Stort leende, allt e superbra!

Nyss hemkommen från S-tälje med mamma å syster sitter jag här vid köksbordet vid min kära MacBook - den e bäst!

Innan Södertälje var jag i Nynäs och blev lite smått intervjuad för sommarjobb. Det gick bra och det sa till mig direkt att jag fick det - Yey :) Så nu blir det sommaren i kiosken på Gotlandsterminalen. Mkt bra och det verkar kul tycker jag. Nu får jag in lite kosing till hyra och för att göra saker i sommar plus att jag kanske blir jobbarkompis med Je :)

Sen satte jag mig på 783 ända till Södertälje för att möta mor å syster som klippte sig. Fy för att åka buss från Nynäs till S-tälje! Det tar typ en å en halv timme!!! Aja, väl där följde jag med syster när hon var klar med klippningen och köpte presenter till sina kompisar. Grattis!

Ja, nu sitter jag här, ska till Da med El ikväll... Ska bli mysigt tycker jag :)
Idag är det fint väder oxå, förstår varför alla här nere längtar efter vår, det e ju typ vårväder...
Plus att jag har tonat håret chokladbrunt :)
Imorn blir det fika med Je och Ye och på kvällen utgång i Estocolmo med Fi och Te :):)

image66

Tjingeling!



God morgon :)

Måste bara briljera med min kunskap så här på morgonkvisten. Jag tyckte att Briget i The sisterhood of the traveling pants och Serena i Gossip Girl var samma skådis och yes, jag hade rätt :) Blake Lively spelar båda rollerna..Koll?!?! Jag tror det :p










Nu blir det frukost...tjingeling!

Daily update:

Nu e det snart dags att gå å sova men först tänkte jag bara skriva om vad jag har gjort idag. Vaknade vid 10 å åt frukost framför TVn. Duschade och klädde på mig och vid ett satte jag mig framför datan för att fnula lite på mailet jag tänkt skicka ut till de som ska med till Sthlm på studieresa. Gjorde det ett tag, tittade på Vänner, åt pirog, ringde vandrarhemmet vi ska bo på å sen slappade jag.

Har även hunnit med att skriva lite sms, tvätta och så så det blev en ganska kreativ dag after all. På kvällen blev det film - The Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood. Var en mkt bra film och jag gillar ju Sandra Bullock, hon är en så härlig skådis :) Filmen tycker jag verkligen är värd att se...

image63


Nope, nu blir det att sova..
Natti

Raise your hopeful voice you have a choice

Nu e jag hemma efter en hektisk påskhelg. Direkt på lördag morron satte vi oss i bilen, jag, far, mor och syster för att fara till Göteborg. Stannade till en snabbis hos farfar i Katrineholm som såg pigg ut. Sen var det färd ner mot västkusten som gällde : Norrköping, Linköping, Jönköping, Borås å så till slut Göteborg. Kom till hotelllet vid halv 6 å vi hann precis se upplösningen i herrarnas friåkning. Buttle vann, Lambiel blev "bara" femma och syster blev ledsen.

Efter det for vi ner på stan och fikade lite på Avenyn. Far kom med idéen att vi kunde gå på bio. Vi skyndade oss till närmsta bio där det inte gick nåra bra filmer så vi begav oss till en annan. Och tillslut hamnade vi på filmen Once - en supermysig irländsk musikal som vann en Oscar för bästa orginalmusik. Den var iaf bra men far vart lite åksjuk av hur de hade filmat.

image62


Efter en macka på hotellet delade vi på oss och jag å syster såg klart Så som i himlen. Sen somnade iaf jag gott.

Söndag å efter en helt supergod hotellfrukost(som alltid) så for vi ner på stan igen och gick först på Världskulturmuseet. Gick på tre utställningar om Trafficking, Kongo och urinvånare kring en flod i Venezuela. Drömmarnas syster - om de sydamerikanska indianerna var en superfin utställning som var väldigt fint gjord. Coola saker i montrar och en utställning som var uppbyggd på ett fantasifullt sätt. Traffickingutställningen var bra men den var alltför stor för att man skulle hinna med allt. Kongospår var oxå intressant :) Efter lunch gick vi ner i källaren där de hade utställningen Take Action! - 83 ways to change the world. Den var helt underbart bra. Den handlade om massa saker som folk hade gjort flr att förändra världen allt från starta radiokanaler till att demonstrera för frihet. Det stod om Sydafrika och apartheid, om kambodja och röda khmererna, om Rosa Parks å massa mer. Jättefin utställning - verkligen! Såg oxå Fair Fashion om hur kläder vi använder var gjorda och vad som gick åt. Den var mkt tänkvärd.

Vid tre begav vi oss till Skandinavium för att se konståkningsgalan, den verkliga anledningen varför vi var i Göteborg. Och efter att vi hade fått reda på att det bara skulle vara ettorna, tvåorna, treorna samt svenskarna som skulle åka och syster hade vart ledsen lite till vart vi superglatt överraskade när det visade sig att även fyrorna och femmorna var med. Vad tur att vi fick se Lambiel och hans piruetter!!! Och det var verkligen kul - kalla mig töntig men...Kasten såg läskigare ut, kläderna finare och farten snabbare. I nästan två och en halv timme fick vi nöjet att se de bästa konståkarna i världen just nu samt Robban Wells. Superkul var det och jag hoppas verkligen att det går bra för svenskarna!!!

image60image61

Sen: fort i bilen hemåt...Borås, Jönköping, mat, Linköping, kan det gå långsammare?, Norrköping, Södertälje, Vårsta, hemma. Somnade gott i min sköna säng.

Idag har vi vart hos farmor, åt lite lax å potatis och jag drack faktiskt påsköl. Sen for jag hem till Li i snön och snackade med henne nåra timmar - trevligt trevligt.

Nu e det dags att sova men förts:.Att vintern har kommit tillbax!!! Kaos..Jag gillar snön men det var ju lite smått olägligt att den kom nu..Stackars alla Sthlmare som ställt in sig på vår..:p Nämen faktsikt, jag tycker med att det börjar kännas att det borde vara vår nu...
Aja..nu har jag babblat i en evighet så...
Nattinatti

I'm back...

Nu ska jag snart sova men tänkte hinna med en liten uppdatering för alla mina läsare. Nu är jag äntligen hemma efter en, vad som kändes, lång tid på, i och runt flyget från Umeå. Skönt att komma bort lite för jag kände att alla oansvarstagande korrekompisar började gå mig på nerverna..Inte alla såklart, men vissa, som jag tror att de flesta vet vilka ...Iaf så ligger jag här i "min" säng nu och den är hur skön som helst om man jämför med min hårda 90 säng i Umeå.

Idag har jag först inte gjort mkt alls. Sen vid fyra kom El och Fi och vi fikade, snackade en massa och åkte ner till Nynäs. Efter att vi lämpat av Fi hemma åkte jag å El hem till mig där det vart ännu mer snack, middag och skratt. Hon åkte inte förens vid 11...

Imorn drar det iväg till Gbg, jag, mor, far å lillasyster. Ska bli kul...Ska kolla konståkning, hoppas att våra favvo är med! O det skulle ju vara kul om svenskarna var med oxå...:)

Nu blir det sova som gäller!
Saknar alla kompisar i Umeå redan!
Älskar att träffa alla här!
Tjingeling och natti :)

Note to self:

1. Städa rummet imorrn
2. Vara 11 i centrum så att jag å Ev kan åka ner på stan  
3. MUSUM-möte imorn klockan 13.15
4. PACKA!
5. Boka in Afro Power Dance tilll imorn kväll

Nu ska jag sova..Natti o tjingeling!

Måndag och tentan är inlämnad!!!

Så när jag skulle publicera inlägget gick det inte...Så här blir det, lite förlängt dock :p

Nu ska jag berätta om min dag so far. Gick till skolan för att lämna in tentan vid tjugo över 9. Sista tentan denna kurs :) Nu är det "bara" modellerna och B-uppstatsen kvar. Ser fram emot det här modellbygget faktiskt. Äntligen lite praktiska saker! Fast man blir ju lite sur att vi inte får göra riktiga utställningar längre. Men men..kul blir det iaf att planera och fixa :) Hoppas bara att det blir bra grupper.

Efter att vi lämnat in den gick jag å Ev till gymmet. Jag orkade faktiskt 40 minuter på cykeln och 30 armhävningar. Inte enbart riktiga men ändå, det kändes å snart orkar jag väl med mer :) Sen duschade jag där medan Ev gick hem. Jag gick tillbax till skolan och åt lite lunch sen kom massa kompisar så då vart det kul. Föreläsningen idag var enbart en introduktion till momentet samt att man presenterade tredje terminen. Det e ju typ en kulturanalytisk fördjupning som tydligen ska göra oss mer attraktiva på arbetsmarknaden :) Bra bra! Det handlar iaf om genus, platsens betydelse typ och etnicitet, låter intressant :)

Efter det bestämde vi vad vi skulle göra i Sthlm när vi är där på studieresa. Det är inte lång kvar nu å oj vad jag längtar. Jag längtar hem till familjen och old Sorunda och Stockholm! Jag hoppas att det är fint väder när vi väl är där så vi kan ta härliga prommisar å så...Säga vad man vill men jag, som har växt upp med Sthlm älskar den staden på sommaren, finns det nå vackrare!?

image58
Stockholm in the summertime...
Fotograf: jag själv uppifrån stadshuset så den e sann :p


Btw så vann ju Charlotte melodifestivalen och det tycker jag är helt ok. Det här året tyckte jag faktiskt att de flesta låtarna var ok så det gjorde inte så mkt vem som än vann. Iaf så dansade vi till BWO på sittningen...

Nu har jag läst klart en text vi ska gå igenom imorn på föreläsningen. Den var intressant men jag kände att det var redan saker vi läst om..Aja, nu har jag läst den iaf..Håller på att tvätta, åt för ett tag sedan och nu ska jag snart till centrum å slänga lite returskräp, andra omgången..:p Men fan vad kul det var att rensa returlådan i korren btw! Hittade lite smått o gott typ ett skärp och en strumpa..:p

Nu ska jag gå...
Tjingeling!

I need a hero!!!

Igårkväll var det så dags för sittning med museologerna på NH. Det var superkul..Med Moviestartema vad humöret på topp. Vi kom dit och det var dags för tipsrunda, mkt bra :) Efter lite mingel blev det dags att sätta sig till bords. Vi bjöds på förätt, varmrätt, efterrätt, sång ocj jätteroliga lekar. Jag vann faktiskt FilmQuiezet och fick en CD skiva späckad med filmmusik. Efter middagen blev det lite dans, prisutdelningar och skoj. Nåra gick hem vid 12 men jag ville stanna så det böev att nåra stannade ett tag.
Kul var det men nu e jag skitseg!! Ligger i sängen med datorn i knät och skriver. Har ingen ork att göra så mkt mer. Ska städa korren ikväll :( och prata med El :)

Fast nu tror jag att det blir lite TV..
Hoppas att bilder kommer upp nånstans så man kan se :)
Tjingeling!

Skriva...

Nu ska jag skriva, både här och på tentan. Men först ska jag se på Vänner...För denna tenta känns det inte alls som jag vill skriva. Det e massa timmar kvar till den ska vara inlämnad och jag vet ju av erfarenhet att jag har lätt att skriva och kan säkert, om jag lägger manken till, skriva klart den på en dag. Men visst skulle det vara hur skönt som helst att bli klar innan helgen, visst skulle det vara skönt att inte behöva tänka på den på sittningen, visst skulle det vara kul. Men vafan, jag har ingen motivation. Tänk, jag går hellre ut i köket och diskar än skriver på tentan. Jag gör hellre allt annat än skriva på tentan. Problem är att jag vet att jag kommer att bli klar, jag kommer det och då har jag inte alls någon press. Jag lovar, jag sitter hela natten på söndag om jag måste för att bli klar...Men hursom, nu ska jag bara se lite TV innan jag sätter mig med tentan - jag lovar :)

Idag var jag på utställning i skolan med Gr, Ha och Me. Det var intressant att se. Sen blev det en snabbis förbi bibblan, infodagen i Universum och sen till ICA för att handla. Var typ tomt i mitt kylskåp! Väl där fanns det ju massa saker att prova på så jag å Gr blev väl kvar än 45 minuter på ICA. Sen väntade jag med Gr tills det att hon skulle kunna hämta sitt paket efter 2.

Så nu sitter jag här...Aja, nu börjar det...
Ska kanske sticka ikväll :p
Tjingeling!

Grå grå tenta

Nu är det tentavecka igen och jag borde verkligen börja skriva. Men har jag någon motivation att skriva? NEJ! Den här gången är jag allvarlig.Jag kan inte få mig att skriva! Ska läsa artikeln iaf å leta troper å så i texten :p

Helgen var skoj. Kom äntligen ut på O'learys :) Söndagen var inte så jättekul av flera orsaker...:(
Aja, nu ska jag nogt titta lite YouTube..Eller juste, TENTAN..:p
Tjingeling :)

Matvrak?!?!

Förra månaden la jag typ 2000 spänn på mat...E det okej verkligen?.Fast iofs, jag har ju många gånger  delat med kompisar..Men ändå!!!

Nu blir det dusch, sen EPP..
Tjingeling :)

I've seen the rain fall in Africa..

För det har jag å det var INTE kul ska jag säga dig! Hela taket smattrade och det kändes som att dt var mitt i natten. Å nu sitter jag å lyssnar på A different beat med Boyzone...Nu återstår det bara för mig att touch the snow of Alaska och feel the mist of Niagara...:)

image56


Åkej, vad har hänt sen sist då? Vi har inte haft mkt föreläsningar utan mest har det varit att sitta hemma å fnula på artikeln och idag hade vi seminarium det. Det gick bra bra..Var inte så svårt å det e lärorikt :)

Nu känner jag mig helskum i huvudet. Helt tom typ, orkar inte göra nåt som är kreativt(förutom att skriva här:p). Å jag e så rädd för att bli sjuk igen..Men det vet jag ju att jag inte blir men ah, det e hur jobbigt som helst!!! Plus att jag känner mig så ensam ibland här i Ume...Tur tur tur att man har så härliga vänner som verkligen ställer upp å så vi kan hitta på nåt :) Å bli inte oroliga nu, det är bara en fas som lätt komms över, känner ju så ibland, det gör alla...



För att det känns som att jag vill...

Nu är det tisdag och bror åkte hem i söndags efter en kul och crazy helg - melodifestivalen, korrefest hos Ev, inflyttningsfest hos Ha och Pe, skogis, ner på stan, fikan å massa skoj. Var riktigt mysig att ha bror här för ett tag. Vi har så himla kul tsm :) Sitter å sjunger ikapp på rummet, retas, skrattar, snackar, har kul...Kom igen bror vetja :)

Idag var det först studiebesök i arkiven på VBM. Vi var inte så överdrivet många men det var superintressant att se. Jag tycker att det skulle vara hur kul som helst att jobba som Fotoantikvare. Hursom fick vi se massa gamla bilder, träföremål och så var vi inne i blandatarkivet. Fanns så otroligt mkt saker. Bla en yxa som en bödel hade haft..huuu, scary! Efter det vandrade jag, Em och He hemåt mot Ålidhem i det vackra vädret. Det var verkligen hur fint som helst idag, solen sken, det var kallt och snön glittrade. Sånna här dagar vill man verkligen ha en balkong att sitta å plugga på..Men så är inte fallet så jag var snällt tvungen att sitta inne och uggla framför datan. Har väl skrivit klart min debattartikel och hoppas på det bästa. Ska fnula lite på den imorn innan jag skickar den..Jag hatar att vara så styrd när mn ska skriva. Aja, gick iaf till Ev å jämförde och pratade lite.

Hemma pratade jag lite med syster och mor. Dt var kul :) Kändes som en evighet sen sista jag pratat med mor...Sen blev det lite stressigt för jag skulle möta Gr vid ICA för att gå å simma. Det gick bra. Kom hem vid kvart över 8 å då fixade jag mat. var så himla hungrig att det inte var sant! Åt ute i allrummet å nu har jag hamnat här framför datan.Snart är det dags att gå å sussa..E fortfarande lite trött från helgen..oops...

Tjingeling och gonatt!




I dont want to be lonely no more...