Humanistsittning

Igår var det så dags för sittning. Jag var på stan med M å hittade en jättesnygg klänning och ett par skor på Bianco..Åh, dom var jättefina, ganska höga men jaja...Åt på Subway (mums) å sedan for vi hem...Det var en så härlig höstdag igår..Nu bara e det grått..:(

Iaf, gick till M vid halv fem..Fy fan vad alla glodde på en när man gick där i högklackat å klänning..! Fast skit i dom..Hemma hos M sminkade vi oss lite, E kom å vi drack lite vin...Sen tog vi bussen till stan. Vi hade tittat på kartan vart REX låg men vi fattade iaf inte så jättebra..Efter det att vi gått ett varv runt Rådhuset mötte vi nåra faddrar så äntligen hittade vi rätt...Vi hade ju gått förbi där..:)

Det var jättefint därinne..Massa ljus och fint dukat. Som tur var hamnade jag, M å E vid samma bord men nåra faddrar så vi vart ju inte helt ensamma..Maten var JÄTTEGOD! Det var fläskfilé med potatis nån sås och en sallad med typ svamp å bönor i...Till efterrätt vart det nån sorts vitchoklad med bär..Mums det med.. Sen satt vi å snackade lite å sedan var vi tvungna att gå ut ur lokalen då de skulle fixa dansgolv där. Vi hamnade vid ett litet bord en massa. Jag väntade på att få dansa och jag gjorde det emellanåt med massa faddrar å så..

Sen gick vi ner i källaren för att prova på schlagergolvet..Lets just say, jag e hes nu..:p Sen drog typ alla men jag å E stannade. Det e ju vafan typ ända gången man kommer att vara där för det e ju 23 årsgräns i vanliga fall! så vi dansade lite schlager å sen gick vi upp till hiphop/rnb dansgolvet där vi hade haft middagen..Å då hände det: Vi såg ANJA PÄRSON! haha, cool va? Vikka benmuskler den tjejen har!! Iaf, vikket skönt golv det var på dansgolvet! Vi dansade en liten stund men det var så himla varmt så efter ett tag gav vi upp å gick å hämta jackorna..Mina fötter gjorde så j***la ont!!! Vi gick till Subway, köpte en macka å sedan till bussen..det kostar visst 40 på natten..:/ Iaf, kom hem, skrev nåra sms å sen sov jag...Men det var en superkul kväll!!!

Nu har jag visst lovat S att han ska få se min blogg.......
Men nu ska vi till skogis å fika (hoppas!)
Tjingeling!

Museologer ÄR coola..:)

Så nu e man hemma då...Sov hos S (alltid lika mysigt..:)) å sen gick jag hem å stressa som fan för jag skulle möta M vid halv tolv..Men så smsar hon att hon försovit sig så vi tar det tolv istället..Pju..Då kan jag ta det lite lugnt ett tag...

Igår var superkul...Jag å S mötte M mm (massa jag inte trodde skulle komma, SKOJ :)) å sen gick vi till H. Vi var typ 15 pers i hennes lilla 25 kvm..haha..:) fast det gick bra å efter ett tag när alla hade fått i sig lite att dricka så vart det drag..Fast mickarna funkade inte så det blev typ mest allsång men men..Det var superkul iaf..Fast M hade glömt sitt guitar hero..ÅH...Men fan, alla låtar e ju så himla höga å så högt kan inte jag alls sjunga!! H's kompis H sjöng ju jättebra..Man fick ju värsta komplexet..:p Haha, videorna till låtarna var ju hur fula som helst..Under In the jungle var det nån brud som försökte bryta sig ut ur gallrena på en balkong...Shit vad fånigt det var!!!
Å jag provade Goldstrike som H har pratat om så mycket men usch, den var inge god alls..Tror att jag håller mig till Mintu å cider..:p

Vid 11 dog vi till Corona..Efter lite mer dricka begav vi oss till dansgolvet...Skitkul som vanligt att dansa!!! They way I r lr vad den heter kom..Den e skönast att dansa till..Sen blev vi lite trötta å dom började spela crapmusik så vi gick å satte oss...Vid 1 orkade vi inte mer så nästan alla gick hem...E träffade nån skum kille som snackade om bin å honung men vi lyckades rädda henne....

Iaf, jag å S kollade lite TV..sen somnade vi gott..:)

Åhh, juste....E å F kanske kommer å hälsar på runt den 12/10..Wiha! Vad kul det låter..Då ska jag visa er allt, det blir ingen slapp helg om ni tror det..:) Säkert e det fest både fredag å lördag..så e det att va student..Så E...va utvilad!
Åhhh, SKA BLI JÄTTEKUL ATT Ni KOMMER!!!

Aja, måste fixa lite nu...
Tjingeling!

Friday...

Så har man äntligen lämnat in tentan..Nu e det inte upp till mig längre :/

Ikväll blir det kareoke hos H. Vi blir väl ungeför det vanliga gänget skulle jag tro..Men kul blir det,..:) M skulle ta med sig guitar hero me..skojigt för jag har inte provat det..:) S ska kanske med också..Han e så gosig..Sen blire kanske utgång senare beroende på mood å hur kul det e där..Men fest blire iaf..:D

Näe, nu orkar jag inte..ska slappa nu framför tvn tror jag..
tjingeling...

Klart..

Nu har jag äntligen blivit klar med tentan. Jag hoppas att det räcker för nu vet jag inte mer vad jag ska skriva...Har skickat den till min hotmail så ska jag skriva ut det i skolan...Hoppas att det går bra det med..

Ikväll ska jag till S..Har längtat efter han..:) Men som E sa, det e bra att längta efter nån ibland med..ska kanske till stan tsm på lördag å shoppa vinterjacka...måste ha en verkligen..Sen ska jag köpa en klänning till sittningen på kvällen me..Det e humanistsittning..Ska bli kul med middag å så..:)

Nu e jag snart klar med tvätten med. Nån j***el hade börjat tvätta typ fem i tolv (min tid började 12) så när jag kom in med all min tvätt var dt fullt i tvättmaskinen. Okej, tänkte jag, det e nog bara S sista maskin för hon hade tvättiden före mig så det gör inte så mycket. Men sen snackade jag med S å det var inte alls hennes tvättt...! Så sen när jag kom in hade tvättmaskinen tömts å torktummlaren var igång..ÅHHHHHHH, arg....Men jag orkade inte stå å vänta på att han eller hon skulle komma tillbaka så jag stoppade in min tvätt. Men vafan, har folk inget som helst sinne för respekt?? Skulle den pratat med mig hade det vart lugnt för jag hade ju iaf inte så mycket att tvätta men vafan..Samma sak med kylen å maten som stals från oss..RESPEKT hurrni!!!! Blä för sånna som saknar det!!

Så, nu har jag fått ur mig det iag..:) Det e väl nåt negativt när man bor såhär men ah...Har ju mest kul faktiskt :)
Haha, juste, låg en öppnad kondomförpackning i trapphuset.:) Vad gjorde den där? Å more important, hade innehållet använts i hallen..? haha, det tror jag inte men ett mysterium e det..:)

Aja, nu e jag klar för idag med bloggande..Höres alla!!
Tjingeling!

Sista dagen...

Nu e det typ den sista dagen innan hemtentan ska in Men det fixar jag..Frågan e bara hur bra det blir??
Men ah, nu måste jag finslipa innan jag tappar tålamodet...Har ju redan börjat fippla med andra saker..:p
Tjingeling

Onsdag

Nu e jag inne på jag min vet inte hur många pauser jag har haft idag :) Men skrivandet går bra..Har iaf fått ihop det man ska i sidor räknat..Det e bara lite finslip som behövs.

Igår hade vi fika hemma hos G, jag, A, E,H, M å M..Sköna tjejer det där..Det blev ju såklart inte bara snack om tentan men det blev endel å det var ju skönt..Blev både mer nervös å mer lugn :) Den där PEngsjöfrågan är inte att leka med asså!! Som sagt, får ta den här första tentan lite som den kommer för man har ju ingen aning. Det e ju första gången man skriver en tenta ju..Men those who knw me vet att jag alltid vill att det ska vara perfekt alltihop å att jag ibland har för höga krav på mig själv å blir stressad å så.(Shit, skönt att skriva ner det för då vet man liksom..:)) Så som lite uppmuntring till mig sj..Det kommer att gå fin fint..:) Ok!!!

Pratade med S igår å i tisdags i telefon..Han e så gullig men sin fina norrlänska :) Saknar honom fan redan men imorn ska jag träffa han..:D Funderar på att kanske be han att läsa igenom mina texter men ah, får se...

Nu ska jag skriva lite på föremålsanlysen..
Tjingeling!

Tisdag...

Idag var jag väl duktigt som lyckades komma upp så här tidigt. E färdigduschad å allt..Ska bara äta lite frukost sen blir det att ta itu med tentan igen. Det går faktiskt ok..Å som sagt, manfår ju göra om tills man klarar om man inte klarar det..Skriver bara detta för att jag ska bli lite lugnare.E så nervös eller ah, jag vet inte...Men när jag skrev sånna här texter till gymnasiet gick det ju bra så får hoppas på det bästa.

Ikväll vid halv 7 ska vi vara hos G, nåra av mina klassisar å jag. Vi ska snacka om tentan och fika, mums. Det ska bli skönt att snacka med någon som e samma sitts och om hur dom har löst allt..Sen klockan 9 blir det Desperate Housewives :) Har redan startade en liten tradition att vi get together och tittar på desperate. .

Nu e jag hungrig så nu blir det ostmacka med gurka :)
Tjingeling!

Bla bla bla...

Nu e jag så trött i huvet av att ha suttit å skrivit sen 12 så nu skiter jag i det här idag..Allt blir ändå bara bajs å jag har ju inget vettigt att skriva ju...Men det e ju flera dagar kvar så det e ju inte kört bara för att man inte skrivit klart ännu..men känner lite stress iaf..vet ju inte riktigt än vad de vill ha....! men men, det går nog bra..:)

Snart blir det midda sen till S..
Tjingeling :)

Skriva?!

Nu ska man börja skrva på den där hemtentan då....Känner inte alls för det men jag måste ju å det brukar ju gå bra när man väl kommer igång...Så ah...

Igår var det maskerad. Vi hade lite fixaförfest hos M. Lyssnade på bumbibjörarna å massa gamla disneylåtar...Nostalgi!!! Jag älskar Colours of the wind som e med i pocahontas...den e så himla fin å budkapet e det bästa..:)

Iaf, jag var Dan-Hardy aka DH, S var Arthur Hazelius (ojoj, vilket museologskämt:p) aka Arte, H var Carl-Herman å M va Charles aka Challe...:) Hade iaf hur kul som helst men drog hem vid ett för vi var hugriga å lite trötta...Så det blev en tidig kväll. M å H va iaf fina i sina klänningar :) M hade hittat ett jätttebra förvaringsställe..:p E-type spelades på högsta volym å nån låt va väl bra, eller inte bra men man kände igen den, men flera timmar av den där tråkiga E-type-musiken gör en ju galen...!! Jag å M skrev iaf en finfin raplåt till mig..:)

Tjingeling alla!!!

Första hemtentan

Så har man fått första hemtentan då..Jag tycker inte den verkar så farlig men men man måste ju komma igång med..Har läst lite både idag å igår..Det e sjukt hur mycket man fattar nu efter föreläsn. som man inte orkade förstå förut...Så det e ju bra att man vart på dom iaf....Det e tre typ essäfrågor..ska skriva två till tre sidor på varje..Låter inte för jobbigt men..Texterna vi ska skriva om e på engelska men dom handlar om ett överskådligt ämne så det e lugnt..Tur att vi inte fick nån på norska iaf...

Igår hade jag å E ett litet snack...Fan vad jobbigt det e att inte ses så ofta som vi har gjort! Precis som hon sa..att hålla kontakten var svårare än vad vi trodde..Men bara så att du vet..du e den enda person som jag kan snacka med ALLT om...kuliga å tråkiga...Å det kommer aldrig ändras..Även om jag blir bra kompis me nån här uppe så kommer du att alltid vara där med ok??

Iaf, igår hade N i korren bjudit med mig å S på Club Zoo..N's "kille" va DJ där...Först vart det förfest hos en kompis till N å sen drog nåra vidare till E-puben..Har inte dansat så mycket som jag gjorde igår på bra länge!!! Kuligt var det...:) Träffade N's kompisar å I som bodde i mitt rum förrut..sjukt sköna människor!!! :) När det stängde gick jag hem till S å jag sov där...Var jättetrött men lyckades ändå vinna över han i nintendo..:) Sen slocknade vi båda ganska snabbt faktiskt..

Näe, nu måste jag läsa lite ur Samlarna innan det e dags för mat å sen fix inför maskeraden...
Tjingeling!

Onsdag 19/9

Idag har vi haft föreläsnigar hela dagen. Det var ganska spännande. Handlade om vad det finns för oilka material och hur man ska behandla dem. Sen fick vi oxå se Västerbottens Museums hemsida och hur man kan söka efter föremål efter kategorier och så. Det var intressant tycker jag å spännande...

Fick sluta lite tidigare å gick å handla direkt. är jag hade ätit mellis började jag ta mig igenom de sista norska texterna. Det gick faktiskt bra och dom var intressanta.

Imorn ska vi på Västerbottens Museum och Bildmuseet. Ska bli spännande och roligt tycker jag..Äntligen lite mer praktiska saker..:)

Om ett tag ska jag tillbax till campus för att gå på tacobuffé med nåra klassisar...Dt ska bli mysigt å sååååå gott....Mums...Sen ska jag sova...E sjukt trött...

Kul var det iaf idag att jag fick sms från kompisar hemma...Känslan av att nån tänker på en är enorm..Jag tänker på er med även om jag inte alltid skriver sms eller så...!!!

Tjingeling!!

Långhelg...

Nu har vi varit lediga från skolan i hela fyra dagar men imorrn börjar det igen..

Idag var jag, M och E på UB för att läsa lite. Det gick bra och jag läste dom där texterna ur Kollektiva Ting..Dom var ganska intressanta men det e svårt om det e på norska..Men men..

Sen for alla vi hem..Det öste ner idag, blev tillåme blöt även om jag hade paraply!!! Men iaf, näe vi gick hemåt hade det slutata regna och när jag kom hem gick jag med retursoporna till centrum, gick hem, åt lite nudlar (tur att man faktiskt tycker att nudlar e gott..:)) gick å handlade å sen åt jag middag...Fast det gick ju inte såhär snabbt ju men ah..

Ikväll kommer S...:) kuligt..

Nu snackar jag med E på MSN så..
Tjingeling

Städdag i korren..

Blä, allt försvann...
Iaf, hade städdag idag..Inte det kuligaste att vakna upp med hängande över huvet men nu e det gjort å det gick bra för jag hade N å S som lite sällis...

Igår var jag hos S...Tror att jag börjar bli kär.. Vi kollade film, MTV, mer film (ah, well:p) å snackade massa..Han följde mig hem mitt i natten..aww...

Vaknade vid 10 idag å sedan träffade jag H, E å M vid centrum..Gick till skogis för att fika men det var fullt där så vi beslöt oss att gå tillbax till cafét i centrum. Fast det var stängt så det blev att köpa bullar å dra till M...Där blev det lite tjejsnack om musik, filmer, killar å såklart fredagskvällen...Hade superkul då..Mysig idag..Mysiga tjejer..:)

Nu ska jag SLAPPA...
Tjingeling...
Saknar er!!!

Igår...

Igår var vi lediga igen..Började med att läsa lite ur Tidens Tand. Det gick bra..har lagt upp ett litet schema så att jag ska hinna klart med boken innan föresläningen. Känns bra det..:) Vid 12 hade jag tvättid men jag skulle bara tvätta en tvätt så det gick fort. Sen torktumlade jag mina kläder för första gången i mitt liv. Hann inte riktigt bli klart för sen skulle jag möta M och H vid Ålidhems Centrum och för att gå till Strömpilen. Det blåste som in i norden men fram kom vi tillslut. Shoppade skor, lite kläder och smycken..Fan vad kul det e med nya kläder!!!S ringde mig då..Vi hade kontakt hela kvällen genom sms å så,,,:) Ska ses imorrn som sagt..:) Sen gick vi runt å tittade lite sen blev det systemet..Efter det började det regna och vi tänkte att vi tar en buss hem..Lättare sagt än gjort..Vi sprang runt och letade efter busshållplatsen forever innan vi hittade den och som tur var kunde vi hinna med den sista bussen hem. Juste, köpte ett paraply oxå...Vikken tur..:)

Kom hem typ halv 5 å satte mig framför datan en stund. Sen blev det köket och värma lite köttfärs och koka lite makaroner..Sen träffades vi igen vid Ålidhems centrum för att bege oss till G på lite förfest. Vi hade hur kul som helst..Alla e så roliga...:) Vi körde lite lekar. Lag 2 var BÄST.:) Sen snackades det endel å sen skulle vi gå till Corona...Men fan vad det regnade då å jag hade glömt paraplyet hemma...Så jag å E tog en språngmarsh först hem till henne och sen till mig..Mötte upp nåra vid centrum å sen begav vi oss mot Corona..

Där var det ingen kö alls så vi kom in hur snabbt som helst...Å där DANSADE vi typ hela tiden..Blev lite tequila race åxå men annars kunde man hitta oss på dansgolvet..:p Träffade våra faddrar oxå, kuligt..:) Vid 1 började alla tröttna så då drog vi hemåt...Men fan vikken kul kväll det var asså..:)

Idag måste jag läsa lite till så..
Tjingeling

Torsdag...

Jaha, så har ännu en dag gått....

Igår va jag med S,,Fan vad jag suger på Nintendo! Fast jag kom faktiskt inte sist en gång...:) Sen blev det lite film (Garden State-jättebra) och lite mys..hehe ;) Verkar lovande det här...Men får se vad framtiden har att erbjuda..Ska iaf träffa han på lördag oxå..:) *längtar lite*...

Idag hade vi två intressanta föreläsningar om Arkiv, Bibliotek och Museum och om hur man ställer ut och vad föremålen betyder typ..Mycket intressant och kul..Sen blev det bibblan en stund för att läsa lite.Sedan for jag hem och satte mig framför datan en stund, for till affären(det e faktiskt sant, det kommer naturligt!!!!) med N, satt framför datan lite till, lagade mumsig köttfärs o sedan pluggade jag lite...Det e en ganska lättläst text men endel saker tycker jag blir lite för detaljrika...Måste vi verkligen veta att en rulle med plastpapper kostar mycket?? Men men...Sen blev det lite te i köket å sen hamnade jag här...

Imorn är man "ledig" igen..Ska bli skönt med sovmorron..Ska läsa lite, tvätta, gå till Strömpilen me H å M (:)) å sen så blir det fest på kvällen...Mycket kuligt tycker jag..:) E med klassisarna igen, har en kulig klass..(lr dom jag umgås för det mesta med iaf..) Vet inte riktigt vart det blir utgång..Corona kanske men det var oxå snack om stan..Vet inte hur det blir...

Aja, sov gott sen för det ska jag!!!
Tjingeling!

Ledig..lr?

Jaha, så idag var det studentsportardag och inga lektioner..Men jag måste läsa endel. Jag e snart klar med den danska eller norska texten så det e ju bra...Dom e jobbigast..Det känns som att man förstår orden hyfsat med sen kommer man inte alls ihåg vad det var han sa egentligen med menngen..Blä...Och man måste kunna den ganska bra oxå..Ahja, det blir nog bra...Ska skriva ut pdfn imorn så att jag har den utskrven för det e ju så jobbigt att sitta vid datorn å läsa...

Sen e det bara om ABM kvar tills imorn å sen måste jag ge mig på Tidens Tand..fast den verkar rolig så :) När röken lagt sig e verkligen intressant oxå..

Sen idag ska jag till Simon med skorna jag lånade i lördags..Ska spela nintendo, det har jag aldrig gjort..:p Men skojsigt ska det bli...;)

Näe, nu måste jag läsa klart Gjestrum å sen blir det lite brunch typ..:)
Tjingeling

Nordiska museet under 125 år...

Jaha, så har man vrt på rundtur i bibblan..Kommer aldrig att hitta där men aja..Stannade där å läste lite ur Museum Europa på danska..Man blir lite trött faktiskt..

Nu ska jag sätta mig ner å läsa lite i Nordiska Museet boken. Den e intressant faktiskt men jag orkar inte läsa nu..Fast det måste man ju så...

Tjingeling..:)

Dagen efter...

Haha, igår var superkul...Födelsedagsfest, Corona å sen lite efterfest...Träffade en del nya och jag lyckades få S från korridoren med mig oxå..:) Kul..Det var lite si och så på festen..Vi kände ju inga men det vart kuligare efter ett tag..Det var en kompis till en kille, som vi träffade på NH i onsdags som bjöd dit oss, som fyller 22 år...Det roliga är att S och R går i samma klass..Small world hey? S e verkligen inte min stil men han e söt å snäll..Vem vet...?! Sen när vi gick till Corona hade man ju inte alls nå problem att prata med andra..Kul att träffa nya människor iaf...

Kom just hem från Skogis å lite söndagsfika. N i korridoren frågade om jag ville hänga med och visst, hade ju inte nåt för mig så...Men det
var trevligt så dit måste vi gå fler gånger. Träffade I som bodde i "mitt" rum förrut...Pratade inte så mycket men hon verkade vara trevlig iaf...:) Alla är så snälla i korridoren..ska man bara vara hemma en kväll så är det nästan alltid nån som frågar om man vill hänga med dit eller dit...Dt e trevligt...

Nu funtar jag på om jag ska ta en prommis till Strömpilen å köpa ett par stövlar eller nåt..kan ju inte gå runt i mina gympadojjor plus att jag måste ju ha når när vi festar och jag får bara värsta skavsåren av mina svara höga skor så...Men jag får se om jag orkar..Det e ju en bit...Fast det e ju skönt med frisk luft..Ah, jag får se hur jag gör...

Förresten..ALLA KOMPISAR I NYNÄSHAMNSOMRÅDET!!!! Jag kommer inte ihåg alla era bloggnamn å jag vill ju hålla mig uppdaterad..Så det vore snällt om ni på nåt sätt kunde skriva dom nånstans..Facebook, PA, här eller sms eller nåt?? Btw, mtt internet här i rummet e inte så bra än så jag kan inte komma in på vissa sidor om ni undrar vaffö jag inte svarar på gbn och så...

och ett annat btw..Jag har lyckats lägga till Kameron som vän på myspace..Yey...:)

plus ett till btw (många blir det idag..:p) Norrlänska e det finaste å gulligaste..
"Jag måste fara nu"
"Vars då?"
Åh...jag smälter...

Aja, tjingeling...:)

Lördag...

Åsså har man gått en vecka i skolan...Redan e det mycket att läsa men det mesta är ganska intressant faktiskt. Ska läsa en bok som heter Nordiska Museet under 125 år och dä är det massa fina bilder på gamla saker...

Igår var det grillning å fest som gällde. Det var kul...Man snackade ju massa med dom som går C-kursen å som ordnade det å oxå med dom i klassen. Dom e hur kuliga som helst..:) Det e kul att man lär känna så många nya människor som är trevliga å som jag skulle kunna umgås med faktiskt...Ikväll blir det nog födelsedagsfest...:)

Det e ju massa saker som e olika här uppe..
1. Man far på affärn, inte går till...
2. Man säger typ "Det e SOM en genväg"...
3. Massa tjejer snusar?!
4. Det tar 30 minuter att GÅ till centrum eller Strömpilen(köpcentrum) å 15 minuter till campus...
5. Det e gratis inträde på NH om man e med i en nation, gardrob kostar nada och en cider kostar 20 spänn...

Nu håller jag på med att tvätta..Blä..! men det måste göras annars har jag inga kläder att ha på mig...:p Å nu har man ju fått lite peningar så nu blire lite shopping på måndag eller nått tror jag ....Kul med lite nya saker....

Nu måste jag leta buss..:)
Tjingeling alla.:)
(Å bara så att alla vet, mitt internet e lite si å så så bara för att jag inte svarar betyder det inte att jag dissar er, ok...)

UMEÅ :)

Jaha, nu krånglar inte internet så mycket men fortfarande kan jag inte komma in på vissa sidor...blä...men men...

Här i Umeå är det bara bra..Sköna korridorskompisar, ettt mysigt rum och en helt ok "klass"..
Börjar faktiskt hitta runt här nu..:) Men det e så himla massa kort man ska ha för att komma in överallt och kopiera och allt...

Idag hade vi vår första riktiga lektion. Den var intressant..Har vart lite tråkigt dom första två dagarna med bara massa info men nu e det äntligen dags att börja på riktigt..Fast det verkar lite svårt nu i början med hemtenta o allt men jag tror att det blr bra..

Näe, nu måste jag fixa ordning för buffé å club ikväll..:9
Ha det bra alla a SAKNAR ER MED!!!!!!
Tjingeling