Student igen...

Kom just hem från en "filmkväll" hos Micka. Det blev ytterst lite filmtittande men desto mer pratande om allt möjligt.
Löjligt kul är det att träffas igen!

Imorn börjar skolan igen. Dags att införskaffa kalender, pennor, block, mappar och framför allt böcker... Ser fram emot den här terminen :)

Nu blir det sova!
Nattitjingeling!

Times like these..

Nu kom jag på varför jag bara älskar studentlivet.
Ikväll blev det helt spontant lite TV-spel hos Eriks kompis. Det skulle aldrig hända hos mor och far, där måste allt vara planerat för att det ska passa med allt. Och bäst är att man har vänner som tar med en...

Här kan man bara glida runt - jag älskar det!!!

Mamma Mia

I söndags var jag, mor, far och syster på bio.
Det var ingen annan film än Mamma Mia - the movie vi skulle se. Och äntligen var det dags. Jag var den ända i sällskapet som inte hade sett musikalen och visste inget alls om vad, hur, när men jag såg fram emot att luta mig tillbaka och se Stellan, Maryl Streep och de andra göra en film av ABBA-låtar.



Skådespelarna var super och skapar liv i musiken, låtarna är bäst och storyn var det inte något fel på. Men nu kommer jag säga nåt som kommer att rendera ett antal kritiska kommentarer antar jag - helheten vart inte så bra som jag hade hoppas. Visst, det var en bra film och jag skulle inte ha något emot att se den igen, för musiken och skådisarnas skull. Men ja, jag tyckte inte det "lyfte".

Jag tror att Mamma Mia passar bäst på scen där skådespelarna kan få dansnumrena att att spritta i kroppen, sångerna att krypa in under skinnet och få en att rysa och där publiken spelar en roll i det härliga som kallas musikal.

Men det hindrar mig inte från att sitta på YouTube och titta på Our last summer och Lay all your love on me...:p

Buss 100 - Haparanda

Och så är man påväg då. För första gången får jag prova mitt mobila bredband på riktigt och det funkar jättebra så här sitter jag på bussen och tänkte förströ lite dötid. Det är inte alls mycket folk på bussen och mitt emot mig sitter en snygging :p

Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer än att det ska bli så himla kul att träffa alla igen!!! Jag har saknat studentlivet. Och nu är man inte "minst". Man vet hur allt funkar. Man kan kanske till och med förklara vägen till något...



Hur som är jag pepp på att börja med den nya kursen - Genus, sexuilitet och etnicitet -, börja träna IKSU igen och möblera om i lilla rummet och träffa alla nya korrebor. I'M READY :)

S
ynd bara att mitt knä vek sig när jag skulle lasta av min väska från tåget. Nu har jag ont :( Men hjälpsamheten är det inte alls något fel på!!!

Nu är jag hungrig så nu blire macka!
Tjingeling!

Packa väska :)

Idag ska jag börja packa.
Kommer att gå bra men jag är bekymrad - hur ska lilla jag, utan någon större armstyrka, orka bära min tunga jag-har-varit- borta-i-tre-månader-väska?!?!

Someone to face the day with

Fredag kväll och efter ett par dygn där mycket har hänt sitter jag hemma och slappar.

Kom ju hem från Jusnele på måndagen. På tisdagen vart det att möta Karro i stan - kul att man har kontakten fast vi inte gått i samma skola på 5 år! Sen i onsdags blev det middag och fika med Elin och Fia. Det var Fias födelsedagspresent det. Trevligt trevligt :) På torsadgen var jag och Jennie i stan och gick på Sjöhistoriska museet.


Har aldrig var där så det var trevligt :) Fick prova på Morsesignaler, det var nog coolast :p Man ser att museet har mycket mer pengar att röra sig med är vad good ole' VBM har. Påkostade och roliga utställningar. På kvällen var jag i hallen och tittade på lite handbollsträning. Saknar det faktsikt. Kanske inte så mycket själva handbollen men gemenskapen. Jag har träffat så många genom handbollen att det inte är sant - på alla cuper i hela landet och framför allt, alla i laget/lagen. Var i alla fall kul att titta igen :)

Och så idag då. Då har jag vart i Handen med Fia en snabbis. Provade Chocolate Dream på Donken, det var smarrigt det :) Sen hade jag sällis med Jennie hem :)

Snart ska jag nog gå och sova. Måste ju vara pigg imorgon, då vankas det tjejmiddag och utgång :D Finally!!! I'm on fire :p
Tjingeling!

But nothing's greater than the rush that comes with your embrace

Det var vår i Kapstaden. Jag hade precis börjat på Edgemead High School och jag hade hittat fantastiska vänner som jag fortfarande saknar. Men det är en jag kommer ihåg speciellt. Och honom kände jag inte ens....

Han var head-prefect och när han ställde sig framme under Assembly för att tala om något så blev jag alldeles pirrig i magen. Han var vältalig och det gjorde honom snygg. Han var artig och det gjorde honom snäll.

Månaderna gick, han gick ut skolan och jag började på en annan. Men så kom hösten och det va snart dags för mig att fara tillbaka till Sverige igen. Men innan dess ville jag ta farväl av den skola jag hade tillbringat så mycket kul tid i. Säga hejdå till alla jag saknade.
Jag satt och väntade i receptionen och vem kommer inte in genom dörren om inte han. Jag reser mig ut fotöljen där jag sitter och när han kommer fram känner jag hur knäna darrar när han ger mig en kram. Jag får fram " What are you doing here?" Men jag tror inte jag kommer ihåg svaret. Vi säger hejdå.

Jag vill känna så igen. Pirr i magen av att se nån. Att knäna blir svaga av en kram. Att le fast man inte borde...

Sommarnatt

Nu är man hemma igen för att om en vecka fara upp till norr igen. Bloggtorkan har berott på en härlig liten road-trip med Elin. Helgen utanför Junsele var toppenkul

Vi kom dit i torsdags sent på kvällen. Men ingen slöning här inte! På fredagen var det loppis som gällde. Vi kom dit efter en lång stunds åkande men vi var bara där en stund för att sedan bege oss tillbaka till Junsele. Elin hittade sin drömbil typ men efter lite om och men under helgen blev det ingen affär. Vi åt i lalla fall på gatuköket, kollade bilar och bara for runt i Ryan. När vi kom tillbaka till huset vart det lite prommis och sedan var det dags för surströmming/korv-med-bröd/kräftskiva. Trevligt var det allt! Lite härligt prat, god dricka, promenader och nya bekanta och kvällen var gjord. Men redan vid 12-snåret stupade vi i säng. 

På lördagen gjorde vi i princip samma saker fast lite annorlunda. Det blev besök till gamla hus, raggning i Junsele, handling och förberedning av mat. Sedan blev det lite lekar och återigen promenader. Kul kul kul...

På söndagen var det dags att bege sig söder ut igen. Men innan dess hann vi med massa saker. Återigen besökte vi gamla hus, hundarna badade i älven och vi tog promenader genom byn. Vid 17 kom vi iväg mot Sundsvall där vi kanske skulle få sällskap av Elins kusin. Nu blev det inte så så vi fortsatte ner till hennes släktingar för att sova. 

På måndagen blev det en kort tur från Bollnäs hem igen och vid 15 var vi hemma igen....
Det var en hur mysig helg som helst och ja, jag trivdes jättebra. Alla var supersnälla och Elin har en härlig släkt. :)

Btw så har jag nu utökat mitt "åka- coola-bilar-register"  med en svart Mustang från 70... :) Det ni!


Och inte ett blogginlägg i dessa tider utan OS-snack :p 
Stackars Kallur. Bra jobbat Wissman. Härligt världsrekord av Bolt. André Pops är bäst! Tennissilver är super. Lassi var duktig. Starkt Ara! Adde i Olssons studie var bäst igår...
Idag är det Holm som ska bli historisk! Jag kommer heja heja heja!!!


Tjingeling alla läsare!

When autumn leaves start to fall...

Nu börjar det bli höst.
Det regnar mer, jobbpassen blir mindre hektiska och färre, löven verkar falla ner, jag trivs att ha strumpor på mig, jag vill köpa en höstjacka, snart bär det av till Tyskland, det är dags att titta på all kurslitteratur och det är snart dags för mig att fara tillbaka till Umeå.

Som varje år har jag massa planer för hösten, inte alla brukar jag hålla men endel.
I höst har jag tänkt börja träna mer, skaffa ett extrajobb, lägga undan pengar till nästa sommar, sova tidigare, köpa nya kläder och inredning till rummet samt såklart klara av skolan med glans och ha kul....
Några poäng ska jag väl lyckas knycka skall jag tro :)



Och snart är det jul..


Det går bra nu...

Men ojoj vad jag är trött!
Regnet öser ner och nu ska jag fixa stekt ägg och lägga mig och glo på OS :)
Tjingeling!

Happiness only real when shared...

Nu blir det ett långt inlägg om allt möjligt för det senaste dagarna har vart händelserika.

Vi börjar med måndagen. Då gick jag upp tidigt för att ta mig till Västerås. Ett snabbt beslut sådär på söndagkvällen. Åkte med far in tilll centralen och tog ett tåg vid 09 mot Västerås. Väl där fick jag vänta på Em ett tag, passade på att skicka iväg en massa sms. Em kom och hämtade upp mig i sin brors ccoola bil å efter att ha tittat på kartor, kört fel och pratat en massa hittade vi tillslut vägen mot Sala Silvergruva och Eve som jobbar som guide där.


Kom dit vid halv ett och missade visningen vi först skulle ta men det gjorde inget för vi fick tid att gå på museet. Halv 2 kom Eve upp från sin tur och då stötte vi ihop med henne i shopen. Det var ju 2 månader vi sågs sist så det var ett trevligt återseende. Det visade sig att nåra av Eves andra bekanta skulle gå den turen också och det var trevligt att äntligen träffa en man hört om så mkt :)

Sen bar det av på turen 155 meter ner i marken för att gå runt i gruvan en och en halv timme. Så himla intressant och Eve var en jätteduktig guide. Superkul och lätt att lyssna på :) Efter att hon slutatde for vi och åt, hon, Em och hennes kompisar. Regnet öste ner men det var mkt trevligt och gott. Efter det var det dags att säga hejdå till Em och de andra och jag följde med Eve hem en sväng innan jag sedan tog tåget vid 20 tillbaka till Sthlm. Kom hem till sängen halv 12 och var mkt trött...Men det var det värt för jag hade en jättetrevlig dag.

tisdagen jobbade jag från 06 vilket betydde att klockan ringde vid 04. Men innan dess var mor inne och sa hejdå. Hon är i Singapore och Sydney med jobbet så hon och far åkte vid 04 för att hinna. Iaf, bussen jag skulle ta vid 05.08 kom inte och jag var tvungen att vänta på nästa buss så att jag kom lite sent till jobbet. Senare fick jag reda på att bussen hade gått sönder - typiskt. Resten av dan gick snabbt och bra och jag fick åka hem med chefen. Kom hem och var supertrött fast jag inte kude sova. Blev mest slapp resten av dagen.

igår var jag ledig så jag spenderade hela dan nästan med El. Vi promenerade hemma hos henne och i Nynäs. Fikade. Tittade på kort och videor. Pratade. Bestämde att vi ska åka till S-vall. Och sist åt vi mat på Arena :) Myyys :)

Och idag då: Idag var jag ledig och jag har hunnit med det jag skulle göra. Smsa folk. Ringa om jobb. Betala lite skulder. Städa rummet.

Och så såg jag och syster en av de bästa filmer jag någonsin sett - Into the Wild. Så himla sorglig och tänkvärd. Näe, jag bara älskar den, den får en att tänka och uppskatta. Jag grät floder och att det var en sann historia gör ju inte saken bättre..   Love it!!



Men kanske det allra mest spännande är att det har hört av sig från ett museum i Sydafrika. Och inte vilket som helst utan Robben Island museum. Det Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad i massa år. Fatta hur coolt om jag får praktisera där!!! Nu ska jag prata med typ chefen över den avdelning jag sa att jag vill vara på...Exciting!!!!

Långt inlägg nu men det har iaf hänt saker. Nu blire kvällsfika!
Tjingeling!

Me gusta...

Igår kom vi hem efter drygt en vecka i Spanien.
Nu känner jag mig sådär fräscht brun och utvilad. Eller ah, mest psykiskt eftersom det var så olidligt varmt i Benálmadena att man, med endast fläktar som lät som små grävmaskiner, knappt kunde sova. För varmt var det även om det blåste lite från havet då å då.

Men veckan började inte på topp - planet var försenat och när vi, som ena trötta svenskar stod vid in-checkningsdisken vid halv 6 på morgonen och konstaterade att jo, planet är försenat, till 17.30, blev vi med ens ännu tröttare. Tillslut kom planet iväg - vid 19.30... Väl framme i Spanien somnade vi gott, efter ca 22 timmar utan ordentlig sömn.

Fast tro inte att det enbart blev en "slappa på stranden"-resa inte. Ena dagen besökte vi Gibraltar och udden på Europa som är närmast Afrika. Gibraltar är Brittiskt och det var intressant att se hur britterna hade byggt upp ett litet England(om en mycket varmare!!!) i Spanien.

Å en dag besökte jag å far Sevilla. Efter en lite mer än två timmars bilfärd lyckades vi parkera på ett perfekt ställe. Därifrån var det gångavstånd till alla sevärdigheter - Tobacksfabriken(idag universitet) där Carmen arbetade, katedralen, Columbus monument, Don Juan och Plaza Espana. Det blev en snabb och kokhet promenad genom en vacker stad. Sen bar det mot kusten å Benálmadena igen.

Men okej då, de flesta dagar spenderades vid poolen eller havet - halva tiden i skuggan, en fjärdedel i solen och den sista fjärdedelen badandes. Livet på en pinne! På kvällarna åt vi god mat på någon restaurang.

Det jag gillade var att turister och ortsbefolkningen solade huller om buller på stranden och det var inte många svenskar där. Det kändes verkligen att man var utomlands. Men jag måste konstatera - de snygga spanjorerna uppenbarade sig inte för mig. Antagligen befinner de sig i Marbella eller nåt annat ställe där man festar mera...Well well...:/ Nu känner jag mig redo för en partyresa med tjejerna dock...

Tjingeling!