There's just so many things that I cant touch, I'm torn

Jag kom i säng igår vid halv 2, utan att ha varit ute på krogen. Och kvällen var så mysig. Vad gjorde vi egentligen?! Ingenting... Vi satt i x antal timmar och bara pratade om allt. Sen proppade vi i oss massa gott.

Idag blir det pepparkaksbak och sedan ikväll ska vi äta pizza och spela spel i korren.
Bra att det händer något idag för jag känner att annars skulle jag ligga och grotta in mig i mitt rum hela dagen. Mitt huvud känns tungt och jag orkar inte läsa något. Därför blir det perfa med umgänge och babbel.


And if I'd end up happy

Tvätten ligger i maskinen (fick låna Laddes tid :)) och jag ska snart ta mig an de sista 20 sidorna jag har bestämt att jag ska läsa idag. Men även om boken är intressant är det svårt när tankarna ibland vandrar iväg. Jag tror att det blir lite snack ikväll faktiskt.

Ikväll då? Det blir advenstvaka med vännerna. Det kommer vara gröt, glögg, pepparkakor, lussebullar, spel och mysigt.


Vilken gullig bild jag hittade nu då :)



Hursomhelst, det blir min första vaka, någonsin så jag har ingen större vetskap om hur man gör men mysigt och trevligt lär det hur som helst blir. Snart är det jul :D

I don't know how to begin

Lördagmorgon och jag har varit vaken en stund nu.

Igårkväll var mysig. Först var jag, Grace, Anna, Emma och Erik på Folkets Bio på Haga och såg My Blueberry Nights som sagt.


Åh, vilken härligt film, inte jobbig bara som Norah Jones musik - berättande men i ett skönt tempo :)

Efter det for vi hem mot Ålidhem och jag begav mig upp till Micka för att få lite sällskap under Piraters.... Den är kul den :) Vi hann även skratta lite om Johans hysteriska fans på Idol :D




Och jag vet att det inte längre är så mkt bilder.

Anledning 1:
det är svårt att hitta bilder som passar ibland.
Anledning 2: Min mobil med kamera har gått i sönder och jag har ingen kamera för tillfället. Men efter jul?!?

No matter what...

Men åh, jag hade ju skrivit ett långt inlägg imorse men det är tydligen borta nu. Himla strunt också... Men men...

Idag har vart en bra dag och jag är lättad. Ikväll blir det bio med vänner nere på Folkets bio. Det blir My Blueberry Nights. Sen kanske jag far förbi Micka och tittar på Pirates of the Caribbean också?!

Dagen har spenderats med Emma och hennes föräldrar. Dom är så härliga. Vi satt på Second Life en stund sen for vi ner på stan och kikade lite. Jag fick ett kramhjärta :)

Nu sitter jag här, jättemätt är jag fortfarande efter lunchen men jag måste nog ta något innan det är dags för bio iaf. Ägg kanske?! Juste, jag har ost nu..Woho :)

See you!

Just relax and take it easy

Jag har insett att det som jag skriver i min blogg under veckorna mest handlar om skolan. Det är föreläsningar hit, möten dit, tentor här och seminarium där. Men sånt är mitt liv just nu. Jag är student. Men att vara student innebär ju inte bara plugg utan fester, TV-kvällar, vänner, killar och en otroligt massa snack och skratt. Jag älskar det.

Så, hur har min dag sett ut?! Som alla andra? Ja men ändå nej :p
Först hade vi en förelsäning om Plats och Kön. Är lite trött på att diskutera genus nu men jaja... Efter det vart det en flummig lunch. Kanske kom vi fram till något vettigt, man vet ju aldrig. Har dock inte kommit på vart Anna hör hemma men det löser vi :p Efter det var det info-möte inför C-kursen. Vi var inte många men det var ett givande möte tycker jag. C-kursen består av C-uppsats samt praktik och jag tycker det ska bli mycket kul. Åh, jag längtar. Sen pratade vi om att vi borde lära oss att sälja våra idéer. För det är ju typ det vi kommer jobba med.

Efter det satt jag och pratade med några kompisar ett tag och så började jag läsa lite ur en bok vi ska ha läst. Intressant är ordet och jag börjar inse att det här med etnicitet, religion, etnologi och antropologi är min sak :) Funderar på att läsa Socialantropologi det tredje året och Richard sa att det var helt okej att göra det. Dock finns det inte här, bara i Göteborg, Stockholm och på Högskolan i Dalarna. Då måste jag lämna Umeå och alla mina härliga vänner. Men ibland måste man göra det som är intressant för en själv. Samtidigt, läser jag det i Sthlm så kan jag ju bo hemma och spara pengar och komma upp hit och hälsa på :) Sen går ju D-kursen som jag vill läsa hör i Umeå så då blir det att flytta tillbaka... Hm?! Det tåls att tänka på... Hursom var det MUSUM-möte efter det och när klockan var fyra var det klart och vi gick hemåt mot Ålidhem.

Ikväll känner jag mig på bra humör och stolt över migsjälv. Jag har gjort saker jag inte trodde. Jag har fått svar på sms. Jag har läst.

Och nu ska jag, som den student jag är, krypa ner i sängen och läsa lite om kulturell identitet.
Imorn blir det Second Life med Emma och My Blueberry Nights på Folkets Bio. Sen vankas Pirates of the Caribbean hos Micka.
Enjoy!

Dagens kul: Vi kommer kanske bli lokalkändisar :p

Forget, I'm not sure I could?!

Mycket riktigt, idag har jag träningsvärk i ryggen. Men faktiskt inte så farligt som man skulle kunna tro.

Nu ska jag packa väskan, det blir en lång dag i skolan idag.
Först har vi en föreläsning och sedan är det lunch och sen har vi infö-möte inför C-kursen. Efter det väntar MUSUM-möte. Vet inte om jag ska sitta kvar i skolan och läsa lite efter det eller om jag ska gå hem. Jag  är nervös, eller inte nervös men för att lugna mina nerver så måste jag kanske det?! Jaja, vi får se hur dagen ter sig..

Nej nu är det dags att borsta tänderna and away we go.

A disease of the mind, it can control you

Nu ligger jag här i sängen, nyduschad med en flaska iskallt vatten. Afro Power var superjobbigt och jättekul men jag fruktar en rejäl träningsvärk i ryggen imorgon. I keep you updated :p
Jag smsar lite med Elin, det är kul och hon är alltid så stöttande. <3



Nu ska jag nog försöka sova snart efter det att jag glott lite på nån Kelly Clarkson-video syrran tipsade om. Ska nog höra Disturbia med Rihanna också, jag har blivit helt såld på den låten plus att jag tycker videon är supercool...

Nattinatti

And she takes another step...

Idag är jag trött. Trött för att jag inte sov ordentligt inatt, tacka min himla mage för det... Så idag har det inte blivit så mkt läsa. Upptäckte också till min lilla bestörtning att kopiatorn har gjort något konstigt med min text, det fattas en massa sidor. Så imorn blir det att fixa det antar jag. Nu ska jag betala lite räkningar och skriva rent, sen blir det mat och sedan Afro Power med Emma och Mélanie. Ska bli kul att gå på det, var länge sedan.









Och jag tycker fortfarande att det är svårt. Svårt att veta. Jag får inte hänga upp mig för mkt faktiskt, det ordnar sig.
Men problemet är att jag redan har det.
Imorn Elin, imorn!


It's black then it's white

Dags för dagens första blogginlägg innan jag beger mig till IKSU för att röra på fläsket... Nå, vad har jag gjort än så länge?! Jo, jag har läst. Och det mkt för att vara mig. Men det är intressant tycker jag. Handlar om Plats/region/nation och hur det skapar identitet typ. Mkt intressant och det är ju faktiskt det jag är mest inne på att jobba med på mågot sätt. Nog om skola..





Jag fick min sovmorgon imorse men inte utan att jag hade vaknat klockan 6 med värsta paniken. Panik över att det inte verkar komma igång. Och jag vet att det kan ta ett tag men fan, borde veta att jag är paranoid och inte j***las så in i vassen. Väntar till helgen, sen är det dags att se om det finns någon förklaring till detta. Efter ett snabbt internetbesök som lugnade mig återgick jag till sängen och även om tankarna nu kretsade kring något annat tog det ett tag att somna igen.

Nope, nu måste jag fixa lite.

You can't do anything!

Ett onödigt inlägg men vad gör man inte när man är uttråkad och trött som få. Så trött att jag inte ens orkade laga mat. Tur att vi inte har skola imorn så att man borde fixa matlåda. Å andra sidan kommer pengarna imorn vilket rent teoretiskt skulle kunna betyda att jag kan köpa lunch. Men imorn är man "ledig". Och jag ska läsa, läsa en massa. Och jag känner för att sova länge. Hoppas att jag kan göra det och inte vakna kvart i 8 som alla andra dagar. Jag skyller på matlagning ute i köket...

Och förresten: ingen har väl kunnat undgå att vintern är här :) Idag har det snöat hela dagen, igår blåste det som attan. Och Stockholmarna bara gnäller, klagar, har inga vinterdäck och får ställa in tåg.. Men newsflash, Sverige är ett land där det kan komma snö på vintern. Då måste man väl ändå bygga saker som klarar det?!?!  Det blir aldrig kaos här uppe, även om snön vräker.. Så var det sagt :p

Nu: Vänner. Favorit-Vänner. Man kan nog nästan kalla mig nörd :p


Throw something to me, feel it in the air

Idag:
Satte mig och läste klart ett kapitel. Sen blev det lunch och vid 13 begav vi oss mot skolan. Vankades föreläsning och den visade sig vara mkt intressant. Det var en gästföreläsare som var så otroligt kul, gick runt och ritade på massa saker och ah. Man borde nog vart där. Hur som så handlade det lite om ortsnamn och namn över huvud taget och sådant tycker jag är intressant. Efter det for jag, Eve och Grace på IKSU och jag orkade cykla 45 minuter och ta bra med kilo i mina benövningar. :)

Så nu är man hemma och borde väl hoppa in i duschen snart.

Ikväll:

The Shining hos Mel. Ja, jag vet jag är en dålig 21 åring som inte sett den men jaja. Nu blir det av iaf. Ser fram emot lite snack oxå :D


And the dreams that you dare to dream

Igår var en såndär slapp dag igen. Fast ja, jag läste ju faktiskt lite med. Nu ska jag snart sätta mig med de kopierade artiklarna här hemma och försöka ta mig igenom iaf en innan det bär av mot skolan.

Jag gjorde nåt oxå som vart till en stor pers men det slutade bra och jag är nöjd.

Igår såg jag Da Vinci-koden. Och jag är dålig på signaler men jag hoppas att det var bra ena. Jag håller tummarna.


Pokerface

Klockan är 13 och jag har för en timme sedan masat mig upp ur sängen, tagit en dusch och käkat lite "brunch." 

Gårdagen igår vart bra. Vi var ju på innebandy på eftermiddagen och tyvärr förlorade Västerås men vi hejade som attan. Man var halvt döv när man gick därifrån men det var det värt.

Hem och stressa för att sedan bege sig till Mattias. Det vart en trevlig tillställning. Men vi gick till Origo av någon outgrundlig anledning (kanske för att vi skulle fylla på våra förråd?!?:p). Det blev en kort stund där inne innan det började lukta bränt och vi kom på att det faktiskt inte brukar vara så jättekul där :p Jag, Micka och hennes två kompisar gick till Baloogrillen och sedan blev det Vänner hemma hos henne. Det har blivit av en liten tradition :p

Idag ska jag försöka läsa lite sen måste jag nog fixa rummet. Ikväll blir det film :D

Theres nothing else you can do

Igår var en lugn kväll. Och det var skönt men otroligt tråkigt :/ Jag är en människa som gärna vill att det händer saker. Kanske mina vänner har märkt :p Fast det är väl bra att ibland ha tråkigt antar jag? Och sms är kul :)

Dessutom är jag på G för idag. Det blir innebandy med Eves systrar. Fasligt mkt innebandy nu för tiden men det är kul. Vi ska heja en massa. Vi lär ju vara de enda Västeråsfansen där så det gäller att vi hörs. Sen blir det fest och utgång. Vart vet jag inte men det löser sig alltid.

Nu ska jag slappa lite till sen är det snart dags för lunch.

With such confusion don't it make you wanna scream?!?

Jag är inte sur, jag är inte irriterad. Jag är arg!!
Vi har än så länge 7 planerade tillfällen för Religon och etnicitets- momentet. 7! Det är 4 dagar, 14 timmar. Vad är det för nåt? Det verkar ju som att vi nästan kan skippa det momentet. Eller?!?!?! Eximinerande uppgift under lovet? Come on!!

ARG!

I love the way you love me

Dagn idag har vart lugn och skön. Lyckades cykla hela 40 minuter idag på IKSU. :) Det känns bra. Sen har jag läst en massa oxå. Imorn är det fredag och dags för helg. Det blir en tripp ner på stan som vanligt :p





Jag har mycket saker för tillfället som ska rymmas i min lilla hjärna. Och sån är jag, jag tänker på allt, alltid. Jaja..





Nu är det dags att skriva en önskelista till familjen och lyssna lite musik :)

It's line is etched in my memory

Åh, vaknade imorse av att det luktade mat i hela korridoren. How lovely att ha en indier här som lagar curry och ris på mornarna i sin "pressure cooker" som låter som en stucken gris. Yes. Inget går upp emot lukten av middag på morgonkvisten. Yummy! :p

Men nu ska jag sluta. Idag är en ny dag och vi ska Second Lifa, träna och läsa.
Igår var det ju fotboll och Sverige förlorade och det var ju lite surt. Fast vi fick god fruktsallad och planerade helgen. :)



All you need is faith

Jag käner mig stolt över mig själv. Jag har fattat ett beslut som jag kommer hålla. Jag tänker läsa lite kurslitteratur nu på kvällen. Jag ska se på fotboll och därför är jag glad, var rädd att mitt sportintresse försvann här i Umeå. Dessutom ska jag på innebandy och heja på Eves systrar nu på lördag. Jag har lyckats ganska bra med min ekonomi (har klarat mig på mycket lite pengar nu ett tag :)). Jag är på G när det gäller julklappar.

Sen mår jag bra för att jag lyssnat på Eva Cassidy oxå. Just love her! Jag paxar henne till mitt bröllop, ha syster :p

People say I'm strange that way

Jag somnade vid 23 igår och vaknade vid 7. Och jag hade sovit som en stock :)
Hursom helst, det var dags att ta itu med all min tvätt som jag inte har orkat tvätta. Men nu är det kris i Elins garderob och det finns inte många kläder att välja mellan. Och då konstaterar jag att jag för det första måste köpa mkt mer kläder! För det andra måste jag tvätta at all costs. Så nu har jag vart uppe i 2 och en halv timme, har fått i mig frukost och ska snart klä på mig. Men mina kläder blir rena. Tyvärr hinner jag inte med all tvätt så jag har fint fått sätta upp mig på en till tid inom den närliggande framtiden. Så är det.

Today: School

And it's all in my head

Nu ska jag dricka vatten och gå och lägga mig. Utan att tänka en massa förhastade tankar som jag alltid gör! Skärpning!

Nattinatti

Are we human?

Ännu en lång dag i skolan. Eller så är det bara för att det nu blir mörkt vid 15 som dagarna känns långa?
Det blev seminarium, lunch och kopiering av en mängd papper innan jag och Eve gick och tränade. Idag gick det toppen och det kändes jättebra.

Och jag har en fråga? Hur kommer det sig att en poster uppsatt med klutt (häftmassa - alla har ju inte samma namn på "det" som jag :p) som man har på vägen, och som man haft där i minst en månad, helt plötsligt får för sig att ramla ner var och varannan dag?!?! Himla jobbigt asså. Pling! Dagens I-landsproblem. :p

Nu ska jag hoppa in i duschen.


Whispers in blindness

Jag är trött och jag har tusen tankar i huvudet. Jag vet inte vad jag ska göra. Det är svårt, svårt det här med känslor. Jag vill ha råd. Jag är rädd. Rädd för att jag inte kan kontrollera hur jag känner. Jag vill hoppas men samtidigt inte. Varför kan inte sånt här bara sköta sig sjäv och lösa sig?

Walking in a winter wonder land...

Det är äntligen snötäckt ute. Och jag är förtjust!

Samtidigt in a galaxy far far away: Museologernas finsittning. Klockan 17.05 ringde Mattias på dörren. När tjejerna kom vart det nagellacksmålande, sminskande, tjejsnack och musik på datorn som gällde. Stackars gulliga Mattias satt med i ett hörn han men han är med oss. Jag blev kär i Mels skor och Emmas var inte sämre dom. På dagen hade det snöat och vägen var inte plogad ännu. Vi gled ner till NH vid 18.30. Där var det fint, vi satte oss till bordet och sedan var vi igång. Maten var under all kritik, dukningen var fel och det fattades saker. Men vi var i goda vänners lag så det var trevligt ändå. När vinet glöder i de fyllda glasen och vi börjar bli i gasen, då lossar tungans band. Efter middagen vart det inte något mer drickande för mig inte och jag hade superkul hela tiden.
Kvällen avslutades hemma hos Micka med Baloogrillenmat, Vänner och en stor portion tjejsnack.

En mkt trevlig kväll var det och jag är glad.

When I wake up in the morning

Fick relativt mkt kommentarer på förra inlägget.
Nu ska jag svara på dom, under samma inlägg. Jag gör så alltid, ok?

Cus i'm Mister Brightside

Igår innan jag skulle gå och sova tänkte jag på hur lycklig jag är. Även om magen värker ibland och man mår dåligt har jag en familj som jag älskar och saknar, kompisar både här i Umeå och "hemma" som är de bästa som finns och som alltid ställer upp, jag trivs med min utbildning och ska snart på ett roligt äventyr, jag tycker om mitt lilla rum som är mitt hem, jag är frisk från allvarliga sjukdomar och jag får bo Sverige som jag är otroligt glad över.

Det är småsaker som en kommentar i bloggen, att man får en mandarin från kompisen, att man blir retad av sina vänner och att man räknas som gör det.

Skulle nog säga att nu, nu är jag lyckligt :)

Gave me a fever that will not come down

Ojoj, vilken dag. Har inte haft en lugn stund typ. Men det gillar vi :)
Först hade jag skola med Second Life, lunch, föreläsning med Jim, Second Life och möte med MUSUM.

Sen var det bara att spurta hem och skala potatis eftersom jag skulle bjussa Eve och Emma på min stuvade potatis. Emma älskar det och det gör mig glad. Vart med gulliga köttbullar och lingon till.

Efter middagen och massa diskande mötte vi Mel i centrum och efter att vi handlat chips och popcorn for vi hem till Emma och Erik. Där blev det Funny Face. Så himla härlig film. Jag älskar sånna där lättsamma filmer från 50-talet :)

Nu är jag hemma och borde sova snart, ska upp tidigare än vanligt imorn...
Nattinatti!!

Do you remember the time?

Nu har jag inte lagt ut en bild på jättelänge.
Men nu tänkte jag visa en liten bild från det att Dylan var här i Sverige och hälsade på. Han är en av mina bästa kompisar från Sydafrika och medan han var utbytesstudent i Tyskland passade han på att hälsa på mig och min familj. :D



Här är vi vid Stadshuset i Stockholm.

Det var en härlig vecka! Jag längtar tills vi ses igen!


Out of the darkness and into the sun

Oj, vad jag känner mig olustig som min kära mor skulle ha sagt. Blä, mår bara illa hela tiden och jag är trött. Jag hoppas att min mage blir bättre bums, det är ju snart helg och då kan man inte ligga och vara sjuk :p Och så är det ju skola som jag inte vill missa heller. Fast jag klarar dagarna, de funkar bra. Men det är nu på kvällen, när jag sitter själv. Åt precis mat, en liten portion var det, och jag fick ändå inte ner hela. Skit. Det värsta är att jag blir så paranoid och tror att det är något allvarligt. Alltid. Fast det är väl en av bieffekterna efter min sjukdom. Jag vill för allt i världen inte blir sjuk igen!

Nu ska jag se Vänner and just forget the world, en liten stund.

That's a fact

Idag ska jag till skolan.
Vi sa Second Lifa, äta pizza och gå på museet. Har längtat efter att få se den nya utställningen på Bildmuseet så jag är glad. Dessutom är jag glad att jag kan spendera min dag med mina vänner och inte liggandes i sängen, tittandes på TV.

Men min mage gör fortfarande ont :/

So sad and slow

Jag hatar att vara sjuk! Eller i alla fall må dåligt.
Jag vet inte vad det är men jag mår piss. Stress? Tjejproblem? Eller så är jag faktiskt sjuk... 
Hade tänkt gå på den andra föreläsningen idag eftersom jag hoppade över den första men det blev bara pannkaka. När jag fixade mig iordning kände jag att jag inte skulle orka. Och jag är redan uttråkad :/ Ska nog skicka lite sms nu för att muntra upp mig. Snart är det Ellen.

Whether I'm right or wrong

Idag har vart en bra dag även om jag dock varit trött, det har regnat och det blev ingen träning.
Men det har blivit lite Second Life, bakande av en, som mina korrekompisar bekräftade, mycket god kaka, lite film och tjejsnack hos Mel samt en mycket gullig liten historia som Emma berättade. För att citera Eve - it made my day! Jag var tvungen att ringa syrran och prata av mig. Saknar <3

Nu ska jag sova.

I made my bed and I sleep like a baby

Inatt sov jag 11 timmar. Det var välbehövligt och mycket skönt.

Kvällen igår var ganska slapp. Förutom att jag var tvungen att städa korren även om jag helst ville ligga och dega i sängen min (och Edwards kommentar bevisar detta: You look sick!!:p). Förutom att göra det vanliga rensade jag faktiskt under diskhon och torkade ur mikron noga. Nu står skorna vid dörren i fina rader. Jag älskar när det är nystädat!
Som tur var kvistade jag och Eve in på Berghems Pizzeria när vi var på väg hem från matchen på Gammlia så jag slapp i alla fall laga mat. Västerår förlorade dock :/.



Nu kom jag just hem från ICA så nu är mitt kylskåp fullt igen. How lovely!

Dags att packa väskan och bege sig till HUMlab. Second Life väntar :p

Caught my attention

Nu ska jag snart ta en prommis till Gammlia med Eve för att se på lite innebandy.
Härligt att komma ut lite idag även fast dimman ligger tjock och det är allmänt tråkigt väder.

Igår var vi på en trevlig inflyttningsfest hos Emma och Erik. Vi var inte så många men vi turades om att spela Rockband och Party Alias, superskoj. Jag, Henke, Mattias och Hannes vann med otrolig tur när vi spelade Party Alias. Vid 12 tror jag det var bestämde vi oss för att fara på Corona. Och där gick tiden hur fort som helst! Helt plötsligt var klockan halv 2 och vi for hem till Emma och Erik igen för att avsluta med en Rockbands-efterfest och Emmas mumsiga varma mackor.

Kvällen blev natt och jag somnade inte förens halv 6! Nu är jag lite mosig vill jag säga...

Sunshine in the rain

Som kanske endel av er har märkt är mina rubriker nästan alltid på engelska. Varför? Jag tycker om engelska :p

Dessutom är det inte jag som sitter och kommer på de utan jag har använt mig av utdrag från låtar, filmer, serier och allmänt fina och bra citat jag har stött på i mitt 21-åriga liv. Och det kan vara från vilken låt, serie eller film som helst!
Det är inte lätt att beskriva en dag i en mening men ofta är mina inlägg eller dagen i sig kopplad till rubriken. Mina känslor. För det är inte så att jag har begåvats med talangen att komma på fina meningar som beskriver så mycket. Tyvärr. Och då får man ta det näst bästa.

Så nästa gång ni läser: försök komma på vad orden kommer ifrån? Det blir ju mkt roligare då :p

The other night dear, as I lay sleeping

Innan jag sover ska jag skriva ett inlägg om kvällens filmer.



Det började med den nya Indiana Jones-filmen. Först måste jag erkänna att jag inte sett någon av de tidigare filmerna för just denna genre intresserar mig inte och därför var det bra att jag hade med några som visste vad det handlade om. Och det var en rolig film som var spännande. Tills det att det kom massa aliens - då vart det lite väl mycket i en film som handlar om en arkeolog :p

Vi var klara med den runt 22 och då bestämde vi oss för att se en till film, en som Henrik tagit med. Det var Mississippi Burning. Och till en början var jag skeptisk för jag gillar inte Willem Dafoe men det visade sig att det var en mycket bra film om riktiga händelser i Mississippi under 60-talet och om de mördade rättsaktivisterna. Nu kan jag nog tycka att Dafoe är ok. :p


Nu ska jag sova, har tyvärr tvättid imorn klockan 07.00...

As we go on

Nu sitter jag i ett kolsvart rum. Brukar tända ljusen men nu hanns det inte med, har ju vart i köket sen 17 och pratat med mina korrekompisar :D
Klockan är kvart 19.16 i skrivandets stund men det känns som att det är läggdags. Men så är det att bo i norr...
Ska snart gå och träffa mina vänner för ikväll blir det filmkväll. Återstå att se vilken film det blir men mysigt kommer det vara...
Tell you later...


Like you imagined

Igår var det MTV Europe Music Awards. Och jag undrar för mig själv om jag börjar bli gammal?
Det var så töntigt, som att folk ville att de skulle säga något kontroversiellt. Jag tyckte dock om Kanye West och The Killers gjorde bra uppträdanden och att scenen var häftig. Men det blir bara jobbigt när Katy Perry försöker vara rolig, Jared Leto försöker säga något smart och alla verkar sådär jobbigt berusade när man inte självär det. Det är inte coolt tycker jag!

Fast det verkar som att artisterna gått ifrån att tacka alla i sin omgivning, nu nöjer de sig med att tacka fansen. Annat var det när jag var ung :p

Pieces of rainbow

Nu känner jag mig mkt lugnare...
Min kära smarta far har läst igenom tentan och tycker att den håller måttet vilken är en otrolig lättnad. Nu känner jag att jag har gjort det bra i alla fall. Vet inte om jag ska skriva ett exempel till från mitt liv?! Det är väl bara bra om man ska diskutera att man använder sig av egna erfarenheter? Jag ska i alla fall ha i Savage i det hela.

Nu bär det av!


Catch a falling star

Nu nu nu ska jag skriva lite tenta hade jag tänkt.
Wish me luck!

When I know the time is right for me

Det första jag gjorde när jag vaknade imorse var att slå på TVn. Vem vann? Vem vann? Obama vinner!!
Och jag tycker det ska bli så spännande att se vad som händer. För trots att USA inte är Sverige så påverkar det vårt land på ett eller annat sätt.
Jag är glad över att Obama har lyckats locka väljar, att han vann i Indiana- en så kallade republikansk stat sedan 60-talet. Jag är glad över att USA tillslut har lyckats få en färgad president, något som inte ens amerikanarna trodde var möjligt.
Jag är glad att han inte är en gubbe ;)


Somewhere over the rainbow

Nu har vännerna gått hem och det är dags för mig att sova. Snart.. :p
Idag har varit en jobbig dag och imorgon kommer det bli en till sitta-framför-datorn-och-glo-dag. Tur att vi ska ses i skolan och diskutera klockan 12, då får man i alla fall lite luft och umgänge. Tänker skippa föreläsningen imorgon, känner att jag inte orkar och jag vill faktiskt hellre bli klar med tentan vid det här laget. Men fy vad dåligt samvete jag kommer ha.. Jaja.

Imorgon när jag vaknar har också USA en ny president.
Jag hoppas att det blir Obama, verkligen. Men tyvärr vet man aldrig med det stora landet i väst och helt plötsligt får de spatt och röstar på McCain för att han är vit.. Ibland är amerikaner konstiga..:p

God natt alla!


As

Ibland blir jag arg på mig själv. Jag ska alltid vara den perfekta tjejen. Den som pluggar ordentligt och får bra betyg, den som aldrig misslyckas med något eller säger nej, den som gör allt i tid och allt rätt. Men det är okej att vara nere ibland, faktiskt. Inte för att jag känner mig nere nu men jag känner att jag inte orkar bry mig. På ett sätt är det jobbigt eftersom jag är så himla ambitiös hela tiden och jag får dåligt samvete av att inte göra som alla andra. Men jag måste lära mig att oavsett hur jag gör det så blir det ju alltid det bästa jag kan göra det till, det vet jag. Jag kan känna mig hur dum som helst då jag inte orkar jobba så mkt som alla andra men då gör jag det i min egen takt. Jag känner mig själv så bra nu att jag vet att det ordnar sig och jag är inte rädd för att misslyckas. Eller jo, det är jag. Det är det som är problemet. Men jag måste lära mig att det är okej ibland faktiskt och att man inte måste vara den perfekta hela tiden....

On a collision course

Jaha, nu har man varit i skolan och vänt då. Tydligen var lektionen inställd som vi så fint hade fått i ett mail igår. Klockan 22.10! Kan ju lugnt säga att vid den tiden satt jag inte och tittade min mail, jag hade hade vid den tiden slutat bry mig om plugg. Jag hade kväll, satt på msn och glodde på YouTube. Men tydligen anser lärarna att man ska jobba så sent på kvällen, även om vi faktiskt har "normala" arbetstider. Jag blir sur.

Nu ska jag nog slappa ett tag till i protest. Nämen skämt  å sido, jag vet att jag i alla fall inte kommer skriva hela dagen så då kan jag vänta med det till i alla fall klockan 11. Då ska jag ta tag i tentafråga två. Hjälp!

I'll be ready...

Ställde faktsikt klockan idag för att jag skulle kunna komma upp och skriva lite. Och vid halv 11 var jag igång. Och jag kan ju skriva ganska mkt på kort tid så nu har jag snart skrivit 4 sidor och jag har inte suttit länge alls. Men så opepp som jag är inför den här tentan har jag inte varit någon annan gång! Jag orkar inte, jag vill inte. Jag tycker det är svårt att få fram det jag vill säga även om jag måste säga att det funkar ändå. Dessutom känns den andra tentafrågan om artefakter och klass bara är ihoppkokad och därför känns det svårt att börja.

Nåja, jag har till fredagen på mig så det är ett tag kvar. Men det som är ovant med denna tentavecka är att vi har föreläsningar och lektioner mitt i tentavecka, Idag, på onsdag och på torsdag. Usch vad jobbigt det känns det med...

Fast, jag säger som så många gånger förr - jag blir klar i tid, om jag å måste sitta hela nätterna. På fredag är jag klar!

There’s nothing left for me to figure out


Jag råkade hamna framför en dokumentär om Dixie Chicks och deras väg tillbaka.

Jag blir så arg när jag satt där framför TVn. Är det verkligen yttrandefrihet om man inte får säga vad man vill för att man är en offentlig person? Det var en äldre man som bestämt påpekade att yttrandefrihet är en bra sak så länge de åsikter man framför inte är emot landet eller yttras inför landet och dess folk. Vad är det för konstig sak att säga? Och att artister ska "shut up and sing" utan att få säga de de vill. Många gör ju i alla fall det via sin musik! Och sålänge det gynnar landet, när det är något som är allmänt godkänt som en åsikt man r ha, då är det okej att säga. Det är så löjligt att bara för att Dixie Chicks påpekade sina åsikter om kriget så slutar folk att lyssna på deras musik. Låtarna är väl fortfarande dom samma? Det var väl musiken som gjorde att man gillade artisten från första början? Kanske är det bara jag som känner så?

Visst, de har ju rätt till sin åsikt, det finns ju något som heter yttrandefrihet, men när det kommer till att straffa någon genom dödshot för att hon uttryckt sin åsikt, då är det inte yttrandefrihet längre. Hur fri är man då?

Jag ifrågasätter vissa artister som personer men det hindrar mig inte från att säga att jag tycker om musiken.

A life that's so carefree

Nu har jag vart vaken i 40 minuter. Att sova till 11 är en ovanlighet för mig även om jag lägger mig 3 så jag är mkt nöjd med denna bedrift.

Kvällen igår var mkt trevlig
. Det började med förfest hos Micka. Vi var bara 6 för ovanlighetens skull och vi kom in på många "eftersnacks-ämnen". Men ju längre kvällen gick blev det fest. Grabsen ville inte ner på stan, tjejerna ville inte gå ut på campus. Så grabbarna for på NH medan vi fick skjuts av gulliga Emma ner på stan. Räddaren i taximörkret! :)

Väl inne på REX tog vi en öl, Mel tog en White Lady och vi satte oss i fotöljerna. Jes, vi hittade faktiskt några. Och där drog väl tjejsnacket igång. Det kan inte stoppas, vart man än är så är det som en liten gen som säger till. Kvällen avslutades på shlagergolvet (eller vad det ska vara) och vi sjöng så mkt och så högt att jag blev alldeles hes. Vi gick när Främlig drog igång, det säger ju att alla låtar var bra och att vi, i brist på luft var absolut tvungna att bege oss. Bussesan hem förgylldes av allas våran Reaggebusschaffis. Jag är faktiskt med i hans fanclub nu på Facebook nu..

Men nu är det nog dags att gå upp och få i sig lite mat. Ägg, mackor, juice, grönsaker...Yummy!!

These streets...

Det finns inte många låtar som faktiskt jag kan identifiera mig med. Men när jag flyttade till Umeå och när jag började "bli vuxen" spelade jag den här låten om och om igen. Jag kunde känna igen mig precis. Jag var inte längre barn, jag var vuxen med allt vad det innebär och jag var ny i Umeå.

These Streets
- http://www.youtube.com/watch?v=swIKGLqIitI

Cross the border,
Into the big bad world
Where it takes you 'bout an hour
Just to cross the road
Just to stumble across another poor old soul from
The dreary old lanes to the high-street madness
I fight with my brain to believe my eyes
And it's harder than you think
To believe this sadness
That creeps up my spine
And haunts me through the night

Life is good and the girls are gorgeuos
Suddenly the air smells much greener now
And I'm wondering 'round
With a half pack of cigarettes
Searching for the change that I've lost somehow

These streets have too many names for me
I'm used to Glenfield road and spending my time down in Orchy
I'll get used to this eventually
I know, I know


Where'd the days go? When all we did was play
And the stress that we were under wasn't stress at all

Just a run and a jump into a harmless fall from
Walking by a high-rise to a landmark square
You see millions of people with millions of cares
And I struggle to the train to make my way home
I look at the people as they sit there alone

Life is good, and the sun is shining
Everybody flirts to their ideal place
And the children all smile as a boat shuffled by them
Trying to pretend that they've got som space

These streets have too many names for me
I'm used to Glenfield road and spending my time down in Orchy
I'll get used to this eventually
I know, I know


These streets have too many names for me
I'm used to Glenfield road and spending my time down in Orchy
I'll get used to this eventually
I know, I know


Life is good, and the girls are gorgeous
Suddenly the air smells much greener now
And I'm wondering 'round
With a half pack of cigarettes
Searching for the change that I've lost somehow

These streets have too many names for me
I'm used to Glenfield road and spending my time down in Orchy
I'll get used to this eventually
I know, I know


These streets have too many names for me
I'm used to Glenfield road and spending my time down in Orchy
I'll get used to this eventually
I know, I know

You keep telling me so


Sen gör det ju inget att Paolo Nutini har ett sånt härlig engelskt uttal.

Has reflections in my mind

Igår var en mysig, pluggfri dag.

Träffade Karro nere på stan. Det var kallt och snöade. Men vi gick och fikade. Det är otroligt hur mkt man har att prata om även fast vi inte gått i samma klass sen i nian. Trevligt var det och efter fikat vart det lite att gå runt på stan och titta i affärer. Karro handlade lite julklappar. Det var mysigt att gå på stan. Det var kul att Karro hörde av sig om att hon skulle hit upp till Umeå :)
Sen for jag hem till Ålidhem. På bussen ringde Mel. Det vankades film hos Micka. Sprang in på ICA och handlade det nödvändiga som korren behövde sen blev det Love Actually, Mels goda brownies och té.

På kvällen blev det härlig tacokväll hemma hos mig. Alla hjälptes åt, köket var fullt av folk. Efter maten satt vi och snackade en lång stund. Det var det bästa på kvällen. Vi har kul tsm! Sen skulle vi hyra film, Några fick uppdraget att gå och göra det. Det vart 30 days of night. Hade sett den redan men ja, jag tyckte den var dålig redan då. Rekomenderas inte. Om man inte vill skratta åt konstiga vampyrer dvs.

Nu ska jag fixa mig, snart blir det prommis med Mel.