At last

Det är lördag och jag slappar. Grattis till pappa som fyller 54 år idag :)

Har varit på ICA och handlat lite och så har jag hämtat ut mitt pass med mitt visum till Sydafrika. Wow, det här händer verkligen! Är så pepp och ser fram emot det så mycket. Det ska bli så otroligt spännande och så kul att träffa de människor som kom att betyda så mycket i mitt liv under 1 år. Det kommer gå jättebra.
 
Just nu vill jag ge alla en stor kram.
Jag behöver inte oroa mig alls för jag vet att jag har de bästa runt mig som får mig att må så bra. Folk ställer upp, lyssnar på mina problem, skrattar med mig, gråter, dansar, festar. De finns där. Och ibland vet jag inte varför jag känner mig nere?

Nu ska jag läsa lite.

Fredagslista

Fredagen är snart slut och jag tänkte ge mig på en lista så här innan jag ska gå och sova.
Idag har det varit svårt att hitta på någon faktiskt men det blev till slut:

5 saker som får mig att längta till våren:

  • Solglasögon. Jag älskar alla sorts brillor, fast jag passar i lång ifrån alla.
  • Vårkläder. Att klä på sig måste inte ta forever och det är så snyggt med vårkläder.
  • Glass. Ser fram emot att gå med en god Magnum Classic i handen...
  • Prommenader. Dom är i och för sig alltid härliga men extra på våren. Luften känns "ny" och solen skiner, glänsande vatten - härligt!
  • Frihet. Efter dagar av vinter är det så härligt att känna sig fri från den mörka årstiden...

Purple rain

Efter en snabb vända på stan är jag nu hemma. Idag har jag läst en massa och jag har faktiskt hittat en del användbart :) Så nu är det bara att börja skriva. Och sen är det Sthlm nästa vecka för lite intervjuer. Det blir bra :)

Men nu är det fredag, vad jag har längtat efter denna helg!
Även om jag inte pluggat så mkt denna vecka känns det skönt att få slappa "på riktigt" eller vad man ska säga.
Imorn blir det fest. Det ska bli super.

Nu ska jag laga mat. Ikväll är det Så ska det låta här hemma hos mig.
Och så blir det en lista också :)

Okey go...

Bara för att klargöra en sak. Henke var inte full, bara väldigt glad kvällen till ära. Såhär glad var han:



Hoppas alla är glada nu :p

Here I am

Usch, jag känner mig så dålig. Inte blev det mycket plugg idag som jag hade planerat. Och snart är det kväll och då kommer jag definitivt inte skriva något heller.
På den postitiva sidan:
Jag har fixat möte på Etnografiska.
Jag har fixat möte med Nordiska.
Jag har skrivit lite och funderar över kommentarerna Pär hade.
Jag har beställt flyg.
Jag har mailat Pär.
Jag har kollat på den där United Nations Declaration on the Rights of Indigenous Peoples så nu vet jag att det nog är samma som Pär pratat om.
Jag har pratat med mamma. <3
Jag har läst lite.

Nu ska jag snart tvätta, lyssna lite mer på Kelly Clarkson och sitta med ett öppet dokument med namnet C-uppsats. Hejhej.

Pics

På en liten begäran kan jag lägga ut två av lördagens bilder:

Här är ni


Fin bild på mig och Emma.
Vlken osis att försöken att förstöra inte riktigt lyckades :p


We will remember

Vaccination: check.
Var uppe 7 imorse för att bege mig till sjukhuset. För en liten stund sen kom jag hem. Det är många som vill ta spruta.
Och jag behövde visst bara ta en! EN! Jes. Och jag behövde inga himla vaccinationer som turister behöver. Nice.

Nu ska jag snart skriva.

It's like you're a drug

Nu har jag sagt upp mitt rum. Utflyttningsdag: 2009-03-31. Det känns lite sorgligt :(
Fast jag ser fram emot vad som komma skall :)

God natt!

Oh happy day...

Nu har syster åkt hem och jag sitter här ensam i mitt rum. Funderar lite på uppsägningen av lyan men jag ska höra en sak med Emma sen när vi går och tränar. Här kommer dock en lite genomgång av vad vi har haft för oss dessa dagar:

Måndag:
Syster kom på morgonen. Vi kom hem till mig, gick och handlade och sedan gick vi en prommis runt campus med en lunch på Humhuset. Vi gick hem och slappade lite (båda var sjukt trötta!) sen for vi ner på stan och gick runt lite i lite affärer innan vi åt på Frasses (syster älskar Frasses :)). Sen blev det Bedtime Stories. Det var en helt okej film men bättre än det var den tyvärr inte. Fast jag tycker att det fanns vissa roliga inslag och Brand är ju bäst. På kvällen blev det återigen slapp och fika i korren.

Tisdag:
Jag gick till skolan för hadledning med Pär. Det gick bra. Ska ner till Sthlm en snabbis nästa vecka(aj, det svider i plånboken!) men det ska bli otroligt intressant också. I alla fall, gick hem och år lunch med syrran och sedan gick vi på museerna på Gammlia. Hade en del nya utställningar och dom var bra dom :) Efter det blev det hemgång, korvstroganof, semlor, fika med vänner och kvällen avslutades med glass, popcorn och en sammanfattning av Oscarsgalan på TV:n.

Onsdag: Sov så länge vi ville och vid halv 12 hade vi fixat oss och gick ner på stan i det fina vädret. Present till far inhandlades, en vattenkockare till korren köptes och sedan möte vi upp Emma och det blev fik på Schmäck. Mums. Sedan for vi ut till flygplatsen och medan vi väntade på systers plan tog vi en fika.

Det var så trevlig att ha syster här. Saknar henne redan!!
Nu ska jag fixa!

You are the reason why I'm thinking...

Idag är det fettisdagen. Syster är här och därför har det varit lite dålig uppdatering. Vi har just haft en trevlig fika med semlor och vänner. Nu sitter vi i mitt rum och degar framför TVn. Ska nog titta lite i hennes ELLE nu medans vi väntar på att klockan blir 22.

Jag återkommer imorn, när syster åker hem...:/

Don't look back in anger...

Nu har jag kommit hem från att ha suttit på Ume City Airport i mer än 3 timmar. Man blev lite mosig i huvudet efter ett tag ska jag säga.. Systers plan skulle komma först 13.40 men det blev försenat pga av tekniska problem. Jag satt kvar för annars hade det blivit hem och vända eftersom bussarna inte går så ofta dit ut. Det nya planet skulle gå vid halv 4 men sen fick det också problem. Det slutade med att de måste boka om vilket betyder att sister inte åker förens imornbitti :/ Typiskt :/ Fast man vet hur det är att vänta nu i alla fall, det har man ju gjort förr... Längtar tills imorn när hon kommer i alla fall.

Kan ju passa på att sammanfatta gårdagen. Det var en väldigt lyckad kväll med god middag och roligt snack innan alla gäster kom. Det vart till slut en rätt packad korre med massa folk.Trevligt! "Mina" gäster och jag beslutade att inte gå ut så efter lite snack på rummet blev det Baloo, Vänner och hemgång. Killarna var väldigt intressade av min Cosmo :) Erik agerade paparazzi under kvällen och tog endel kort. Men eftersom jag vill behålla mina vänner göra jag nog bäst i att inte visa dom här.
Resultat: Trevlig kväll :D

Nu ska jag dra mig till ICA, handla lite och kanske köpa nån mat eftersom jag inte orkar laga mat nu... Sen blir det boardgames med korren.

They're cool but twice as crazy...

Allt är fixat inför ikväll. Maten till korren är inhandlad och ligger nu i köket. Rummet är städat ordentligt och jag har plockat en massa men det behövdes. Nu är det bara för mig att hoppa in i duschen. Vet inte hur jag ska fixa mitt hår bara. Det är ju premiär för den nya frisyren festfin ikväll. Men det ordnar sig. Jag vet hur jag vill att det ska se ut, frågan är om jag får till det som jag vill. Ja, bäst att börja nu så att jag har lite tid på mig.

Ikväll ska jag btw pröva systemets Spring Edition Xide - Jasmine Peach. Spännande :)

Fredagslista

Jag glömde visst att skriva en fredagslista men jag antar att de flesta inte läser min blogg innan 10 på en lördag så ingen skada skedd.

5 saker som är mycket "roligare" än att skriva uppsats:


1. Titta på YouTube. På vad? Jaadu, massa strunt bara :p
2. Träna. Faktiskt en bra syssla dock. Beach 2009!
3. Titta på sport på TV. Det är ju både skidkytte- och skid-VM nu! Inte bra för plugget inte.
4. Läsa allt annat än litteratur som passar till uppsatsen. Just nu: Long walk to Freedom.
5. Äta. Undrar hur mkt man går upp under dessa veckor? Fast det kanske jämnar(?) ut sig med träningen...

Representations

Nu har jag suttit och läst om photografier tagna i Frankrike "post-war" så att säga :p. Mycket analys ägnades åt just denna bild:



Den är så fin. Så nonchalant men ändå så omtänksam. Me like.

Le Baiser de l'Hotel de Ville (och för dom som kan franska, jag vet att det ska vara ett "tak" över o:et men jag vet inte hur man gör det på datorn :p). Betyder i alla fall typ Kyss utanför Stadshuset.
Hur som helst är jag för tillfället helt såld på denna bild och jag vill ha den på min vägg(även om 1000 andra säkert också har det!)

With such illusions...

Men hjälp! Nu har det varit ett rån på Handelsbanken i lilla Nynäshamn. Scary!

They call me 'Stacey'...

Nu är jag uppe. Världens mensvärk och därför tänkte jag faktiskt plugga hemma idag. Hade planerat att gå till UB idag igen men jag tror att jag stannar hemma och läser lite istället. Skriva ska jag också göra så att jag har något nytt att skicka in till Pär på måndag. Söndag, måndag, tisdag och onsdag blir pluggfria för mig (sånär som på en handledning med Pär på tisdag morgon) eftersom min kära syster kommer hit och hälsar på lilla mig. Det ska bli myyys :) Men vad vill du göra syster?! Tyvärr erbjuder Umeå inte så mkt mer än att fika, shoppa,prommisar, plugga, träna och gå på bio... Har någon nåt förslag?!?! Vi ska i alla fall se Bedtime stories med Adam Sandlar och Russell Brand. Vi ska se innebandy också, heja VIB!! :)

Näe, nu ska jag fixa lite frukost innan jag ska börja läsa min intressanta bok. Älskar att man faktiskt får göra något man är extra intresserad av :)
Sen är det skidor på TV idag oxå. Det vill jag inte missa. Anders Södergren ser ju så spillivinkig ut att man bara måste heja på han :p Och Johan Olsson och de andra svenskarna så klart :)

Förresten, det bjuds på På Spåret-finalen hemma hos mig ikväll klockan 20, den som vill är mer än välkommen :)

Isn't happiness worth more...

Idag då? Jo, jag har varit i skolan och läst lite. Boken som det tipsades om på handledningen var toppen :) På förmiddagen postade jag iväg mitt pass och massa papper till Sydafrikanska ambassaden. Hoppas att jag får mitt visum.  På eftermiddagen vart det träning med Emma och Eve. Känns bra att komma igång.
Huvudvärken är så gott som borta nu och jag mår bra. Lite trött är man väl bara men det är som det ska :p

Juste, jag lyckades riva mig på nåt skumt sätt när jag skulle borsta ner ett hårstrå i handfatet. Hur som blödde det som in i norden från min knoge vid långfingret på vänster hand! Kunde inte få det att sluta! Och det är ju inte världens bästa stället att fästa ett plåser heller :p Men efter en härlig dusch hade det typ slutat så det var bra...


Nu har jag ätit lite glass och tittat på YouTube.
Natti!


Stuck

Åh. Idag får jag inte mkt gjort. Ska ta mig i kragen snart...
Och jag mår sämre nu igen också :/

Fast jag har tvättat i alla fall och plockat.

Well in fact

Jag har bara en liten kort fråga nu såhär på tisdagsförmiddagen:
Vad är det för fel på vår torktummlare?!?!
Nu när jag öppnade så var all tvätt fortfarande plaskvåt. Det roliga är att när jag gick därifrån kollade jag så att den vara på eftersom det har hänt förr att tvätten inte är torr när man kommer tillbaka. OCh efter som jag vet att jag är vimsig kollade jag extra noga denna gång. Den var igång, jag lovar. Men ändå är tvätten blöt. Nu håller jag tummarna för att den ska funka nu. Den brukar faktiskt torka ordentligt andra gången man använder den. Min slutstats är alltså:

- Någon stänger av den med flit för att jävlas.
eller
- Den är lite seg i starten.

Jaja, nog om det.
Nu ska jag skriva på min uppsats. Jag mår mycket bättre idag. Mycket bättre. :D

And your head feel twice its size...

Burr. Det är kaltt kallt ute. -27 sa Henke att det var imorse.

Dagsverke:
Har varit i skolan för grupphandledning och det gick bra, kul att höra vad de andra skrev om och bra att höra lite om vad man måste jobba med. Efter en snabbis på bibblan for jag ner på stan och hämtade ut mitt nya pass. Jag ser också jättesminkad ut. Plus att det ser ut som att jag har ett munssår vilket inte är fallet. Jepp jepp, nu ska men ha detta tills man är 30+ då, lika bra att vara okej nöjd. Nu: ligger i sängen.

Hälsa: Usch. Mådde piss imorse och när jag kom hem la jag mig bara ner i sängen och glodde. Skippar att träna idag för att jag hoppas på att inte bli sjuk. Usch.

Status i rummet: Kaos. Smutsig disk, ouppackad väska, kläder på golvet, hårproduktsflaskor på bordet, en trasig handväska i hallen, plattången på golvet, kort som hänger hur som helst på väggen. Mm, jag måset helt enkelt städa när jag orkar.

Nu ska jag titta på Big Fat Quiz of the Year 2006. Goth Detectives piggar kanske upp?


Back

Jag kom upp till Umeå och det var kallt och vitt. - 16°C sa dom på planet. Och kallt var det.
Har nu vart på MUSUM-möte och handlat en massa till mitt allt för tomma kylskåp. Om mindre än en timme ska jag möta upp Emma och Erik och vi ska gå och träna lite på gymet. Ska bli najs ;)
Sen blir det att skynda hem, duscha, äta och sedan bege sig till Mél en snabbis. Sen blir det korrefika. Det blir en del här på en gång men det är skönt det.

Imorn är det skola.
Nu ska jag fixa.

Way up high

Nu sitter jag på flygplatsen och det är väl snart ombordstigning. Om några timmar är jag tillbaka i norr. Jag har lite tråkigt så jag tänkte skriva lite så länge.

To do list:

  • Skriva ut saker
  • Kolla det där med gula febern
  • Duscha
  • MUSUM-möte
  • Kopiera CSN och biljett
  • Skriva ut Form 11
See you!

People get ready

Sitter här och ska snart på handboll med Jennie och kolla på "mitt" gamla lag när de möter Skuru. Ska bli kul att se lite handboll igen :)

Igår kväll var jag med Elin. Vi åt god kinamat (jag älskar friterade räkor!!!) och drack lite vin. Sen tittade vi på Melodifestivalen och ah. Dom var inte lika bra som förra gången men det var väl bra att HEAT och Måns gick vidare i alla fall. :) Det är mysigt att vara med Elin och till sommaren förhoppningsvis blir vi sambos :D Nu ska vi leta leta leta! Ska bli skoj!



Idag är det sista dagen här innan jag far hem till norr igen. Ska bli spännande att se hur kallt det är där nu :) Och hur kul som helst att träffa alla igen!!!

Lägger upp en mysig bild på mig och syster i bilen efter middagen igår bara för att jag tycker att den är så fin. Hon och jag kan i alla fall titta på Bg Fat Quiz of the Year och förstå humorn i det. "I took a bullet for my nan" :D


When the moon hits your eyes :p

För att det är Alla hjärtans dag idag tänkte jag lägga upp en bild på temat kärlek.
Det var min födelsedag och vi skulle fortsätta festligheterna hos Emma&Erik. I slutet av januari bör man veta att det kryllar av konstigheter i Umeå. Folk är utklädda och kanske lite väl påverkade av alkohol. Det kallas nollning (eller om man ska vara korrekt: inspark.. ). Hur som brukar dessa nollor få en massa uppdrag som de ska utföra på stan. Man är på sin vakt om det händer något skumt under dessa veckor.

I alla fall så var vi påväg till festen och vi hade kommit till Centrum. Två överförfriskande killar iklädda orange t-shirt kom bakom vårt gäng. Det blev väl lite snack antar jag, man vet ju hur man är när man har fått i sig nåt glas vin. Hursom kom det fram att de fick massa poäng till sitt lag om de fick fria till någon av oss. Och eftersom jag var födelsedagsbarn föll lotten på mig.

Bildbevis:



Jepp, så såg det ut när jag en kall vinternatt blev friad till av en läkarstudent :p

Oh, happy day

Igår var vi inne i stan och åt på restaurang. Hela familjen.  Vi börjar ju spridas med vinden nu så det är inte ofta vi faktiskt är på samma plats samtidigt så det var mysigt att vara med familjen <3


Min bror i ett nötskal! ;) Har jag någon "normal" bild på honom?!?!

Vi åt en massa god mat som jag tyvärr inte fotograferade :/ Men misströsta inte, efterrätterna förevigades och jag tänkte visa min smaskigt goda chokladfondant (fancy namn eller hur?!?! :p). Mumsgott!!!




Ja, nu sitter jag vid köksbordet och äter gelé-hjärtan. Gott!

Fredagslista

Det blev ingen förra veckan men denna fredag smäller det:)

Mina 5 favoritmaträtter:

1. Potatisgratäng, tjärlknul, svampsås och haricots verts. Yummy! Thats all I have to say about that...
2. Mammas romsås med kokt potatis och friterad fisk + en god sallad med olivolja på. Det är bara tråk att man blir så sjukt mätt direkt...
3. Stuvad sparris, omelett och korv ala mormorslunch. Åhhhhhh....
4. Hemgjorda köttbullar, lingonsylt och stuvad potatis. Gott!!
5. Taco. Sorry alla men taco kommer "bara" femma :p

Vem är det som gillar potatis?!?! :p

God natt!

Check my flow

Ni får ursäkta minen men jag år inte så photogenic...

My new do:


Morning has broken

Igår var det ännu en bra dag. Började på morgonen att jag försökte plugga lite men det blev bara lite. Bättre än inget i alla fall. Sen for jag ner till Nynäs där jag klippte mig hos Hélen. Blev bra det med. Mycket mycket kort blev det, måste bara vänja mig vid det :) Slänger in en bild som jag lovat sen för nu ligger jag i sängen, håret är ruffsigt och jag har min Ior-tröja på mig. Jag ska bespara er den synen :p

Efter klipperiet igår for jag återigen nästan in till staden Stockholm för att först möta syster i VH sen mammai Älvsjö. Vi hittade varandra tillslut sen åkte vi ut till Bromma där bror och hans klass skulle spela. Vi kom dit vid 6, dom skulle spela vid 20.30. Men det var ett litet ställe och vi hade tid att äta. Mumsiga pommes var det!!! :) Sen blev det efterrätt och kaffe.

Vi 20 i 9 började dom spela. De var tre olika ensamblar(?) och alla var hur duktiga som helst! Även om det var jazz som kanske inte är något jag lyssnar på så mkt så var det toppen. Bror var så duktig på trummor, man kan inte låta bli att bli lite stolt :D



Vi hämtade upp pappa på Gullmarsplan för han hade vart på hocki (Djurgården vann :/) Sen var vi hemma vid halv 12. Trött som få...

Nu är jag jättehungrig på frukorst så det får det bli...

You say you don't care

Nu är ännu en dag snart slut. Idag har mest tid av dagen spenderas i Stockholm och påväg/hem därfrån...
Vid 12 tog vi bussen till VH och sen tåget in till Söder där vi gick direkt till bion och hämtade ut biobiljetterna. Sen vart det lunch på Taco Bar, mums! Efter det gick vi runt och tittade lite i de få affärer som faktiskt finns där.

Vi såg Revolutionary Road med Leo DiCaprio och Kate Winslet.



Superbra! Till en början var den lite tråkig faktiskt men när man tänker efter var det nog det som var meningen. Det gjorde ont i hjärtat att se den och man blev så illa berörd. Kate och Leo var så duktiga på att förmedla en känsla som nådde utanför bioduken och flera gånger kunde man känna hur jobbigt det var för dom. Mycket mycket bra skådespel!!!

Sen blev det fika, tunnelbana och lite väntan på far innan det blev bilfärd hem. Åt god hemgjord pizza och har just sett finalen av Top Model. McKey vann vilket var okej...
Nu blir det mer fika.



There's a thought, now you decide

Nu sitter jag här med en stor kopp kaffe och värmer mig lite efter dagens äventyr i Stockholm. Gick upp tidigare än vad jag har gjort på länge och det slumpade sig så att jag kunde få åka med mamma till metropolen Ösmo och ta tåget som gick en halvtimme tidigare :) Sen vart det tåg i en timme och sen buss ut till Nordiska Museet dit jag kom just som dom öppnat. Gick runt där i en timme och 45 minuter. Var mest gamla utställningar som jag sett men en som hette Modebilder var underbar. Så fina kort!! Jag tänkte på Mélanie, hon skulle älska den(i sommare hey?!?!). Sen var det också en om typ porslin under 400 år, Dukade bord hette den... Kul att se. Sen gick jag ju såklart på Sápmi som jag skulle göra i studiesyfte också. Den var bättre denna gång faktiskt :) På 45 minuter hade jag tagit mig igenom den.

Sen tog jag bussen till Norrmalmstorg och åt på Donken innan jag for ut till Etnografiska Museet. Jag har faktiskt aldrig varit där, eller inte som jag kommer ihåg i alla fall. Kom in på en utställning om typ sånna som tagit med sig massa saker från världen till Sverige, Med världen i kappsäcken. I det rummet var det också om missionärer i Kongo och vad de gjorde och hur man lever i Afrika idag. Sen var det nån om den Skapande människan med massa föremål från hela världen. Visste ni t.ex att i NE(eller nån annan respekterad bok?!?!) heter det inte Aboriginer utan Australier. Blev lite konfys först när de pratade om de Australier men sen fattade jag :p Jag tror btw at jag såg en gammal klasskompis...Sen var det ju på Nordamerikas indianer såklart. Den var väl bra, jag älskar att titta på gamla kort och så men det saknades lite. Läs mer i min uppsats som kommer vara klar i april :p

Hursom var det en bra dag.
Nu ska jag slappa lite, sen blir det fika med tjejerna. :D



Och jag saknar alla era kommentarer :/

My eyes are not the first to cry...

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för den dåliga uppdateringen av denna blogg dessa dagar. Med en vecka här i söder finns det mycket att hinna med och jag har haft ett relativt hektiskt program. Sen blir det ju inte heller att man sätter sig och bloggar när familjen stökar i bakgrunden.

Idag gick jag upp min vanliga tid, d.v.s 8.30. På förmiddagen pluggade jag lite, var tvungen att byta plats ett antal gånger för solen bländade mig och gjorde datorskärmen svart. Jag hann också boka klipp till på torsdag :) Efter lunch for jag ner till Nynäs. Blev banken som sagt, en snabbis på bokhandeln, Hemtex, Lindex och Kicks. Sedan väntade jag på bussen. Borde för övrigt bli förbjudet att röka i busskurerna. Trevlig doft man får i frisyren, och ni som känner mig vet att jag har mycket och långt. Näe, usch! Och jag lovar, 50% av de som väntade på bussen rökte!
Kom tillslut hem i alla fall, efter att ha överlevt en färd med en 100 gymnasieelever. Näe, jag är inte bitter jag men ja, nu är jag nog vuxen, måste jag säga...

Nu på kvällen har Jennie vart här
. Vi tittade på Grease, det är r film. Så himla härlig musik och roliga danser! Sen pratade vi en massa också. Det är alltid kul att ses!

Nu ska jag sova. Imorn blir det Sthlm som gäller och då gäller det att vara i sitt esse. Museibesök står på schemat :)
Nu ställer jag klockan på 7.00. Godnatt!

Another

Idag är det finfint väder :) Och jag måste väl sitta här och plugga lite. Men bara förmiddag för sen ska jag ner till Nynäs en snabbis. Måste besöka banken och så... Det är "kallt" också...

Det jag skulle göra igår gjorde jag.. Eller halvt. Jag råkade stänga ner Internet när jag hade skrivit en massa i nåt stipendiumformulär så jag ska gör om det idag... Juste, *note to self*: ringa frissan!

Näe, nu börjar jag titta lite..

Today

Idag ska jag:
  • Kolla vad det finns för stipentium som jag kan söka.
  • Titta efter sommarjobb.
  • Åka till farmor och hälsa på.
  • Skicka lite sms.
  • Eventuellt hinna med att fylla i lite i Form 11. (edit 12.09 :p)
Men först ska jag duscha...

To paradise

Det var ju bra. Emilia och Alcazar gick direkt till Globen. Har en känsla av att Alcazars låt Stay the night kommer att spelas på dansgolven. Inget mig emot faktiskt. Gillade deras show, de är så proffsiga. Och Emilia var så söt och hade så fina kläder.

Nu ska jag snart sova. Jag har ont i magen. En av anledningarna är nog att jag är proppmätt! Frukost, lunch med bacon, ägg och potatis, paj på eftermiddagen och sedan något nytt som pappa hade lagat till till kvällsmat som var supergott. Efter det blev det ju som sagt en massa chips och Cola också... Man svälter inte här hemma inte. Jag tror kanske att det är dags att börja träna ordentligt snart igen, jag känner att jag borde det...Ser faktiskt fram emot att svettas igen :)

Natti natti angels. Höres imorn...

Singing song about the southways..

Nu har jag och syster och pappa vart nere på den lokala Konsum och handlat lite. Chips och dipp inför kvällens Melodifestival :)

Idag har vi tittat på Sweet Home Alabama och ätit mammas goda bärpaj med vaniljvisp och glass och druckit massa kaffe Sweet Home... är en hälig film. Sån kärlek vill jag ha!


Nu ska jag visa mor och far lite kort som jag tagit med min fina kamera.




I see skies of blue...

Igår var det begravning för min farfar och det känns jobbigt. Men begravningen var så himla fin.. Det var massa musik och ljust. Jag blir så stolt över min farfar. Han blev Sveriges yngsta rektor och jag skulle gärna haft honom som rektor. Han hade alltid massa roliga historier att berätta. Och hans fru sa att han var stolt över mig och att han sa det massa gånger. Jag blir rörd.

Det finns en bild som jag alltid tänker på när jag tänker på farfar. Det var säkert jag som tog den. Han och pappa står i vår köksöppning. Pappa bär bror som är en fyra år. Jag vet inte varför, men den bilden är farfar för mig.

Carry on

Nackdel med att föräldrarna bor i ett så stort hus:
Alla saker har en tendens at försvinna. Och speciellt i källarförådet där vi har hundratusen grejjer. Det är kuddar, tavlor, skidor, ett trumset, massa väskor. You name it!  Det kan ju också bero på att mamma och pappa har samlat på sig saker i drygt 104 år tillsammans plus alla puttinuttiga bebissaker och allt skit jag och mina syskon har samlat på oss under 22 år.

Nu ikväll skulle jag leta Sydafrika-kort men det är borta. Det kkan ta tid att hitta dom.
Men fram kommer dom nog tillslut. :)

Poisoning your fantasy

Nu har jag precis(eller för ett litet tag sedan) ätit middag med familjen. Har tittat lite på hur jag ska göra med visum etc till Sydafrika och allt verkar vara under kontroll tycker jag.. När jag kommer upp till Umeå igen ska jag fixa det. Fast det är lite krångligt också, det kan man ju inte komma ifrån.

Elin var här på eftermiddagen och vi fikade masariner och kaffe. Och så pratade vi en massa. Det var kul och jag blir glad av att vara med henne. <3 Vi är så bra :)

Och syster kommer med sin nya musik hela tiden. Eller sånt som jag inte har hört i alla fall :p Hon hade införskaffat Glasvegas nya skiva. Sådär tycker jag. Fast sen visade hon videon till Alicia Keys och Jack Whites låt Another way to die som är den "nya" Bond-låten. Hur bra är inte den då?!?! Och videon är så himla cool också :)


Say after me

Idag ska jag plugga och träffa Elin. Folket här jobbar och är i skolan och skriver nationellt prov. Lycka till syster!
Vet inte riktigt mer vad jag ska skriva nu, är ju än ganska tidigt på dagen så det kommer nog nåt.

Lägger in en bild från i lördags så länge...


Fina på REX

Grew up in a small town...

Nu är det en timme tills jag far till flygplatsen. Väskan är packad och maten har ätits upp...

Nästa gång hör ni från mig när jag sitter i mitt lilla gästrum hos familjen.

See you :)

Just a little bit...

Jahaja, nu är man hemma från vad som blev en heldag i alla fall. De olika "ämnena" kom och skulle få oss att välja dom till det tredje året. Det var konstvetenskap, etnologi, medie-och kommunikationsvetenskap, kulturgeografi, arkeologi, ekonomisk historia, idéhistoria och historia. Jag skippade det sista, som var nån zorts filosofi, för ah, jag orkade inte och de andra skulle gå så :p Det var hur som en intressant dag och jag är lite inne på att se om dessa kurser börjar på våren oxå eller om socialantropologi börjar på våren. Är sugen faktiskt att läsa historia eller nån sorts kulturegeaografiturism som verkade kul. Ska kolla upp det där tror jag nog... Annars kanske det blir skojiga saker senare i år :D




Nu ska jag sätta på hög musik och packa ner mina saker.

Ikväll bär det av söderut.

This is the story:

Okej, på allmän begäran OCH för att det faktiskt var dagens händelse ska jag nu förtälja historien om när Elin och Mikaela gick hem från skolan idag.

Det var snö ute och vi gick och pratade om allt och ingenting. En kille framför oss verkade just ha pratat med en grupp studenter och sedan fortsatte han att gå. Han hade en systemet-påse i handen, den var sönder och det stack ut nån sorts spritflaska ur den. Vi gick några meter bakom honom. När vi nästan var framme hemma (precis vid Tvistevägsbacken) vände han sig om och frågade om vi pratade svenska.

Jag och Micka förstod snabbt att den här killen nog inte var så onykter som man borde vara när klockan är 1 på dan. Och eftersom man brukar bli väldigt pratsam på fyllan (i alla fall jag :p) fortsatte killen att prata. Det kom fram att han hade fått ett brev imorse som förstörde hans liv.
Blablabla anhållen för mordförsök var det jag och Micka uppfattade.
Vi hajjade till och blev nog lite skrajja. Han fortsatte och berättade sin anledning till att ha hoppat på dessa killar.
Blablabla försökte våldta en tjej blablabla.
Nu blev det riktigt obehagligt. Va? Hade han försökt våldta en tjej?!?! Tusen tankar om att jag nog följer med Micka hem så att hon slipper gå själv med honom, att hon kan gå åt mitt håll för att slippa han etc snurrar runt i huvudet. Tillslut kommer det fram till att det är inte han som har försökt våldta någon utan att det var därför han hade hoppat på killarna, för att dom försökte. Han pratade om fängelse och skadestånd.
Micka svängde tillslut av med mig när vägarna delade sig och jag skulle svänga höger. Liten omväg men hur som vill man ju inte gå med någon som är anklagad för mordförsök plus full.

Har han dock förhindrat en våldtäkt ska han all credd i världen.
Men det var mycket obehagligt tyckte vi.
Sverige har ett skumt system ibland, oavsett.

I just can't get enough...

Sitter just och tittar på det supersvåra super-G:t som Stig Strand uttryckte sig. Tyvärr gick det inte alls bra för Jessica och Anja men det är i alla fall lite spännande att titta på. Just nu leder Vonn. Det är bra det :)

I skolan idag var det lite genomgång inför uppsatsen och vi "fick" handledare. Jag fick Pär jag, det är bra. Sen var vi på UB och kollade i B-hyllan (museologihyllan med andra ord). Hittade en bok som verkar så himla bra och precis tar upp det jag vill titta på :) Är dock 10 år gammal men jag kan ju i alla fall titta i den tycker jag nog... Perfa, nice :)




Nu ska jag fortsätt kolla skidor.
Tjingeling så länge...


This time...

Usch, jag hade ingen bra natt. Först kunde jag inte sova. När jag väl hade somnat vid halv 2 så vaknade jag vid 8 och var typ nervös. Vet inte varför...Blä...
Fast nu spelar dom 3 from 1- Nickelback och det är ju en bra start på dagen :)
Och snart är det dags...

I'm gonna pop my pills from a pez-dispenser
Rockstar - Nickelback

I was born by the river...

Jag har egentligen inget vettigt att skriva nu men eftersom tiden segar till fika och Vänner tänkte jag skriva ett litet inlägg. Vart det bär vet jag inte alls.... :p

På onsdag far jag hem till mor och far och syster i mer än två veckor.
Det är låååååånnnngg tid det att vara "hemifrån" och alla kompisar och livet här uppe. Jag och Mél satt och pratade om att vi kanske ska plugga i Stockholm till hösten. Socialantropologi är ju egentligen det jag vill göra. Det som talar emot det är ju att jag vid det här laget har vant mig så pass att bo själv att det skulle kännas en gnutta konstigt. Att vara hemma under sommaren är en självklarhet för mig. Dock känns det lite skumt ibland att efter 2 år flytta "hem" igen. Missförstå mig inte, det klart att jag älskar att vara hemma och attt träffa alla mina kompisar och familjen. Men jag vet inte vad det är. Kanske för att detta är mitt liv nu och det känns som att jag klarar mig själv. Jag trivs här i Umeå även om det finns folk hemma som jag saknar till tusen och som ibland behövs på annat sätt än genom telefonsamtal eller sms, för sån är jag. Jag vet inte...

Men det blir Socialantropologi till hösten, det är jag säker på
. Jag kommer att åka och hälsa på här i Umeå, det kommer jag... Och om ett år kommer jag väl sitta här och skriva att det känns skumt att lämna livet där hos mamma och pappa igen. Första dagen i Sydafrika var en av de värsta, jag ville bara hem. Men redan andra dagen längtade jag aldrig, under de 51 veckor jag var där, hem på riktigt. Konstig man kan vara ibland..
Jag gör det bästa av situationen, sån är jag bara. Och jag har lärt mig att livet blir så mycket rikare då. För nu har jag folk här och där som jag verkligen uppskattar och bryr mig om :)

But now it isnt true

Jag har just tittat upp lite om visum i Sydafrika och jag vet inte om jag behöver det ens. Tydligen får svenskar vara i landet på ett business permit upp till 90 dagar. Men jag vet inte riktigt. Annars blir det lite brått att skicka in papper och så för det ska vara inne minst 6 veckor innan man åker. Och jag kan ju inte hämta ut mitt pass förens den 16 februari och då måste jag skicka det direkt ner till Stockholm och ambassaden. Men det ska nog lösa sig. Har ju faktiskt en vecka där så och om jag skickar rekomenderat tar det kanske inte sån tid?! Aja, får prata med mamma om det...Allt går att fixa :) Vill ju inte att det ska bli nå problem med det dock... Jaja..


Så idag då. Var i skolan ett tag, gick igenom synops och så. Sen for jag och Emma ner på stan för jag skulle fixa passet som sagt hos polisen. Vi missade just bussen som gick dit och jag trodde det var jättelång men det visade sig att det bara tog en 10 minuter att gå dit. Så nu har jag fixat ett nytt pass i alla fall. Sen vart det Tehörnan innan vi for hem och gick på ICA(som vanligt:p)... Träffade Mél där, det var trevligt :)

Nu sitter jag här. Vet inte om jag orkar börja med uppsatsen, vore bra men jag har en liten jobbig huvud/bihålevärk så jag tror inte att jag orkar att sitta här framför datorn mer nu.



Knock on wood

Söndagen blev inte så slapp som man skulle kunna tro. Har just vart hos Eve, druckit lite té, snackat lite skit och tittat på Girlicous och sågat dom ganska mycket. Innan dess var jag faktiskt på en promenad, helt själv, i det fina vädret. Tyvärr hade jag typ inga batterier på min mobil annars hade jag tagit lite kort.

Nu sitter jag och tittar på handbollsfinalen, har en tvätt i maskinen och kokar lite potatis(vuxenpoäng?!?!). Magen skriker efter mat! Senare blir det städning av korren och finslipning av det sista på synopset. Vi har fått en ny kille i korren btw.. Jag har inte pratat med han alls mkt men han verkar trevlig i alla fall...

Nu ska jag titta runt lite...

Me and some friends...

Okej, gårdagen vart mycket bättre än vad jag trodde att det skulle bli. Måste erkänna att jag var lite opepp och depp under dagen men efter falukorv och makaroner och en dusch var jag på bättre humör. Mötte upp Eve och Grace i centrum för att sedan gå till Mattias. Det var final i Körslaget och dagen till ära hade både jag och Emma klätt oss i lila. Och Bollnäs vann :D Mycket bra, mycket bra...Sen blev det brått. Eve ringde från "sin" fest. Efter lite dividerande om vad, hur och när klädde vi på oss ytterkläderna och gick till Maria, där Eve var på fest. Det vart jag, Emma, Henke och Mattias. Vi sprang till bussen vid halv 11 och sedan var vi påväg ner på stan..


Bussbild


Vi sprang lite från Vasaplan till REX också och vi behövde inte stå i kö så länge innan vi var inne. Drack en P2 och dansade en massa. Träffade Erik och hans kompisar där inne och efter att vi tappat bort oss, några åkt hem och våldgästat Micka så hamnade jag, Emma, Erik och Co på Subway innan bussen skulle gå. 02.20 kom vi iväg med bussen, 03.00 la jag mig för att sova efter att ha ätit en sub.
En så himla kul kväll. Det blir oftast bäst när man är opepp. Synd bara att inte alla kunde hänga på :



Och jag är så glad.
Det var jobbigt men nog inte så jobbigt som jag hade trott att det skulle bli. För jag visste att det skulle ske. Och jag är så glad att jag inte bröt ihop när jag kom hem. Att jag inte tappade talförmågan helt när vi sågs. Att jag kanske såg det annorlunda nu. Jag kunde vara jag och det var ett viktigt steg för mig tror jag. Det är inte där skon klämmer..