Nu får det vara nog!

Om jag ska klara det här, som jag vill över allt annat på jorden, måste jag sluta hänga upp mig på småsaker!

We will still be

Min dag började med frukost på sängen som Elin och Jocke hade fixat. Så fint med ljus och hjärtformade gurkskivor :) Lite senare blev jag uppvaktad med sång över Skype, you make me so happy, innan det var dags att gå till jobbet där jag fick en nybakad bulle och kaffe... Stressade hem efter passet och började förbereda tårtor. Mamma, pappa och syster kom vid halv 2 då de hjälpte mig med det sista så att jag kunde byta om. Det var väl tur det för annars hade jag aldrig hunnit!!!

Vid 2 kom Jessica, Linnéa, Yennipher och Martin för att gratta och jag fick fina och gulliga presenter. Fick även använda min nya vattenkokare som jag fått av E och J på morgonen. Cupcaksen (hehe) blev mycket lyckade och tårtorna vart fina. Efter ett tag kom Jennie förbi och bjöd på Grease is the world och lite smycken... Vår film!!! Så fick jag ju också ett skärp, nya glasögon och en jättefin tröja av familjen. Tyvärr fick jag dubbla vattenkokare men jag ska till Åhlens och spana imorgon...
Jag är lyckligt lottad!

När alla hade begett sig hemåt satte jag mig för att glo på TV och kände mig lite ensam innan E och J kom hem efter en utflykt...
Det var en lyckad dag och jag är numera en glad 23-åring...

And every once in a while a GET to sit back and enjoy the view :D

Efter en slapp helg och en helt underbar födelsedag är det nu måndag och dags för vardagen. Och med det menar jag att jag måste läsa!! Jaja, ska sätta mig vid köksbordet nu, med en kopp té och min tjocka Antrhopological Theory och läsa om Joking Relationships. Just nu känns det inte så lockande men jag lär mig en massa och det är huvudaken :)
Belönas med fika framför TVn sen...

Och jag känner mig lugn i kroppen. Allt funkar bra och jag inser att det visst inte är något fel på mig (till slut efter att Elin försökt banka in det i min skalle :p).


Later!

Piece of me

Klockan är inte mycket och jag känner mig redan redo att sova... Jag har en såndär jobbig huvudvärk som vägrar ge sig. Den är inte tillräckligt stark för en Ipren men tillräckligt irriterande för att störa. Så jag tänker sova bort den för imorgon ska jag vara fit for fight. Det är ju inte vilken dag som helst och jag har förberett med en kyl full och redo för tårtbak.

En gullig liten pall på ett gulligt café i Åre

Natti!

Where dreams are made...

Sista dygnet som 22-åring är här och även om detta år överenstämmer mycket med 2009 tänkte jag i alla fall göra en liten resumé av mitt tjugoandra år...

Det var då jag skrev C-uppsats i Museologi och fick högsta betyg.
Det var då jag åkte till Sydafrika och praktiserade på Robben Island.
Det var då jag mötte min livs kärlek.
Det var då mina vänner här och där betydde ännu mer.
Det var då jag flyttade från Umeå.
Det var då jag flyttade till Nynäshamn.
Det var då jag hade ett extrajobb och pluggade på som attan.
Det var då jag ibland hade svårt att få tiden att räcka till och min kalender blev min ständiga följeslagare.
Det var då jag saknade lite extra mycket.
Det var då jag kände hur ont kärlek kan göra.
Det var då jag kände hur härligt kärlek kan vara.
Det var då mitt självförtroende blev bättre.
Det var då jag började på Stockholms Universitet och började läsa Socialantropologi.
Det var då jag lärde mig massa.
Det var då jag grät.
Det var då jag skrattade hysteriskt.
Det var då jag inte hade några pengar.
Det var då jag längtade.




Nu ska jag städa lite innan syrran kommer hit. Trots att jag ibland försöker vara hemmafru lyckas jag aldrig till 100% och syster yster är ett bakgeni så med hennes hjälp ska det nog gå :p

Later!

I'm the kid that falls

Efter ett jobbpass, lite TV-tittande och pratande med LJ i telefon är det nog dags för mig att krypa ner i sängen. Så då är det väl bara att sova då och DRÖMMA antar jag..
Natti...

Free

Nu är jag lite trött... Kom hem från det slöaste jobbpasset på mycket länge. Löjligt lite bokningar och jag sålde inte ens slut en kanna kaffe. Så kan det gå ibland.

Idag var jag i skolan och träffade den nya seminaregruppen för att diskutera sociala fakta och historisk partikularism (vilket jobbigt ord det är då!!). Verkar som en bra seminaregrupp och jag ser fram emot den här terminen :)

Hemma i Nynäs träffade vi Fia för lite lunchning och det var trevligt...

Näe, nu orkar jag nästan inget mer, lite babbel det blev men ja, det är kul att skriva :)
Natti!

Checkmate on my shoulder

Åh, myskväll med pizza, Sex and the City och lite choklad. Nu sitter vi i köket och lyssnar på Gavin DeGraw...
Allt känns toppen :)

Har pluggat lite nu på kvällskvisten och jag måste säga att det är så himla kul!! Vem skulle tro att sitta och läsa en text från 1920 skulle vara det men när man fattar är det sååååååå kul :) Jag ser fram emot denna kurs!


Avslutar med en bild från vackra Hermanus:



Natti!

Big lights will inspire you...

Inom kort ska jag till Kvantum och handla lite med Elin.
Intro till nya kursen idag kunde inte vart bättre, jag känner på mig att jag kommer lära mig en hel del detta moment!!!

Vi hörs senare!

Tills dessa lämnar jag er med en låt som just nu spelas varm på min dator :)



Å jag håller tummarna för att jag snart får åka dit!

Theres nothing you can’t do

Idag tog jag en härlig sovmorgon och en lång frukost. Alldeles själv. Det var mysigt för en gång skull och jag satt med kaffe och mackor och tittade på Sex and the City. Men sen kommer ju tänkandet igång och då kunde jag inte sitta där längre utan var tvungen att ta tag i saker. Ska inom kort ringa ett par samtal sedan ska jag knata ner till banken, måste beställa ett nytt VISA-kort. Mitt börjar se för använt ut och snart funkar det nog inte längre så det är dags. Ikväll blir det jobb, som vanligt... Men det gör underverk i min plånbok och det behövs med en telefonräkning som inte är att leka med. Men vad gör man inte för kärleken :p Fast jag är ju student så jag ska kolla upp om det inte finns något billigare alternativ.

Nope, nu ska jag ringa lite...
Later!

I just think about the things that you do

Sometimes I close my eyes and I can almost feel your touch. A hug when I'm doing the dishes, a hand in mine when I'm watching TV, a kiss when I'm leaving for work...

Oh, how I long for these moments to be for real.



On the cover of a magazine...

Trots att min plånbok inte är allför välfylld just nu drömmer jag mig bort, någon månad sådär då jag kanske kanske kan införskaffa ett par nya skor... Och även om jag är en skoälskare fylls min garderob av alltför många svarta skor så nu ska det bli ordning på detta. Har lovat mig själv att nu är det bara andra färger som gäller ett tag för visst är det lite kul med en färgklick ibland:)

Å just på detta temat hittade jag ett par skor på Nelly.com som bara är så jag och som jag inte kan få nog av... Cravings! Hoppas att denna månad går FORT :p



Nu ska jag sova. Tröttheten och lite huvudvärk smyger sig på...

Natti!

Syskon

Asså, vi är så himla kul...

Uh ah ah, you must neva ;p







As we walk in fields of gold...

Tentan inlämmnad, pju....

Tre noteringar såhär en fredag...

1. Jag hade inga kaffepengar idag och jag var så otroligt sugen där jag satt på tåget. Attans tänkte jag... Men gissa vad?! Jag hade visst en gratis kaffe på 7eleven.... Oh, thank heaven :p
2. Det var ju hur vackert som helst påväg från tunnelbanan till skolan imorse. Det var fortfarande mörkt och träden var täckta av snö... Vackert!!
3. På radion sa de: "Alla pendeltåg ska gå som de ska dock är avgången 7 nånting nånting från Västerhaninge till Nynäshamn inställd och avgången 7 nånting nånting från Nynäs till VH är inställd". Trevligt att tågen på Nynäsbanan också räknas in i kategorin alla pendeltåg. Eller?!?!

Later!

Caught in...

Jahapp, nu var det dags att sove tror jag minsann. Tenan känns väl så klar som det kan kännas, man är aldrig nöjd och jag försöker jobba med mitt inte alltför akademiska språk men jag hoppas att det går framåt. Ännu har jag inte bestämt om jag ska ta med tentan och lämna in eller om jag ska skicka den senare under dagen via mail. Vore ju faktiskt skönt att ha lite extra tid att titta igenom så man kanske ska uttnyttja detta när man faktiskt får? Klockan ringer 5 imornbitti. För sista gången på mycket länge!!! :) På tisdag börjar Socialantropologi II och då blir det inga tidiga dagar på iaf några veckor...

Åh, livet känns alltid på topp när man har lämnat in sin tenta. För några timmar behöver man inte tänka på funktionalismen, Malinowski, böcker eller begrepp. Dessutom verkar den nya kursen än mer intressant!! Håll tummarna för att jag är en av de första till kvarn och får läsa Communication and aesthetics, skulle ju passa mig som blivande museitant perfekt...

Näe, sova var det!! Natti!

Och tack för alla fina kommentarer.
Det är sådana som får mig att inse att jag aldrig är riktigt ensam...

Alone with my own thoughts....

Jag brukar sällan använda ordet hata men det här är ett stort undantag för det är så att jag har kommit fram till att jag hatar att vara ensam. När jag är ensam kommer alla tankar flygande och jag kan inte ta mig ur dom hur jag än försöker. Dessa tankar får mig att bli ledsen, för det är nästan aldrig några roliga små funderingar som rör sig i mitt huvud när jag ligger ensam i soffan. Näe, det är sådana som gnager och som jag egentligen vet inte är sanna men som jag för allt i världen inte kan koppla bort. Det känns lite smått patetiskt att jag som snart är 23 inte skulle kunna vara ensam. Jag vill ju kunna ro om mig själv och inte vara så beroende av andra för mitt eget välmående. Jag vill inte dra ner andra genom att jag själv får svackor när jag ligger och gråter hela tiden.
Så nu har jag lovat mig själv att det inte får vara såhär längre och att jag ska ta itu med detta!!! Är det någon som har något bra förslag?

I can feel it!

Nu ska jag sova men det är ju inte alltid man har lyxen att använda mors och fars trådlösa internet som fungerar ljusår snabbare än min doink så det gäller att passa på. Iaf inte tills nästa gång jag är på besök :p

Idag har inte många fingrar lyfts.
Efter att ha kommit hem inatt och somnat sent blev det en sen morgon också. Vid 13 kom jag och mamma iväg till Kvantum och sedan på en snabbvisit hemma hos moi och Elin för att hämta lite papper och packa upp väskan. Imorn ska jag till en neorolog som ska försöka skriva ett intyg åt mig att skicka in till försäkringsbolaget. Får se hur det går men man måste ju börja någonstans...

När vi kom hit igen fikade vi en snabbis och sedan vet jag inte riktigt vad som hände? Jag bänkade mig framför datorn och mamma städade bort lite jul. Pappa kom hem efter att ha kört bror till skolan. Sen blev det god middag, Sportspegeln och Damernas Detektivbyrå innan jag hamnade i min nybäddade säng.
Imorn ringer klockan tidigt. Natti!

Let me be the one...

Tillbaka! Förhoppningsvis ska bloggandet bli bättre men tyvärr är detta en vecka som kommer att bestå av en ytterst osocial Elin som sitter och pluggar...

Här bjuds på lite bilder från härliga Åre iaf.
Med -30°C vissa dagar, ett skadat knä, brors brutna handled och systers iskalla tår lyckades vi ändå ha en trevlig vecka med kortspel, mat, varm choklad och framför allt skidåkning.

Later!


Himlen är oskyldigt blå...

Idag var det kallt här i Åre. Det varierade lite men medeltempen låg väl på -20... Burr!!
Det går bra att åka :) Förutom att jag gjorde illa knät idag när backarna mot slutet av dagen antingen bestod av högar av lössnö eller blankis. Hoppas att det blir bättre snart...
Fint väder har vi iaf :D Det är helt sjukt hur blå himmlen kan vara och hur vit snön är.
Nu ska jag gå ut till familjen och äta något.. Det är det man gör i fjällen. Äter och åker skidor. Och festar förstås...

Att jag egentligen borde plugga är en annan femma :p

Gladast är nog räven...

Sitter på tåget påväg till Åre... Vi har åkt 3 timmar, har 4 timmar kvar. Börjar bli lite rastlös men vi har fått lite fika i oss. Plus att det finns massa gulliga små barn här :)


Men lika glad för det är jag...