Så där ja...

..nu ska jag blogga för allas trevnad och för att jag vet inte hur mkt jag kmr att hinna nu till helgen eftersom kära bror kmr och hälsar på sin storesyrra :)

Idag va vi "lediga" med det stoppade inte mig från att ställa klockan redan på halv 9..Ingen slöning här inte...Gick med korre-So till skolan och skrev ut lite papper till intervjun jag skulle göra på kvällen. Sen for jag ner på stan för en mkt efterlängtad klippning. Oj, vad skönt det var att få bort allt slitet och tunna ut det lite...Nu ser det lite skumt, nyklippt ut men det ska nog bli bra...Efter det for jag hem och betalade räkningar, städade, skrev lite, åt middag å sedan var det dags att fara ner på stan igen för att intervjua en sökande för YFU. Det gick mkt bra och han var väldigt trevlig och lättpratad. Tycker att det gick bra iaf, nu är min första intervju avklarad..tur att jag fick en så pass "lätt" person att börja med. Hoppas bara att YFU-kontoret är nöjd med min insats...

När jag kom hem igen gick jag nästan direkt till Ev för att se på film. Ghost var det som gällde men som vanligt vart det en massa snack(och faktiskt lite sång oxå). Trevligt var det iaf som vanligt.

Nope, nu kan jag inte sitta här längre. Hade tänkt att jag måste komma i säng innan 12 så nu är det bara att bädda rent i sängen och krypa ner...
Tjingeling och natti :)

Dont know...

Å så var det måndag igen efter en helg med hyfsat mkt att göra. I lördags vart det som sagt melodifestivalen hemma hos Hotel tsm med Mike x2, Eagle och Papa. Se vilket bra kodspråk vi har nu lr hur...nu blir det ju inte bara  en bokstav :p Iaf så var det en ganska bra deltävling. Låtarna som gick vidare var de bästa - BWO och Frida feat Headline(nu e vi kvitt He :p). Satt å drack lite vin och åt chips i mängder. Sen såg vi på Without a trace (Brottskod:Försvunnen med den fina översättningen...!). Lr vi snackade mest men ah, hade på det i bakgrunden. Sen blev det hemgång och sängen - var helt slut!!!

Igår var vi först på Skogis, sen på gymmet och kvällen ägnade jag åt att läsa lite å sitta framföra datorn. Sen var jag supertrött igen men jag kunde inte sova. Vaknade vid 4 av en skitläskig dröm. Vet inte vad den handlade om men Torkel Pettersson var med iaf :p

Idag har vi arbetat med kollaget å sen var det föreläsning. Jag blir helsnurrig i huvet av att skriva av all himla Powerpoint!!! Men men...Efter lite kopiering(puh) gick vi å handlade på ICA..Nu har man ju pengar oxå :)

Aja, nu blir det att göra lite mat...
Lyckades laga min rakhyvel me :)
Tjingeling!

Our first teacher is our own heart...

Åh, vad jag älskar det citatet..Jag kan sitta i timmar å bara leta fina citat som Nordamerikas indianer har sagt. Jag tycker att de har en så otroligt skön inställning till naturen och hur vi ska behandla den..Å inte nog med det, det svarta långa håret och de markerade kindbenen på killarna är absolut att dö för! Inte undra på att jag känner en dragning till killar med kindben :) Jag var typ kär i Kokum från Pochahontas när jag var mindre även om han var elak...

Appråpå indianer (Johnny Depp har indianblod i sig :)) så såg vi Sweeney Todd - the Demon Barber of Fleet Street igår. I början var den lite för mkt musikal tyckte jag men ju längre tiden gick blev den bättre och bättre. Jag älskar duetterna som Johnny Depp och Helena Bonham Carter sjunger - mkt bra. Men som sagt, den var blodigt! Men att det var en musikal tycker jag på ett sätt gjorde den lite mindre creepy även om jag var tvungen att hålla för ögonen ibland...Iaf ångrar jag inte att jag såg den även om det inte var min all time favourite...Men Tim Burton och Johnny Depp tsm kan ju nästan inte bli annat än bra :)

image55

Hursom blev det ingen utgång ikväll så vi ska se på Melodifestivalen hemma hos He...Mysigt mysigt..Kanske ångrar oss under kvällens gång..Intressant ska det iaf bli att se och jag har ingen större aning om vilka som tävlar...

aja, nu måste jag läsa lite!!!
Tjingeling!

Test..

Tänkte klistra in ett litet test jag tog från El's blogg för att nu har jag ingen större inspiration att skriva nåt kreativt men för att alla mina trogna läsare ska få nåttnytt att läsa :)

TA FRAM MOBILEN & VA ÄRLIG!

HAR DU PUSSAT NUMMER 2?
Han var ju min värdpappa i SA så på kinden antar jag :)

VAD HAR DU FÖR RELATION MED NUMMER 20?
En av mina bästaste bästa vänner här i Umeå..

NÄR SKA DU TRÄFFA NUMMER 30?
En gammal klasskompis - hm, i Nynäs?

ÄR NUMMER 18 SÖT?
Jepp

VAD VAR DITT FÖRSTA INTRYCK PÅ NUMMER 33?
Hihi, det vart visst hem så ah...mkt bra måste jag säga :p

HUR TRÄFFADE DU NUMMER 9?
Hon var min värdmamma i Kensington, SA

HAR DU TRÄFFAT NUMMER 3 DEN SENASTE MÅNADEN?
En gammal klasskompis igen så nej...

HUR KÄNNER DU NUMMER 63?
En gammal chef...

NÄR TRÄFFADE DU NUMMER 64 SENAST?
Oj, det var ett tag sen, återigen en av mina gamla klasskompisar men en som jag umgås med ibland men ah, det var väl i somras tror jag...

NÄR SKA DU TRÄFFA NUMMER 14 NÄSTA GÅNG?
En handbollslagskompis som jag säkert kommer träffa när jag är på besök i Sorunda...

ÄR DU NÄRA VÄN MED NUMMER 13?
Min absolut närmsta vän :)

HAR DU GÅTT PÅ BIO MED NUMMER 4?
En kursare här i Umeå men näe...

SKULLE DU KUNNA GÅ UT MED NUMMER 5?
Nope

VAD PRATAR DU & NUMMER 45 OFTAST OM?
Nästan allt - en av mina närmsta vänner under högstadietiden...

KÄNNER DU NUMMER 1?
Jepp, det gör jag, är en kursare nu :)

SKULLE DU KUNNA GE NUMMER 6 EN KRAM?
Haha, jaaa...

VAD HAR DU OCH NUMMER 7 FÖR RELATION?
En av mina bästa kompisar från SA

Så, då var det ifyllt - kanske inte så kul att läsa men alltid nåt...Nu ska jag läsa om Kommuniskationsteorier - intressant :)
Tjingeling!
PS. min kursivinställning på bloggen har fårr spatt så nu blir allt kursiverat men jaja...

Å så e det tisdag...

Nu ska jag skriva efter att inte ha gjort det på ett tag. Har faktiskt ett jättebra alibi för att det inte har blivit nåt  - J var här i helgen och åkte inte hem förens igår...Så nu ska jag ta er genom min helg:

J kom på torsdagskvällen efter härlig Alla hjärtansdagmiddag meg He, Ma, Em och Ev (bättre så?:p) - lövbiff, potatisklyftor, sallad och bea blev det :) Mumsigt! Efter det gick vi till Ev å tittade på Underbar och älskad av alla. Det var en bra film det jag hann se för efter ett tag var jag tvungen att smyga iväg och möta J vid bussen :) Vad roligt att hon äntligen var här :)

På fredagen blev det att lämna in tentan vilket inte var något större problem. Sen for vi ner på stan och shoppade lite.Inhandlade en jeanskjol som jag länge har velat ha å en tröja och lite småsaker. Kom hem och gjorde tortellini i ugnen - mums. Sen vid halv 7 mötte vi A och hans tjej L i centrum för att bege oss till kvarterslokalen för MUSUM-fest. Vi lekte lekar och hade skoj. Lekarna som jag å A hade planerat vart riktigt skojiga så nu har vi iaf ett litet underlag till nollningen i höst, fast då ska vi väl kanske va ute...När kl var 22 å vi var tvungna att lämna lokalen begav vi oss till Ha som bor just i närheten. Lite mer festande och prat och sedan beslutade vi att vi inte skulle gå ut efter lite om och men. Det vart en händelserik kväll dock...

Lördagmorron å jag å J vaknade tidigt. Vi gick upp vid 11 å sprang till bussen mot Strömpilen. Där blev det lite mer shopping för J's del sen MAXI och sen gick vi tillbax till Ålidhem för att träffa nåra å städa lokalen. Det gick snabbt och enkelt och sen gick vi hem till mitt rum - J sov lite, jag slappade och ah. Sen började vi med mat igen - potatisgratäng och lövbiff(som vart över). Det vart oxå gott. Måste göra mer potatisgratäng - det som är så enkelt och gott:) Sen gick vi till Ev för att titta på Melodifestivalen. Det var mkt bättre bidrag som gick vidare denna gång iaf - heja tvillingarna :)

image53

Å Sanna Nielsen var ju klart bra hon med...å för att alla ska veta vad jag tycker - Ola är sötare än Måns ;)

Sen blev det lite utgång på Corona eftersom vi inte orkade fara ner på stan - men aldrig mer - det börjar bli tråkit där med massa fjortisar och tjejer som tror att de äger dansgolvet..Nope, stan nästa!!! Men kul hade vi och ja..Slocknade på kudden när jag kom hem..

Vaknade nästa morron vid 11, inte alls så bakis som jag trodde att jag skulle vara, och vi gick till Skogis jag, J, P, Me, Ev, Gr, Ha och He. Em kom senare...Jag å J gick till museet för att titta lite. Trodde inte att utställningen om Sebastian skulle röra vid mig som den gjorde, var skakis i hela kroppen när jag gick ut...:'( Men den var bra..Efter en snabbhandling på ICA Berghem blev det mat och sen var det film hos Me (och P). Såg Stardust som har en sån fin berättelse att  ah...Men bra är den och Charlie Cox har vart med i Casanova så att alla vet...Sen blev det sussa som gällde.

Igår var det en snabb föreläsning om B-uppsatsen och J mötte I under tiden. Sen blev det stan igen, storshoppade på Claes Ohlsson och fikade på Schmäck. Sen var det bara att ta farväl av J. Jättekul att du kom upp, gör det snart igen :)

Idag har det vart föreläsningar på moment 2 som låter intressant. Men ah, nu får det inte bli så långt att man inte orkar läsa så nu ska jag sluta å bege mig in i duschen efter ett träningspass. Imorrn är det Afro Power Dance :)
Har satt upp hyllorna nu finally, jättefint vart det :)
Natti natti och tjingeling!

Alla hjärtans dag...


Har jag någon lust alls att fila på min tenta - nej...Men jag måste väl skriva lite innan det blir kväller..E typ klar iaf så men jag blir orolig att jag inte jämfört tillräckligt.Ska titta på det snart tänkte jag. Jag vill hinna med att ta en dusch oxå, det piggar allltid upp, speciellt en dag som denna - pust...

Gick upp 8 idag å begav mig till skolan tsm med E för att skriva klart tentan.. För en gång skull fick hon vänta på mig ;) Skrev kanske till halv 12 lr nåt sen blev det lunch å sen begav jag mig hemåt. Skulle ju faktiskt hinna städa å så innan J kommer...:) Han se lite på Oprah oxå...Kiss from a rose av Seal e ju sjukt bra tycker jag..Å han å Heidi Klum var ju hur gulliga som helst!

Nu har jag just vart å handlat med E. Hon fick me vänta...Ojdå, jag har blivit sen av mig..:p Ikväll blire middag för hela slanten för nåt kul måste man ju ha då det e Alla hjärtans dag..Sen blire film hos E å sen vid 10 kommer J..

Aja, nu måste jag göra det sista på tentan innan alla kommer..
Tjingeling å speciellt mycket pussar och kramar just bara för att idag är idag :)

image52

Snabbt bara...

...innan jag hoppar in i duschen. Ska bli såå skönt. Va på Afro Power Dance med G å E. Det e ju sjukt hur kul det är med dans asså..:) Se såg jag Greys oxå...

Imorrn kommer Jennie! Superskoj ska det bli...:)

Näe, nu blir det att hoppa  in i duschen å sen kura ner sig i sängen..skönt!
Nattinatti!

Life is good :)

Å det säger jag även om vi nu har tentavecka. Jag har skrivit 3 sidor redan men jag blir så nervös att det e fel eller nåt eftersom alla andra sitter å skriver som djur..Fast det har ju gått bra förrut och jag är väl bara en person som skriver lätt och snabbt :) Jag får intala mig det!!!

Imorrn åker jag E och H (å nåra fler?) till Lycksele och besöker skogsmuseet där. Det ska bli kul. Vi ska göra en utställningsanalys på tentan å vi ville inte gå på VBM igen plus att detär ju lite skoj att utforska Västerbotten, som numera är mitt hem, tillåme i folkbokföringen :) Jepp, här ska utforskas..Nån som mer som är på?

På torsdag kommer J å hälsar på :):):):) Ska bli såååååå kul :) På fredag är det först MUSUM-fest och sen på lördag blire nog fest skulle jag tänka mig..Vi får ordna det iaf..Blir nog att göra stan å gå på museet oxå..vill ju hinna se alla utställningar ordentligt!!

Men nu ska jag ta en prommis med E..
Sov gott alla!
Tjingeling!

PS. Att Christer Sjögren gick vidare är ett mirakel!!! Hoppas att lördagens melodifestival blir bättre! Då blir det att titta på den på förfesten :)

Lördag :)

Nu ska jag snart gå till Ica å inhandla lite godis inför kvällens Melodifestival hemma hos M :) Skönt att hitta på nåt efter en dag full av tentaplugg och vid 3 fick jag ge upp för mitt huvud var typ fullt :p Gjorde ett litet experiment med ugnspannkakan å det var att ha i jordgubbar. Det luktade för himla gott men ah, det var kanske inte det godaste jag ätit faktiskt..Men gott var det iaf :)

Kvällens startfält i Melodifestivalen är :
 

E-Type & the Poodles


Spännande..Gillar Michael Michailoff å ah, E sa att jag skulle heja på The Poodles åt henne men jag vet inte :p
Näe nu måste jag nog gå å handla lite..
Tjingeling!

Fredag lite senare :p

Nu e jag lite stolt över migsjälv...Har lyckats läsa 40 sidor i den där rapporten om kalmar läns museum på två timmar och med tanke på hur långsamt jag läser e det bra :) Nöjd nöjd..

Åkte ner på stan vid halv 3 å gick till svenska kassaservice så nu har jag fixat legget..nu måste jag bara vänta nåra dagar innan jag får det men men..

Ahhh, nu har jag bara 1800 kr kvar å jag ska betala kåren och en bok oxå..fast iofs tror jag att jag har sån disciplin att jag kan hushålla och klara mig på det jag har..jag håller tummarna :)

Nu ska jag gå å värma lite mat..
Tjingeling :)

Fredag 13.15

Å så gör jag allt för att slippa plugga på tentan...Så nu sitter jag här å skriver en snabbis. Ska snart hoppa in i duschen efter ett skönt träningspass med M, E å G...Blev lite handling på vägen hem å nu sitter jag här som sagt...

Har fått mitt personbevis idag, ska kanske bege mig ner på stan å fixa ett nytt ID-kort idag? Svensk kassaservice stänger ju 14 här på sjukhuset å det på stan stänger 17.30..Får se hur jag gör, vore ju bra om jag kom iväg idag så att jag kan plugga imorn en massa...Näe, nu bestämmer jag det så in i duschen å sen fixa lite käk innan stan blir nästa..
Tjingeling :)

Tenta, tenta...

Återigen sitter jag här, det var ett tag sedan..Men först och främst för att mina vänner tycker att det är så kul att läsa vad vi gjort under dagen skriver jag..Sen tycker jag att det är kul att det uppskattas oxå och det e kul att skriva så det e ju perfa :)

Idag har vi vart på museet hela dagen. Först var vi på VBM och en kvinna berättade om deras pedagogik, det var intressant men jag känner att jag kanske inte passar som museipedagog riktigt..Fast det är väl kanske nu, jag vet inte..

Lunch blev det på pizzerian i Berghem..Det var supergott som vanligt men dom e inte vidare trevliga :( Men M fick för en gång skulle helt rätt - en ostburgare med endast ketchup på...Denna gång hade de inte glömt osten men dom hade nog fyllt på den med ketchup så att det räckte och blev över...:)

Efter lunch var det dags för konstpedagogik och det var faktiskt ännu intressantare...Fick se lite bilder sen var det fika å efter det visade de runt oss i den nya utställningen...Superintressant tycker jag - måste gå ner dit nån dag så att jag hinner se allt för det negativa med visning å så är ju att det går så fort...Det kuliga var iaf att jag köpte en plansch som nu pryder min allt för kala vägg...

image50
(lite dålig kvalité kanske men men)

Efter det fick vi tentan å denna gång är jag inte så nervös och "det kommer inte gå"..Jag vet att det kommer nog att gå bra å så,..Jag vet att jag kan skriva tentor.Iaf, den enda texten vi inte hade kom ju såklart på tentan så det var bara att kopiera..Och vilket mission det va då..mer än 1 timma senare gick vi ut från skolan :p

På vägen ringde min telefon i ett...far och Telia..Sen blev det dusch å sedan kom E över å vi åt mat...Råkade ha sönder ett av korrens glas(för att nån inte diskar efter sig! AHHHHHHH)...Vid 7 begav vi oss till G för att prata lite tenta..Gjorde det ganska snabbt sedan  gick vi hemåt vid 20 i 9...Väl hemma hamnade jag i köket med S å N..Det var kul att snacka med dom :) Kom in i mitt rum först 20 över 10 å efter att ha kollat lite bloggar å Facebook sitter jag här....Jag mår finfint, e bara lite trött...jag trivs med mina kompisar, i min korre, rummet börjar ta form, jag kommer få VG i museologi A och jag e glad :)

Gonatt allesammans! Imorn väntar träning :)

Imorn e det skola igen...

Idag har vart en hur skön dag som helst!! :) Vaknade ganska tidigt men jag låg kvar i sängen.Smsa mamma å frågade lite leggfrågor å vi kom fram till att man måste beställa personbevis oxå..så inget nytt legg för mig idag inte...:(

Sen kom Emma över å lämnade en liten present.Tack så mkt Emma..Du e bäst!! <3

Vid kvart i 1 träffade jag M i centrum för att bege oss till IKSU.Träffade M där.Blev cykling i en halvtimme sen lite situps, knäträning och streching..Skönt att träna e det iaf.Man känner sig så mkt bättre efter faktsikt.Träffade en intressant tjej i omklädningsrummet som ville berätta lite om sitt liv för oss..ojoj..

När vi kom tillbax till Ålidhem blev det lite handling(som alltid:p)..M hörde att P inte får jobb :( Tråkit tråkit :( Sen gick jag hem, värmde lite soppa å köttbullar å sedan duschade å sedan läste jag klart boken om funktionshindrade å tillgängligheten på museer.Det var en lättläst bok som var ganska intressant...Kollade lite på TV å sen blev det middag - pastasås med ärtor å tagliatelle(?)...En liten blandning jag själv kommit på men det blev iaf gott :)

Vid 8 kom E över å vi tittade på Sömnlös i Seattle- Mysig som alltid å det e alltid kul att titta film med kompisar..

image49

Sömnlös e iaf en hur mysig å rolig film som helst!! Skådisarna e bra, Jonah e gullig å allt slutar såååååå bra :)

Imorn blire semlor å ätande av lunch på "nya" rundeln..Spännande :)
Natti å tjingeling!

Ännu en helg..

Nu har jag inte bloggat sen i torsdags så efter en del påtryckningar från mina kära vänner sitter jag här å tänkte berätta om helgen som gått....

På fredagen var vi lediga så då var jag först nere på stan å fixade mina naglar som jag hade fått i födelsedagspresent.:) Det var jätteskönt...gjorde nå himla parrafinbad så händerna vart helt lena :) Efter det träffade jag M å E på stan å vi gick runt å shoppade lite...Jag köpte en mobil.. När vi kom hem gick vi nästan direkt till EPP på Origo. Vi träffade E å hennes bror(som hälsade på) å senare kom H. Det var kul iaf. Men jag upptäckte att mitt minneskort inte funkade i nya mobilen (som han som jag köpte den av faktiskt sa!!!) så det blev att bestämma att jag skulle byta på lördagen..Sen blev det hem igen en snabbis å sedan for vi ner på stan igen jag, M, E,E och C, åt mackor på Schmäck å sedan gick vi på bio å såg National Treasure. Det var en jättespännande film och roligt med masa historia. Kom hem vid 12 å sedan var det sova som gällde..

På lördagen vaknade jag typ halv 10 å smsa E för hon å C skulle ner på stan å då tänkte jag att jag kunde åka ner med dom. Vid 11 tog vi bussen å jag var hemma igen klockan 12 med en ny fin mobil där faktiskt minneskortet passar:)image48

Var hemma och tog det lugnt ett tag, mådde lite konstigt. Sen frågade G om jag ville gymma å visst ville jag det. Det blev 25 minuter på cykeln(inte ens jättejobbigt!!!) och lite sit-ups. Efter det gick jag hem å kollade på Kustbevakarna :) Sen var det dags att göra iordning sig för kvällen. Jag duschade, gräddade pankisar, värmde soppa å åt å sedan vid 7 mötte jag E å M för att gå mot H. Där satt vi en stund och bara drack å snackade...Jag drack en ny blandning(för mig iaf) som var väldigt god..Vid 10-tiden kanske for vi till en kille som E's kompis M kände(komplicerat..:p) Där blev det lite Guitar Hero(jag vann!!) och Singstar..Kuligt kuligt..Vid halv 12 for vi till Corona efter lite diskussioner om vart vi skulle gå egentligen...Väl där var det väl ganska skoj tycker jag..Men vikket väder det var påvägen dit!!!Mascarar rann å man var helt blöt i håret!!

Imorse vart det frukost hos E innan vi sa hej då till C..Sen vart det prommis å nu sitter jag här..ska snart städa lite sen läsa å sen vet jag inte 100..nåt blire kanske...
Nu - STÄDA!!!!
Tjingeling