I have a credulous mind

Idag har jag läst en massa. Och städat. Och fotat. Jag känner mig bra. Och lyssnat på Takida. Och Daughtry. Och Savage Garden....
Vi hann spela lite Mahjong efter middagen och jag ligger tvåa. Men det är kul. Fast jag är inte så himla inne på spel där man måste vara taktisk men men...



Finast är Röd drake, Boll 1 och Årstid/Blomma nr 2...














Nu ska jag gå upp till mor och syster och slappa till Once. Underbar film - When your minds made up...



Looking at a photograph

Idag var det fint och kallt här i Stockholmstrakten. Vi for ut till havet, jag, mamma och syster, för att njuta av det fina vädret och så att vi kunde ta lite fina kort. :)




























Syster skulle äta ett ekollon men pappa avrådde via sms. Hon tog ett väldigt osmickrande kort på mig. Jag hämnades lite snökastning. Och mina fötter var iskalla. Men det var så fint där...


Fashion models in swimsuits, 1950

Måste bara visa min fina tavla jag fick i julklapp av föräldrarna.






Den ska men upp till Umeå och hängas i mitt rum där, det kan jag lova. Underbar :)

Got me looking so crazy right now...

Åh, inatt sov jag gott :) Fast vi gick ju inte och la os förens vid halv 2 så det var kanske inte konstigt. De sista 2 och en halv timme spenderade jag i bilen och av det blir man ju sömnig.

Igår var vi i Örebro som sagt. Vi åkte först och lämnade mormor vid centralen sen for vi till Örebro. Där träffade vi familjen Hugosson och vi åt god mat, satt och pratade jättemycket och spelade spel. Vi kom dit vid 13 och vid 22.25 satte vi oss i bilen för att åka hem så det var en heldag där. Mycket trevligt dag:)

Nu har jag beställt hemresa den 3 januari på lördag och lagt in en massa räkningar.
Sen blir det en lugn dag. Försöker planera något med tjejerna i veckan. Träfffa Elin idag kanske?!

What we do in life echoes in eternity.

Och så var dagen snart slut. Jag fick min efterlängtade lutfisk och nu är jag både mätt och sömnig. Men syster tittar på film så än kan jag nog inte sova. Så jag spenderar lite tid framför datorn medans jag tittar lite halvt på Gladiator/Åter till Cold Mountain.
Imorn blir det Örebro för hela slanten, ska hälsa på kusinerna där. Det ska bli kul :) Får se vilka som är där bara...




Kollar runt lite på resa till Umeå i januari. Nattåg söndag/måndag eller flyg på lördag? Hm? Får se imorn och diskutera lite med familjen min.



And my wasted heart will love you...

Annandagen. Idag kommer farmor hit och vi ska äta lutfisk. Det här så himla gott, jag längtar redan nu som ett litet barn :)

Igår var det trevligt fast det blev inget Telegrafen. Det var så mkt folk där att man skulle få springa runt med sin jacka för det var fullt i garderoben. Är det inte fullt i lokalen då undrar jag?! Det lär ju vara knökat hur som... Och jag var faktiskt inte så jättepepp på att gå ut igår heller. Vet inte, kanske har vuxit ifrån Telegrafen? Men det var trevligt att umgås med Elin och hennes vänner hur som :D

Nu sitter jag och syster och lyssnar på Ave Maria med Josh Groban. Fint.

Head over heals

Juldagen. Vilken slapp dag. När man var liten var den alltid till för att leka, prova och fixa med sina nya saker. Det är det väl fortfarande antar jag för nu sitter syster och tittar lite Gilmore Girls -dvd och jag har precis kollat in min nya kamera :) Ja, en ny kamera fick jag... Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg.



Dagen började med en lång frukost med julthe och massa ljus. Sen fixade vi oss och sedan blev det lunch med hemmagjord risgrynsgröt. Ingen fick mandeln, det var lite skumt. Vid 14 skulle farmor komma men då ringde hennes hjälp och sa att bilen som skulle hämta henne inte kommit än. De hade väntat i porten i en timma och ringt och grejat men utan att få någon info. Pappa satt i kö, mamma satt i kö och tillslut sa de att bilen skulle komma vid 14.30, en och en halv timme för sent!!! Men när vi ringde vid 15.00 och de fortfarande inte hade kommit beslutade vi oss för att ta med lite mat och så for jag, pappa, bror och syster in till farmor en snabbis. Missade Kalle men det är ju bättre det än att stackars farmor sitter ensam!! Himla färdtjänsten! Man ger ju numret när man ska boka för att de ska ringa om något händer men inte gjorde de det! Stackars farmor fick sitta och vänta i två timmar i porten för är man inte där när de kommer, då kör de bara. Hur kan man bli två timmar sen utan att höra av sig?!? För ja, han hade varit där innan vi kom. Sen gick det  nästan inte att avboka. Fy, måste bli bättre asså!!

I alla fall, när vi kom hem hade mormor och mamma fixat julmaten så det var bara att sätta sig till dukat bord. Åt bara en tallrik sen var jag mätt. Det var två sorters lax, prinskorv, köttbullar, brysselkål, potatis, vörtbröd, rödbetssallad, grädde och skinka. Mums. Till efterrätt vart det ris ala Malta och fruktsoppa. Men jag var så mätt redan så det blev en pytteportion.

Sen var det dags för julklapparna. Filt, kopp, mystofflor, the, en jättefin tavla, bio med syster och bror, örhängen, "ljusglas", bäddset, pengar, presentkort, en liten ljusstake, studentkokbok (kulkul), värmehjärta och en digitalkamera, en blå fin en :). Nu kommer det vara mer bilder i bloggen lovar jag :) Så himla nöjd med alla klappar :D Och jag har världen sötaste och bästa vänner så jag fick massa fina sms. Kan man ha bättre vänner och familj?!?

Efter paketen var jag slut.
Vi satt och snackade ett tag sen blev det sova typ vid 12.
Ikväll blir det fest. Då ska kameran invigas :)

On and on

Dan före dopparedagen och idag ska vi fixa lite. Enligt tradition ska vi idag pynta hela huset med tomtar, rosetter och jul.
Sen ikväll ska v bära in granen och klä den också.
Jag ska tvätta lite, jag och syster ska ta upp tältsängen och bädda så att mormor kan ta min säng när hon är här.
Sen ska vi kanske hinna se Control?! Syster tjatar. Skulle vilja ta en prommis i det fina vädret istället... Kanske hinner båda?



Juste, skulle vi inte vara ansvariga för skinkan?!

I can't be what I'm not

Snart snart ska jag sova men först tänkte jag skriva ett par rader här.
Idag har de sista julklapparna blivit köpta och jag har slagit in dem. Så nu kan det bli julafton när som helst nu :)

Jag tror nog att jag på allvar har blivit vuxen nu. Inte nog med att jag kan med gott samvete säga att jag faktistk kan kryssa i många av Blondinbellas Man börjar bli vuxen när: - kryss (2008-12-21). Jag kan känns att det är härligt att komma hem och jag längtar inte till julafton som jag gjorde när jag var yngre. För mig känns det som en semester att komma hem och jag  njuter av varje dag.


Fast det klart, lite spännande är det väl alltid med julklappar. Och det får man aldrig glömma, barnet i sig själv är en av de roligaste som finns.


Men nu har jag vart trött sen 20 så nu ska jag sova.
Godnatt mina härliga vänner <3

Cause everyone wants to feel like someone cares

Nu är jag hemma över jul. Det är skönt. Har varit ganska hektiskt dock sedan jag kom hit i torsdags kväll.
fredagen var jag tvungen att gå upp tidigare än vad jag har gjort på hela terminen för jag skulle åka med pappa in till stora stan dvs Stockholm. Väl inne på centralen tog jag mig ut till Karolinska och 9.30 hade jag tid för Magnetröntgen. Som vanligt höll jag på att somna där i röret och om det inte hade varit för att det låter så himla mycket hade jag nog sovit som en stock! I alla fall, kommer att fortsätta med röntgen i några år till och jag fick veta att det inte gjorde något om man var gravid, men man skulle vara försiktig i de 12 första veckorna.. Okej, kommer jag fortsätta med det i typ 10 år till eller?! Jaja, good to know...

Efter 45 minuter var jag klar och jag satte mig på bussen tillbax till centralen. Väntade en stund på pendeln sen blev det en timmes tågfärd till Nynäs där jag hann införskaffa lite julklappar innan jag hade tid hos tandläkaren 13. Det gick superbra, jag har ett litet korsbett men jag är en av väldigt få som var helt kariesfri :D Och mina visdomständer hade växt klart, har inte märkt det typ så det var ju bra... Sen blev det lite mer Nynäs innan jag kom hem vid 15 och då åt jag och syster. Sen blev det SLAPP. Var helt slut. På kvällen vart det På Spåret...

Igår var vi hos Farfar och Ulla för att byta lite julklappar.
Vi fick smörgåstårta som jag älskar och fika. Sen kom vi hem vid 18 och då vart det pizza. Sedan kom Elin förbi, vi snackade en massa och sedan bytte vi klappar. Det var mysigt :) Kvällen avslutades med slutet på Love Actually...

Idag då? När syster är klar i duschen ska jag och hon gå och slänga lite skräp, sen blir det lite fix och vid 17 börjar Grinchen.


Jim Carrey är bäst :D


Och pappa har fixat lite böcker till mig :) Tur att man bor där man kan låna Becoming Muslim... även om den är "slut". Now I'm set! I alla fall till seminariet. Så det blir väl lite läsa med på dagordningen...

Fredagstoppen

Tänkte börja med en liten fredagstradition. En lista :) Varje fredag kommer jag att lista 5 saker som hör till den ämne jag har valt. Och vad passar inte bättre idag, efter att man kommit hem till föräldrarna igårkväll, att lista 5 saker som gör det bra att komma hem:

1. Det finns alltid en massa olika mat i köket. Oavsett vad man är sugen på kan man hitta det där.
2. Mammas och pappas mat är den godaste ever :)
3. Man får automatiskt lite ekonomisk hjälp när man hälsar på.
4. Man slipper tänka på allt. 
5. Men bäst av allt: Man får träffa alla nära och kära!

It's all about the way we receive it

Sista dagen i skolan och i Umeå innan julen. Ska bli så skönt att komma hem ett slag, är slut nu, både psykiskt och fysiskt.. Det har vart en jobbig höst både i skolan och känslomässigt. Men det har vart en bra höst också :) Mkt kul med vännerna kan man inte glömma plus att det faktiskt har fått mig att inse en del saker. Och det är väl det som är meningen - att man ska lära sig om sig själv. Bättre sent än aldrig antar jag :p

Så nu ligger väskan halvt packad på golvet, kylen är näst intill tom på färskvaror(:p) och det är dags för lite sista spelkväll med de som är kvar här i Umeå.
Nice...

You found me...

Tisdagkväll och först nu har jag över huvudet tag att sitta vid datorn. Känns bra :)
Först var det skola hela dagen. Intressant med etnicitet och religion, det är verkligen min grej och jag känner att antropologi kommer allt närmare det jag vill göra. Hur som så var det hur intressant som helst men jag höll på att somna under eftermiddagen. Var sååååå trött, vaknade tidigt idag plus att det blir mörkt vid 14. Puh!! Blev lite Second Life innan jag och Emma vandrade hemåt igen vid 16.

Sen har jag spenderat resten av tiden i köket. Pratat med Ladia och hans tjej(hur gullig tjej som helst!!), kokat potatis, stekt korv... Varit husmor helt enkel. Eve och Emma kom över för att hjälpa mig äta upp all min korv.
Nu ska jag se film hos Emma. Nice.

All the crossroads of my life...

Skola idag igen efter en veckas tenta. Nu är det bara tre dagar kvar, sen är det jullov. Eller lov och lov. Måste plugga under ledigheten också. Nice. Idag mår jag bättre, jag har de bästa vännerna och jag klarar mig.

Idag hade vi som sagt skola. Det var intro till moment 4: Etnicitet och religion samt utvärdering(usch) och en massa snack om  litteraturen. Efter lunch hade vi handledning i HUMlab. Det börjar närma sig redovisning av vårt Second Life-projekt och vernisage. Spännande må jag säga :) Tycker faktiskt det ska bli skoj och en lärorik upplevelse...

Nu ska jag skriva lite, sen blir det fika.

Do you know what it feels like?

Saker och ting går inte som jag vill och jag är ledsen. Men sånt är livet. Tyvärr. Och nu ska jag vara stark och inte förlora mig själv. Fast det beror ju på hur det utvecklas, från hans håll. Jag orkar inte hoppas. Det finns andra där ute. Fast jag vet inte hur jag ska göra. Men det är jobbigt att känns så här, som att man öppnar hela sig men inte får något tillbaka. Så jag tycker det ska bli skönt med jullov, hemma kommer det att vara fullt upp och jag har inte lika mkt tid att grotta ner mig.

Och idag är det söndag också, en slapp dag...

Just when I...

Nu har jag redan gjort det som jag planerat för idag, d.v.s städat. Så vad ska jag hitta på nu?!!
Jag måste ju fixa klänning till ikväll, juste... Det ska jag göra. Sen vet jag inte. Några förslag på ett lördagsnöje fram till 16/17?

Ikväll blire party, "sista" innan jul. Det ska smälla och jag ska vara snygg :p

Restless minds

Nu är det typ jullov. Ska bli sååååå skönt. Men tyvärr har de ju planerat in att vi ska läsa en massa på lovet (puckat? I think so...) så det blir väl lite plugg iaf...

Idag har vi då lämnat in tentan. Sen vart det gymet för mig och Eve. Satt och svettades som en gris (pappas gener?!?!) på träningcykeln i 40 minuter sen blev det lite benträning.

Och det var väl väntat, poliserna springer ju på gymet stup i kvarten. Han pratade i telefon men avslutade när vi nickade till varandra som hej. Jag måste gå nu... Han var sen till sin lektion men han tog sig ändå tid att prata med mig :) Går träningen bra? Är du ledig idag? Hur gick tentan? Sen sprang han iväg. Vi höörs! Men jag är glad även om det nu råkade vara så att jag var svettig och trött. Sen att jag kände att jag fått muskler på baksida lår gjorde bara passet ännu mer skoj :)

Och nere på stan var det skönt. Ingen pluggpress och vi kunde bara glida runt, käka på Donken och handla lite till helgen. Nödvändiga saker asså!





MEN vi väntade på bussen och det visar sig att bussarna inte kommer. De är visst inställda?!?! Jahapp... Vi kom iaf på en av de sista som gick och efter en mardrömsfärd var vi iaf hemma.


Snön öser fortfarande ner. Ikväll blir det Idol
hos Mel.
Nu orkar jag inte blogga mer. Tjingeling!

Top 5...

Nu var det ju tänkt att jag skulle gå och lägga mig vid 22, jag var trött som få redan vid nio men jag fastnade framför nåt på Kunskapskanalen. Efter detta går jag borstar jag tänderna och går och lägger mig. Men då råkade jag visst se att det var High-Fidelity på 5.an och då var det ju kört. Tycker boken är toppen, jag tycker om Nick Hornby. Så nu blir det väl att se klart den antar jag. Men det gör inget för imorn börjar helgen sen är det tre dagar kvar till jullov :)


'Cause it makes me that much stronger

Morgon och jag har tagit mig upp ur sängen, duschat och nu ska jag bara ta mig ut i korren och koka lite gröt. Huvudvärken som var olidlig igår (kan ha varit bihålorna?!?!) är så gott som borta och idag ska jag skriva klart min tenta är det tänkt.

Kvällen igår var så mysig och kul :) Det bjöds på en massa julmat som vi hade tagit med oss och jag vart riktigt mätt måste jag säga. Och så fick vi paket också. Jag fick en bok, té och brownie... Så nu kan jag kura ihop mig i min lilla stol, dricka té, läsa boken och äta lite brownies :) Vid 22 var jag hemma och jag slocknade i sängen. Tack för en härlig kväll och för julgodiset Mattias och Linnea!!

All I want for Christmas

Om en timme är det dags för Lilla Julafton hemma hos Mattias och Linnea. Det blir julmat i stora lass och jag tycker att det ska bli mysigt att träffa för en mysig kväll. Dessutom blir det lite presentutdelning oxå. Jag har fixat min present till en viss person och jag har komponerat ett rim. Jag undrar av vem och vad jag kommer att få? Nice ska det bli :)



Nu ska jag fixa mig lite sedan blir det att packa väskan med prinskorv, packet och dubbelhäftande tejp :p

Slow and easy

Idag är det kallt ute, det var det redan igår. Men det resulterar i att vägen blir ishal efter måndagens regn. Så påväg till bibblan imorse fick jag inte se några vurpor men väl en och annan oj-jag-halkade-lite-men-jag fortsätter-så-där-oberört-cool. Det är lite kul. Fast jag måste erkänna, jag är nog likadan skulle jag tro :p

Tentan går segt men jag har skrivit en massa, nu ska jag försöka få in lite mer fakta i den samt komma på en himla utställningsidé. Svårt att göra en optimal en själv. Man jobbar ju alltid bäst i grupp när det kommer till sånna saker. Men jaja, det ska nog funka.


Impossible as it may seem

Nu är jag hemkommen från en massa joks och är det dags att sova men jag vet att det kommer att ta lite tid idag. Eller, jag hoppas ju inte det men ah, too much  crap is on my mind lixom.
"Till kvinnor som tänker för mycket!" - GIVE ME...

Natti...

So what?

Bra, idag har jag inte fått ihop mkt på tentan inte men ännu är jag inte så orolig. Det är ju massa dagar kvar. Men jag längtar till lördag då man äntligen lämnat in denna tenta.
Nu ska jag gå och träna, sen blir det intervju på Strömpilen, Maxi, gröt, fika och DH.
Frågan är vad jag ska köpa i julklapp?!?!

...I'm taking risks here that no one dared

Det blev inget UB för mig inte nu på förmiddagen. Jag hade ställt klockan på halv 8 men när jag vaknade var mitt huvud jättetungt. Så jag tänkte att till 8 kan jag i alla fall vänta och se om huvudet blivit bättre. Det hade det inte. Så jag stängde av klockan och vaknade igen för 10 minuter sen. Det var skönt att sova men mitt huvut är fortfarande tungt och lite ont :/ Så idag blir det att skriva om saker som jag redan har böckerna till. Typ Håggström. No worries.
Nu ska jag klä på mig...






Btw,vad kul att folk gissar titeln. Det uppskattas. Det är kul. Borde nästan börja med ett facit här?

And you roll your eyes when I'm slightly off key

Nu krånglar datorn igen men som tur har jag en supersnäll far som hjälper mig att fixa. Så förhoppningsvis är det snart fixat :)

Tentaskrivandet idag har gått bra det. Två och en halv sida tycker jag är okej, även om jag bara babblat på :p
Idag gick träningen också bra. 40 minuter på cykeln - *nöjd*.

Sen har jag bara flummat runt tycker jag nog. Tittat TV, suttit vid datorn, läst massa skumma kommentarer, duschat, lagat mat och tvättat.

Nu är detta blogginlägg, som kanske inte var det mest intressanta, snart slut.
Ser vad framtiden vill utbringa... Tjingeling så länge!

Vi slet ont...

Hur gick det nu då? Jo, det gick relativt bra. Måste nog tro att jag somnade innan 22.30 och jag vaknade pigg vid 7 snåret då tvätten skulle in i maskinen. Nu ska jag äta upp min macka, titta runt lite på internetet och sen blir det att börja skriva lite på tentan min.
Later...

I was confused, you cleared my mind

Nu tänkte jag försöka med något nytt som Emma har tipsat mig om. Man ska skriva upp sakerna som man ligger och tänker på så att man inte kan sova för då har man ju skrivit ner dem och det är "slutgiltigt". Det behövs inte tänkas på mer. Jag hoppas att det funkar för jag vill somna fort ikväll.

Imorn ska jag börja skriva på tentan och jag ska inte ligga och oroa mig ikväll över att jag inte kommer hinna för det kommer jag.
Jag ska skriva rent MUSUM-protokollet,lägga in dem på bloggen samt skriva ett mail till Adam om sponsorer.
Jag ska duscha och gå upp i tid imorn.
Jag ska skriva ut och gå igenom frågorna till tisdagens intervju. Samt ringa ett samtal.
Och för det sista: Jag har inget att oroa mig för när det kommer till min situation. Varför känns det som att jag måste oroa mig? Det måste jag ju inte. Varför skulle han svara på sms då? Varför skulle han vilja träffas? Jag måste lära mig att inte vara så beroende av vad andra säger och göra det om känns bäst för mig. Jag måste ta saker som de kommer och inte vara nojjig över vad jag skrev eller inte skrev i sms, det är ju ingen idé att hänga upp sig om inte han är intresserad för den jag är, pratig, glad, positiv och tänkande. Då ska jag skippa det eller hur.. Oavsett hur jobbigt det är lär jag ju inte ändra mig. Men mest ska jag inte vara nojjig, det går bra nu. Jag måste sluta tänka så förbannat mkt! Jeez....

Nu ska jag försöka sova, kanske med musik i bakgrunden för att ytterligare hjälpa mig att tänka på annat?!
Natti! Wish me luck!

Sunday, bloody sunday

Otroligt vad lång denna söndag känns. Men nu är klockan kväll och idag känner jag för att sova tidigt. Ska kolla Gossip Girl nu.

Gårdagen var bra. Så vaknade jag fem imorse och låg å tänkte LÄNGE. Snacka om att det var skönt att somna om! Men jag har varit trött hela dagen. Får väl skylla sig lite själv när man är ute och ränner på nätterna.

Vill du ha en chans, ta den fort...

Usch, idag har jag lite ångest. Eller kanske inte så farligt men men. Det ordnar sig hur som helst. Det är tentavecka nu också.
Jag vill inte. Usch.

I'm not one of those who can easily hide

Nu har man haft en fullspäckad dag igen. Skola, lunch, träning, stan. Fick den nya tentan idag, verkar inte vara så jättesvår tycker jag... Träningen gick bra.

Sen for vi ner på stan. Och jag inhandlade en till julklapp men även en ny mobil. Min gamla är ju dålig så... Och det var jättebra för jag fick en ny mobil för 400 spänn :D Mkt bra. Nu ligger den på laddning men snart så...







Och jag tror just att den nya killen i korrens kompis stötte på mig :p Haha, ja, vad ska man säga?!?!
Fast jag har mitt :p

My land's only borders lie around my heart

Okej.
Idag har jag läst klart en bok fast när jag kom hem på eftermiddagen var jag så trött och seg att jag inte orkade plugga mer.
Så jag tittade på TV, pratade i telefon och satt ute i köket och småpratade med bästa korrekompisarna :) Nu har jag tagit en dusch innan jag snart ska släcka lampan. Är mycket trött nu.

Sitter och lyssnar på Tommy Körberg när han sjunger Anthem. Jag ryser.




Tips: Gifflar med saffran!! Så gudomligt goda!!

It may be zero degrees

Trevligt. Imorse snöade det. Många, stora snöflingor och marken var täckt. Nu när jag gick hem, regnade det. Snön har förvandlats till äcklig grå slask och jag är blöt om fötterna. Kan det inte bara få vara en vit och kall vinter någon gång?!?!

Words




Jag blir varm i hjärtat av alla era fina ord...









I'm just gonna keep on waiting

Idag har ett besök i magasinen på VBM och läsning på UB tagit min tid. Först var vi i Textilarkivet. Fick se en massa fina kläder och hur man faktiskt använder kylskåp som montrar för att kläderna ska hålla sig fina. Sen var vi i Folkrörelsearkivet oxå och där var det mest hyllmeter med massa föreningshandlingar. Efter lunch satte jag mig i Röda Rummet och läste Benedict Anderson.

Nu har jag suttit vid datorn ett tag med All I want for Christmas is you på YouTube och skickat mail och tittat bloggar. Nu ska jag läsa klart om Rädslans Geografi sen blir det mat och telefonsamtal.

Tjing!

Random

Idag har jag ingen inspration alls att blogga vilket kan bero på att detta väder gör vilken normal människa som helst på seghumör. Jag ska hoppa in i duschen, sen blir det att läsa lite innan det vankas mat. Ibland önskar jag att jag hade en personlig kock som såg till att maten var klar för just nu har ja verkligen ingen lust alls att laga mat. Helst av allt vill jag äta på restaurang varje dag. Men är det något jag har lärt mig på mina 21 (snart 22!!!) år är att man får vara nere, man får vara seg ibland. Jag måste inte alltid vara den positiva Elin som jag så gärna vill. Och det känns okej.