedan gick vi mot affären där vi skulle köpa dirndl. Det här var vår enda tur i staden München men nu har vi i alla fall sett den :p Väl framme vid affären var det kaos. Mel, som nu var sitt glada jag igen, hade varnat oss för att det skulle vara mycket folk som slet och drog men att det skulle vara såhär hade varken jag, Eve eller Emma en aning om. Efter puttandes in i provhyttar för att dela med andra, slitandes tag i förkläden och blusar och köande var vi äntligen ute på gatan igen. Men nu med våra egna dirndlar i väskan. Då var det dags att hämta resväskan och ta U-bahn till Milbertshofen där Jonas, som var Mels kompis och vår boplats för helgen, bodde. Trötta och sega plingade vi på hos Jonas klockan 18.00...Han sprang iväg på firmafest, vi gjorde oss hemmastadda och en rolig scen inkluderandes dirndlar och Jonas ägde rum :p Vi drack motvilligt vår första öl, men det var bara början... Sedan for vi ner på stan för att möta upp Peter och hans vänner på nåt skogis-med-alkohol liknande ställe. Och så var festandet igång och det slutade inte förens helgen var slut....

Vi klämde in oss vid bordet och beställde vår första öl - en liter åt gången var det enda man kunde få! Vi drack, några flirtade, vi skålade, alla sjöng. Stället stängde och det var dags att bege sig. Men magarna kurrade på oss fyra tjejer, som för övrigt var de ända av de kvinnliga könet i gruppen. Det blev Donken. U-bahn hem var kanske inte den kuligaste resan känslomässigt för mig men kul sällskap gör alltid mig gladare och när vi väl kom tillbaka till Jonas var jag okej igen. Vi blåste upp luftmadrassen där jag, Emma och Eve skulle sova. Mel sov i soffan, Peter på en egen madrass och Jonas i sin säng... Så ställde vi klockan på halv 7....

Yrvakna och en aning bakis segade vi oss upp på lördag morgon. Vi skulle komma iväg halv 8 men det tog tid och klockan 8 var vi påväg till U-bahn. Och så var vi framme i Wisen, OKTOBERFEST. Klockan var halv 9, på morronen, och stället vimlade av folk. Det fanns matställen, karuseller och öltält - som rymde typ 10000 pers. Hejdå svenska öltält säger jag bara! När vi insåg att vi nog inte skulle få nåt bord ("tjejer, av med jackorna nu å fram å fråga!" :p) väntade vi in Peters kompisar (typ 12 killar) och efter en massa massa tjafs och oenighet så gick vi tillslut in i Paulaner-tältet igen och då dröjde det inte länge innan vi i alla fall fick två platser så vi kunde beställa... Det blev en macka och väntan på att klockan skulle bli 12 då själva Oktoberfest och öldrickandet skulle börja....

Mer mer mer men jag lämnar er så här så länge....
Imorn kväll publicerar jag resten - håll till godo!


I used to dream, I used to glance beyond the stars,...

... Now I don´t know where we are.



Vad händer? Jag som alltid är en så glad och positiv person har helt plötsligt hamnat i en dimma då jag bara vill lägga mig ner och sova. Det är inte kul någonstans. Kanske beror det på tentan och att jag tycker det ska bli jobbigt? Kanske beror det på att jag saknar närhet, jag vill krama någon, mysa, prata och bara vara? Kanske beror det på att jag landat efter resan? Kanske beror det på att jag är är förkyld? Kanske beror det på att det är höst? Kanske har jag mognat och vet att det är okej att vara sårbar ibland? Kanske beror det på att jag vet hur jag är?

Jag är trött, less, vresig och förkyld...

Nu ska jag på MUSUM-möte.


Is there a time?

Jag är sliten - det säger väl allt?!?!

Därför får ni hålla till godo med den här bilden tills vidare så återkommer jag med en längre redovisning av helgens bravader i München lite senare....




Nattinatti!

I'm so excited :)

Om ungefär fyra timmar sitter jag på bussen ner till Stockholm och Arlanda.
Planet går vid 12 imorgon så det blir en härlig morgon på Arlanda. Vi är framme i München på eftermiddagen. Sen blir det Oktoberfest för hela slanten. Det ska bli hur kul som helst och jag längtar verkligen!

Jag har, trots att jag är 21 år, aldrig varit utomlands med mina tjejkompisar.
Jag har vart ute och rest med familjen, själv och på diverse cuper.
Jag har varit runt om i Sverige med kompisar.
Men aldrig har jag åkt med mina kompisar på en resa utomlands för att vi ska ha kul.
Så gissa om jag ser fram emot det!!



Sen att vi ska åka buss, genom Sverige, på natten är en helt annan femma.
Men vi gör det tillsammans :)

See you on monday! Au revoir!

We were meant to be untamed

Nu har just tjejorna gått hem. Ikväll vart det en härlig tjejig kväll med först middag, sen Top Model och sedan tittade vi på kläder som man inte längre ville ha. Blev faktiskt några kap för mig, student som man är måste man ju utnyttja gratis :p Nu är jag jättetrött så snart ska jag sova men en sammanfattning av helgen blir det dock först:

I lördags var vi ute på en promenad runt Nydalasjön. Vi hade med oss matsäck och vi satt på en brygga och myste och pratade. På kvällen var vi hemma hos Eve för lite förfest. Vi kollade TV, grät å klipp på YouTube, skrattade, sjöng och diskuterade hur vi skulle ta oss ner på stan. Efter att cykling blivit uteslutet och buss kändes jobbigt beställde vi en taxi som skulle ta oss till REX. Nu kommer vi äntligen in där för det är 20-årsgräns nu :) Vi kom precis lagom till att missa kön och hitta ett bord. Resten av kvällen bestod av dans, sång, nattmat på Frasses, hemfärd och ett snabbesök på ett dött Krogen Krogen.

När jag vaknade på söndagen klockan 8 var jag allt annat än glad. Jag låg och drog mig en lång stund sen tog jag mig ut till köket. Där träffade jag alla andra och efter lite diskussioner vi oss för att fara och köpa pizza i Fladdos bil. Det blev först en snabbis till Strömpilen och sedan ner på stan....En och en halv timme senare satt vi uppkrypna i bostadensoffan,
jag, Annelie, Ladia, Emma och Edward och tittade på The Notebook.
Seeeeeeeeeg....men den fick ett fint slut. Sen efter ville vi se en till film och efter att jag och Edward blivit sågade till knäna för att vi inte sett Pulp Fiction blev det den. Skum men kul film. Kom i säng ett antal timmar senare än vad jag planerat....:p



Och att jag är riktigt nöjd med migsjälv just nu - jag tar tag i saker som jag inte vill göra men som jag innerst inne vet att jag måste göra :)
Nu blir det att sova, natti...

Fredagskväll

Igår var det middagsbjudning hos Melanie.
Vi var nio personer som trängde in oss i hennes lilla lägenhet. Det var så mysigt men varmt. Det blev en kamp om dörren skulle vara öppen eller stängd.

Det blev först snittar. Sedan hade Mel gjort en helt jättegod höstig köttgryta, med lingon, bacon och ris till.

Har inte vart så mätt som jag blev av den på jättelänge! Efter att vi suttit och snackat en stund var det dags för Kärleksmums a la Mel. Med grädde! Men jag som alltid alltid brukar orka efterrätten var så mätt att varje tugga var ett mission. Men allt var ju så gott att jag inte ville lämna! Under tiden vi satt där fick alla fylla i Mels Snabba gästbok.

Kunde inte låta bli att känna mig lite som mamma och pappa där jag satt runt bordet med ett glas vin i handen och pratade om vad som än kom upp med mina vänner. Jag kände mig vuxen att vara på middagsbjudning och om det här är att vara vuxen har jag inget emot det alls!!! Det här måste vi göra igen!

Men ikväll är det dags att vara festande 20-åring igen då det blir fest hos Eve och sedan utgång!

Om ett tag ska vi på promenad, den långa rundan den här gången, runt Nydalasjön. Så nu måste jag hoppa in i duschen.


Tjingeling!

Pride and Prejudice

Igår såg jag, Emma och Melanie klart Stolthet och fördom.
En mer härlig kärlekshistoria får man leta efter.
Jag vill ha kläderna. Jag vill ha en Mr Darcy. Jag vill att killarna ska vara stiliga som de var där. Jag vill kunna ta härliga promenader i narturen och sköna resor till bekanta.


Fast å andra sidan - en vecka kanske räcker?!?!

Så var det med det...

Så var man tillbaka i samma gamla skollunk igen.
Fast det här året känns det mycket bättre!!! Allt är inte nytt, allt är inte ett ända stort virrevarr av nya människor, platser och saker att göra.
Jag trivs här i Umeå med alla kompisar, med att vara student och bo själv, med att kunna ta promenader till stan och handla vad jag vill, med att prata med alla hemma på ett nytt sätt, med mina kamrater i korridoren..

Det kan inte sägas för många gånger

Kräftskiva

Igår hade vi kräftskiva i korridoren.
Det var sex av oss varav tre "utbytesstudenter" som aldrig provat kräftor. Till vår stora förtjusning verkade det som att de tyckte det var gott :) Vi sjöng nubbevisor, åt en massa och ah, hade en normal kräftskiva med hattar och allt. Vid nio vällde det in folk. Nu var det fest på riktigt! Jag drack nog lite mycket shots för efter ett tag började alla tjata om vatten. Var kanske lite för överförfriskad.

Men kul var det och jag tycker att det känns hur bra som helst i den "nya" korren. Ett härligt gäng!

Vid 2 tiden gick alla och kvar var vi i korridoren. Det blev lite efterfest med Dexter men efer att jag somnat i soffan bestämde jag mig för att gå och lägga mig.

Nu är det snart dags igen!
Tjingeling!


Here we go again...

Har just ätit lite middag innandet är dags att bege sig mot skolan igen.
Det blir lekar med alla nya museologer. Hoppas att det blir skoj. Vi har iaf alla roliga lekar planerade och cidern står i kylen..Nu börjas det! :)

Idag har vi börjat pilla med Second Life i skolan. Kan nog bli kul det, måste bara lära mig allt först....Så himla krångligt! Tog typ hela de tre timmarna att få skor på min gubbe...:p Men det gäller ju att ha en fin en.

Berätta mer sen, hinner inte nu..
Tjingeling...