Helgen som var...

Då var det dags att uppdatera lite här tror jag :)

Helgen har spenderats i bilen, i Helsningborg, hos föräldrarna och här i Nynäs.

Åkte ner till Helsingborg på torsdag kväll men inte innan vi hade födesledagsfikat med Elin som fyllde år :) Sen tog jag och syster tåget till mammas jobb. Pappa körde bilen och vi var framme i Helsingborg på sent på kvällen.
På fredagen var det dags för begravning. Det var jättefint... På kvällen blev det lite släktmiddag med många släktingar. Det var mysigt.
På lördagen gjorde jag och syster och pappa Helsingborg innan vi träffade moster och kusin för lunch. Bror åkte tåg hem tidigare. Vi var uppe Kärnan, en fästning/borg där man försvarade H-borg och som var väldigt gammal... Tog en massa kort över på Danmark och Helsingör och slottet. Och så lekte vi lite med självutlösaren. Efter det gick vi i hamnen. Mycket historia i den staden!!! Sen blev det som sagt lunch och fika innan vi kom iväg hem mot Sthlm vid 5-tiden. Var helt slut när vi kom hem och sov gott.
Söndagen spenderades hemma, tittandes på Arn innan jag åkte hem och slappade.

Imorse var det en tidig dag. Föreläsning i skolan och jag och Maja var tvungna att sitta långt bak, som var en helt ny upplevelse!! I alla fall så läser vi boken The spirit catches you and you fall down. Den är såååååå bra och handlar om kulturkrockar. Denna bok kan jag faktiskt rekomendera till alla, även de som inte läser Socialantropologi.

Nu tänkte jag ta det lugnt ett tag, sen läsa lite till, äta och jobba...
Jag lovar att det inte dröjer lika länge til nästa inlägg! (och bilderna funkade inte att ladda upp nu :()

Kort och koncist

Nu är hösten verkligen här.
Imorse när jag gick till jobbet regnade det och det har fortsatt hela dagen nästan. Jag har suttit inne och läst och pluggat en massa medan Elin och Emma bakade goda Kärleksmums i köket :)

Dagarna har fått rutiner. Jobb och skola. Nu ska väl helgerna bli lite strukturerade också. Jag känner för en utgång om inte allt för länge.

Snart är det september och nedräkningen har börjat. Jag längtar längtaar längtar tills han kommer och till att jag får krama på honom.

Kanske har tid och råd att åka upp till Umeå och hälsa på där också?


Och vips är det jul :p Vad önskar du dig då? Är ju nästan redan dags att tänka på sådant ;)

Extas

Två dagar har gått och jag trivs som fisken i vattnet. Jag har hittils haft två föreläsningar och båda har verkligen motsvarat mina förväntningar. Litteraturen är så otroligt bra att jag inte kommer att ha svårt att ta mig igenom den. Dagens föreläsning handlade om Historia och Emilé Durkheim hade sådana teorier om samhället och religion att jag blir glad. Glad för att jag tycker att det är otroligt bra åsikter.
Klassen är megastor och här är det inga klassrum inte utan stora föreläsningssalar. Föreläsaren som vi har haft nu är hur bra som helst och ger relevanta exempel och kopplar det till dagens samhälle. Sånt tycker vi om...
Stockholms Universitet är stort men jag trivs.
Träffade Mél igår för en lunch och lite stan. Så glad att du är här, har så kul med dig!!!

Åh, jag är kanske för positiv men jag kan inte låta bli!! :)

Skolstart

Idag är det sådär alldeles jättefint väder även om det blåser lite. Så jag tänkte ta mig ut på balkongen efter det att jag gjort mina husmorsysslor. Läsa står på schemat, Social and Cultutal Anthropology. Imorn är det första föreläsningen som gäller. Känner mig kanske lite ringrostig för det var ju i början av januari som jag faktikt hade en sådan. Men det ska nog fungera toppen, block är innförkaffat liksom pennor (svart bläck, vad trodde du :p). Sen blev jag kär i en kalender på bokhandeln här i Nynäs och redan nu har sidorna blivit fyllda.



Jag älskar att organisara. Sen om det håller eller inte återstår väl att se :p

There will be blood

Dramatisk rubrik må jag säga. Men nu sitter jag med mitt ringfinger på vänsterhanden i plåster efter en otäck incident. Låt mig berätta... Känsliga läsare varnas :p

Jag kom på att vi hade två potatisar i kylen så jag tänkte att det vore ju bra att äta upp dessa eftersom de ändå inte räcker till oss båda. Sagt och gjort. Potatisarna skulle skalas. Till detta vill jag tillägga att det faktiskt var premiär för mig att använda potatisskalaren(som finns i detta hushåll, jag har skalat potatis förr...). Hade hunnit skala halva potatisen när jag helt plötsligt slinter med handen (höger såklart!!) och skalar mig lite fint i fingerspetsen. Eftersom jag hade rinnande vatten såg det inte så farligt ut till en början med men efter ett tag började blodet rinna... Vad gör jag nu?! Jag rusade in på toan och fick tag i lite toapapper som snart blev rött. Med fingret i munnen och med en blodsmak som spred sig så letade jag febrilt efter plåster. Och vi hade massa plåster vilket borde ge lite vuxenpoäng tycker jag ;p. Hur som, då det var som en flik på fingret och man tenderar att blöda mycket så var det ett stort mission i sig att få blödningen att sluta. Jag satt som ett fån med handen i luften och det blödde mindre... Tillslut lyckades jag trixa på plåster. Pju... Nu är det lite ömt men annars är allt super.

Och hur gick det med maten då undrar ni?!? Kokt potatis, vändstekt ägg, stekt lök, bacon och skinka med ketchup och stark senap. Mums!

Jag klarade det!!

Oj, nu blev jag överraskad men mycket glad :) Nu kan jag börja leva ordentligt igen...
Tack mamma och pappa och Elin och alla andra som har fått stå ut med mitt fattiga tillstånd under sommaren.

2009/08/21

Sitter här lite slut efter ett hektiskt jobbpass. Nu ska jag snart iväg och fika med tjejorna :)

Och vad Bolt är härlig! Fatta att sätta världrekord på både 100 och 200 meter med 11 hundradelar!
Det är ju väldigt väldigt bra :)




Nu ska jag hoppa in i duschen så att jag får bort senapslukten :p

Magen är viktig...

Ibland förstår jag mig inte på min mage asså!
För några dagar sedan åt jag och Elin lax och ris vid 3-tiden. Jag blev hur mätt som helst! På kvällen vid 8 tog vi två mackor, lite mjölk och gifflar. Dessutom poppade jag popcorn.
Tror ni ändå inte att jag vaknar på natten av ett sug i magen?!?!

Ja, och nu har jag just ätit mat och jag känner mig fortfarande lite hungrig... Hm?

Kan det vara för att jag har börjat göra av med mer energi på dagarna? Min mage är väl van vid mer mat om jag gör mer saker. Frukost, ordentlig lunch och en stor middag... Dessutom måste jag nog handla hem bananer tror jag.. Och kanske äppelsmos till gröten jag äter på morgonen... Det blir bra det...

Nu var det nog om min mage ;p

One day

Nu har jag jobbat idag, ska tillbax ikväll oxå... Pengar Pengar!
Elin har varit en riktig hemmafru och städat en massa och lagat god mat :) <3

Igår var jag och sambon ute på prommis i det ganska fina höstvädret. Vi var ute 1 och en halv timme och vi tog oss runt RIngvägen. Våra ass kommer att bli snygga!!! Tråkigt att det är höst nu bara :p

Vad ska jag mer skriva?!?!
Later...

Release me

Nu sitter jag här, proppmätt och lite trött med en kopp kaffe.
Dagens start på Universitetet gick bra :) En av mina kompisar från högstadiet ska läsa Socialantropologi också så vi höll ihop... Mycket nytt är det att lära sig och jag blir smått stressad men det ska nog bli bra...

Noterat:
- Vi är många fler än på Museologi (ca 120 st!!!)
- Ja, toaletterna är fräscha, inga bås och inget klotter här inte...
- Det tar bara 5 minuter med T-banan.
- Schemat ser helt okej slappt ut.


More to come...

First day of school

Nu ska jag på upprop... *Biter på naglarna*
Wish me luck!!

Ute på landet

Efter en orolig natt med fyllesamtal och sms från en gullig man tog jag mig upp vid 9 och fixade mig till det att Jennie och hennes mamma hämtade upp mig vid 11-snåret.

Har spenderat en heldag ute på Lisö för att fira hennes födelsedag. Vi var inte många men jag fick träffa hennes kompisar och det blev supergoda grillspett, potatissallad, såser och gott vin till middagen. Efter det var vi mätta och belåtna men vi kunde ju inte missa efterrätten. Glass, chokladsås, banan och marränger :) Mums... Efter det vart det lite snack om filmer och sexuella attraktioner och konstiga fetischer.
Fråga till 118 100: Finns det kvinnor som tänder på bilar?
Svar: Ja, det finns både manliga och kvinnliga pyromaner. Det finns ca 100 pyromamen i Sverige.
Där fick vi oss ett gott skratt :)


Det var presentöppning också och av mig fick Jennie boken The Kite Runner. Samma författare som jag läser en bok av nu. Tydligen har denna fått superkritik och jag ska nog själv läsa den senare. På svenska är den känd som Flyga drake. :)

När det började bli kväller drog vi oss ner mot vattnet för att bada i deras varma badtunna.
42°C var det och ett dopp i havet friskade upp. Vi satt där i nästan två timmar innan vi begav oss hem, alldeles sådär avslappnade i kroppen...

Sedan fick jag sjuts till bussen och nu är jag hemma efter en kall prommenad i regnet. Har strumpor på mig för första gången på länge. Börjar bli lite trött men härdar nog ut ett tag till...
Nu ska jag lyssna på Fast Car med Tracy Chapman för att dölja det förskräckliga skränandet som för närvarande pågår i huset.

En toppen dag helt enkelt. Love!

Friday night

Kväll...
Kom hem från jobbet för några timmar sedan. Elin hade varit så supersnäll och lagat en supergod pizza :) Emma var här också ett tag så det blev massa tjejsnack.
Jobbet gick bra, inte mkt folk alls. Var tvungen att köpa med mig en ny Dumle Chokladkaka som vi hade fått in. Den var faktiskt god :)
Träffade Fia på förmiddagen och det var mysigt att ta en fika nere i hamnen. Det var trots allt ganska varmt idag :)

Dagens hatljud: Himla brummande från gräsklipparen ute på gården....

Nu sitter jag här, är lite slut i kroppen men nyduschad och mätt.



Natti natti, nu börjar det bli höst... :) Är en av få som faktiskt ser fram emot hösten en massa med varma koppar té och frussna tår...

2009/08/13

Nu sitter jag här ensam i lägenheten. Efter jobbet som slutade 12.30 gick jag och snabbhandlade på Konsum och när jag kom hem hoppade jag in i dushen. Oavsett om man blir svettig eller inte av jobbet så känner man sig alltid mkt fräschare efter en dusch. Och det vart en härlig lång en. Upptäckte att mitt blåmärke på vaden har blivit riktigt illigt blått. Hm, och jag vet inte ens vad jag har gjort? Haha....

Sen blev det lite omelett som jag kokade ihop med sås vi hade över. Faktistk gott :)
Beställde böcker till i höst också. De låter mycket spännande och jag får hoppas att de kommer innan den 24 augusti då första föreläsningen är. Klockan 8.00. Ingen slowstart här inte...

Nu har jag suttit och läst min bok A Thousand Splendid Suns. Sååååå bra ät den!!


Och så har jag väntat. Nojjat. Och det känns värre när jag är nere....

Later!

För att...

Jaha, nu sa Elin att jag inte hade bloggat på ett tag. Pah?! Men jaja, jag får väl ta tag i det då....

Igår var det jobb på förmiddagen. Sen kände jag mig kanske deppig och trött hela kvällen. Ibland saknar jag honom så mkt att tårarna alltid ligger bakom ögonlocken. Idag har vi redan varit nere på stan och fixat lite. Födesledagspresenter stod på schemat och vi lyckades hitta bra tycker jag :) Nu har vi ätit lunch och nu är det slapp som gäller. Kommande dagarna blir det jobb, träffa Fia, åka på fördesledagsfirande för Jennie och vara hemma hos mamma och pappa lite...

Ingen kul blogg kanske men blir man nästan tvingad så blir man... <3

Det börjar bli struktur

Idag gäller inte ligga på latsidan längre.
Nu blir det jobb i veckan och planer till helgen och sen börjar skolan om en vecka (!). Ska bli så kul att komma igång :) Lite nervöst men mest kul!!

Idag kommer tjejorna på fika klockan 2 och det blir mysigt. Första gången de får se lägnheten och jag tänkte bjuda på lite gottis. Den här traditionen med att vi ska se till att ses en gång i månaden tycker jag var mkt bra :)


I remember we were driving, driving in your car

City lights lay out before us
And your arm felt nice wrapped round my shoulder....





Saknar

Familjetid

Idag är det varmt och fint väder ute så att jag tror att jag ska sätta mig på balkongen medan tvätten min tvättas. Men innan det ska jag passa på att skriva lite om gårdagen.

Jag var i Stockholm med nästan hela familjen.
Det var mysigt! Det vart en tur på Buttericks för mamma skulle ha saker till en fest de ska på. Sen begav vi oss till Kungsan (men inte utan att gå in i MAC-affären påvägen ;p). Där blev det lunch på TGI Fridays. Oj, jag blev såååå mätt att det inte är sant. Så gott var det definitivt!! :)



Efter det begav vi oss mot Årsta Havsbad för att ta ett dopp och sola lite...

Hehe, detta är min det-är-soligt-ute-och-jag-har-inga-solglasögon-min :p

Sen for vi hem och eftersom Elin jobbade kväll åt jag middag där istället för att behöva vara ensam.

Trevlig dag <3

"Varför är människor så grymma?!"

Jag har just sett en av de bästa filmerna jag någonsin sett! Jag satt hoppkrupen i soffan med tårarna bakom ögonlocken under hela filmen. Jag älskar när filmer berör och när den får dig att tänka om, kanske skämmas lite och inse att det finns en större värld där ute.

Hotel Rwanda är baserad på en sann berättelse om folkmordet i Rwanda under 1990-talet. Paul Rusesabagina är hotelmanager och kämpar på sitt lilla vis för att rädda de han kan. Don Cheadle var helt otrolig i rollen som Paul och resten av skådespelarna var fantastiska. Mycket hemsk men otroligt nyttigt bra film att se...





När en varm sommardag...

Måste bara visa på den detta jag och syster svängde ihop i måndags:

Vaniljglass, hemmagjord varm chokladsås och värmda blåbär... Muuuuuums :)


Fredagskväll

Nu är jag mätt!! Efter en eftermiddag/kväll själv i lyan kom sambo Elin hem från jobbet vid halv 10. Då vankades det räkor, aioli, melon, och vitlöksbröd på balkongen. Jag fick för mig att dekorera cidern med lite blåbär och med ljus ute på bordet vart det riktigt fint.Tyvärr blev bilderna på mästerverket lite misslyckade :( Vi satt där ett bra tag och sedan dukade vi fram chips och dippen. Härligt slapp kväll med lite cider och mkt snack! <3

Nu har vi flyttat oss in till köksbordet och sitter vid varsin dator och lyssnar på Daughtry. Fina låtar.


Night visions


All that I'm after is a life full of laughter
As long as I'm laughing with you

Torsdag

Idag är det sol här men jag har varit inne och städat hela lägenheten. Pju, det är som ett stort träningspass!! Men nu är jag klar...

Nu fixar jag det sista för att åka in och möta Karro i Sthlm så nu springer jag runt här och vet inte vad jag ska ha på mig :p Vart tog alla mina kläder vägen?!?!

Höres!

I höst

Om mindre än två veckor börjar skolan igen och jag ser fram emot att äntligen ha något att göra på dagarna och inte behöva låna pengar.

Dessa är mina mål för hösten 2009:
- Betala tillbaka mina skulder till mamma och pappa till jul = jobba så mkt jag får och kan.
- Orka plugga på tåget.
- Klara denna kurs lika bra som jag gjort med de andra.
- Ta igen allt kul jag har missat i sommar.
- Ha inflyttningsfest :p
- Umgås med vänner mer.
- Börja träna. Friskis med mamma kanske?
- Läsa mer böcker



När man inser

Jag tror jag har gått och blivit lite äldre.
Efter frukost är det inget "sitta-i-PJ-till-13" som gäller, när badrummet är ledigt är det bara att klä på sig. Ingen idé att slöa här inte.
Och även fast det inte var klarblå himmel idag satte jag mig ute. Med DN i högsta hugg. Och inte nog med det, jag läste mkt mer och noggrannare än vad jag brukar.
Det känns vuxet tycker jag.



Sen att detta kanske är en temporär företeelse som säkert kommer att försvinna när hösten kommer och lata dagar blir allt färre är något vi tänker mindre på....

Here we go again


Inte ett tecken på liv sen 19.00 igår. Utloggad när jag skriver till honom.
Jaha, inte undra på att jag blir nojjig....

Jag vill inte vara en flickvän som alltid måste veta vart han är, och det är jag inte heller. Men säger man en sak ska man i alla fall ha vettet att skicka ett sms och berätta!!

Ibland känns det värre...

Varör har just jag förälskat mig i en man på andra sidan jordklotet?
De som känner mig vet ju att jag lätt gör en höna av en fjäder och nojjar för inget. Men kanske finns det en mening? Jag har trots allt lärt mig massa om mig själv och att jag kan hantera det som behövs hanteras.
Varör har just jag förälskat mig i en man på andra sidan jordklotet?
Jag som älskar att kramas, att vara nära någon. Att andas. 
Varör har just jag förälskat mig i en man på andra sidan jordklotet?
Jag som alltid vill berätta om något roligt som inte ett sms här och där kan förmedla. Jag som vill prata om saker som är svåra att prata om på ett knackligt Skype. Man förlorar liksom känslan, kroppspråket när man tvingas kommunicera så...

Men med kärlek i bagaget klarar man det mesta....

Kortis

Igår såg jag och syster Forgetting Sarah Marshall and what can I say... Det var en film med massa sammansatta scener som egentligen skulle kunna fungera som kortfilmer i sig. Jaja, vi fick oss ett litet garv i alla fall och Russell Brand är alltid kul.

Nu har jag målat naglarna och madan jag sitter här och skriver försiktigt väntar jag på att de ska torka så att jag kan sätta mig ute och läsa lite. Rosa naglar vart det idag, ovanligt måste jag säga men det vart fint.



Soliga dagar

Nu sitter jag hemma hos familjen i skuggan. Det blir så varmt här på baksidan så ibland måste man bege sig in i skuggan. Ska vara här i några dar nu, mor och far är inte hemma så det blir syskonmys :) Ikväll ska vi se på "Forgetting Sarah Marshall".




Sen har jag tvingat syster med på en fotoprommis ikväll :)
Tyvärr har jag glömt kabel till kameran så ni får vänta tills jag kommer till lyan :)

Så har det sett ut...

Det är okej, jag mår bra... Det är bara det att trots att de flesta av mina dagar inte består av så mkt så har de senaste varit fulla. Jag har träffat en gammal vän, Malin. Jag har jobbat. Och varit på DN-galan. Jag har inte ens hunnit prata på Skype så mkt så nu gäller det att ta igen tid... Jag hatar att det ska vara så dyrt att smsa och så :( Men duktig är jag och jag SKA hålla min gräns på 400:-. Så är det.

DN-galan igår var okej. Lite skum invigning, lite jobbbigt väder så det vart inte så jättebra resultat, inte många svenskar. Men vad gör det när resten av eliten är där?! Och det är ju tradition att se och jag tycker alltid att det är roligt att fara in dit :)



Och syster fick ryck ett antal gånger och började även gråta när Musse ramlade. Hon är rolig hon. Fast det klart, det var synd om han och jag stod oxå och hoppade på läktaren. Vad nära det var!!!
Sa till roomie att eftersom hon får lyssna på sin rock blir det Friidrotts-VM sen i augusti här på TVn i Nynäs..
Brabra :)

Sen har vi simningen som gått som den gått... Jaja, bättre blir det nog och Sara är ju bra så :)
Att träffa Malin var skoj. Gick prommis och fikade in her hood, Farsta,
Och jobbet var stressigt men det klarar man.

Nu är jag ensam hemma i massa dar. Tror att jag beger mig till syskonen imorn, blir FF på måndag nämligen :p
Tjing...